És ma (mivel dolgozom, tehát tulajdonképp semmi dolgom nincs, csak mondjuk 600ezer, tök felesleges oldalt nyomtatni) rá fogok jönni, hogy miért van a következő dolog:

T-Home, IPVT előfizetés. Digitálizss, wazzeg! Lehet választani 720p, és 1080P-s felbontást is, meg olyan, mint a vödör; Főőőveszi a hangot! Ha akarom… én nem akartam, mert ki az a hülye, akit érdekel, mit adnak a tv-ben? Főleg ezt megörökíteni… baaahhh….

Van műsorújság, meg videótéka, wazzeg! Vehetsz filmet, öccázé! Sok?

Nah, nem is ez a lényeg. Csomagot kellett váltani, ez vót, azt jóccak.

Megjelenik az ember délután, és közli, hogy ő hozott biza mindent. Izéét, meg azt is, meg új modemet, meg kilométernyi cat5-ös kábelt. Mondom, helló, nehogymár lecseréld az új cisco modememet, hát még új, és kafa, és cisco. Ahhhh – mondja ő. Köll az az IPTV-hez, meg wireless a cucc, és ez is cisco. Ohhh, minden meg van bocsátva! Jöhet! Legalább dobhatom az új routert vásárolok, és megint tutira belefutok valami szarba, típusú projektet.

Jön, fúr, farag, tudtam, hogy el fogja baszni legalább az egyik csati bekötését, bejelent, regisztrál, cucc telepedik, frissít, mondja, hogy írjam be a 192.168….. szóval megy minden. Hat kiló papír aláír, ember viszi a régi szart, és viszlát! Nem adtam jattot a genyónak, mert én cipeltem a fele cuccát, üzemeltem be az egyik dekódert, meg egyébként is bevésett pár plusz melót a munkalapra. És különben is tök ciki lett volna azt mondani, hogy; Tudsz visszaadni 10ezresből? Mondjuk 9356-ot?

Noh, tulajdonképp kiépítettünk egy komplett informatikai hálózatot a televízióknak. És akkor jön az, hogy tv bekapcs, majd….majd….majd éreztem én, hogy ez fog történni, de hogy ennyire… szóval lapozgat a csatornák között, és mindegyik más-más képarányban jelenik meg. Nem vicc! Nem kettőben (16:9-4:3)! Neeem, neeem…. Szerintem volt olyan is, mi semmiféle szabványban nem szerepel. Mintha anyám állította volna be őket sugárzásilag, és hasra ütésre közölte volna, hogy a TV2 most legyen ennyi, a HBO meg annyi, a NAT GEO meg mondjuk16:9, anélkül, hogy lövése lenne róla, mi is az a 16:9-es képarány. Mondom, ravasz, nagyon ravasz! Volt az előzőben egy funkció, mi ezt kilőtte, és valami nyújtás (???) vagy hason-ló néven emlegetett akármi. Itt? Lófasz van. Kapsz normált, 16:9-et, meg háromfajta nagyítást. Tehát, ha a hábéót képméretre akarod igazítani, akkor az összes csatornát nagyítja. Mondjuk meglátnám a Balót a királyin akkora felnagyított méretben, hát nem lenne az a szakember, ki kigyógyítana a pánikrohamomból…

Szóval, akkor most jön az, hogy elkezdünk fórumozni, mert ez megoldandó probléma. Poszt is lesz belőle, kíváncsi vagyok, hogy reagál e rá a T-Home (szmáájli)

Ha ilyenbe belefutottál, ötleted van, ne tartsd vissza!

Facebook Twitter Tumblr

4 Responses to Nagy Tezstvír…

 1. Krisz szerint:

  Az a baj h túl nagy igényeid vannak egy lakossági ügyfélhez 😉
  Hagyományos tévé, 8 csatornás nyuggercsomag és kész 😛
  Amúgy meg a szerelők alvállalkozók az a baj. Én a júpíszível jártam úgy h annyit kavart a muki az időponttal h már többet beszéltem vele telón, mint az egész családommal 😉

 2. Zaphod szerint:

  Krisz!

  Hogy a picsába lennének nagy igényeim? A piacon már szinte nem is lehet kapni 4:3 arányú televíziót. A régi (tegnap még használt) dekóderben meg volt a kép kinyújtási lehetőség, mi 16:9-re igazította azt amit kellett (jó, egy kicsit összenyomta, meg a tetejét, alját levágta, de nézhető volt, élvezeti értékéből csak a műsor vett el, mit sugároztak), mindezt automatikusan. A mostani cukifasza, éppenhogycsaknem miniatűr pc meg szarik azt a funkciót megcsinálni, mit a régi, fapados csípőből levágott.

  Nem Aston Marint kértem, vagy hogy az várjon reggel az ágyban, akit én akarok…
  😉

 3. Krisz szerint:

  Miniatűr pécé, ez a baj. Azok még DA világában is szeszélyesek meg töketlenek, hát még a mienkben.
  Figy van egy 33 (!) éves, bár bw tévém, tök jó állapotban. 4 csatornát tud ‘tárolni’, kézzel tekered mint a rádiót. Ha megígéred h vigyázol rá, kölcsön adom, és akkor jó lesz neked 😛

 4. Zaphod szerint:

  @Krisz Kell!!! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com