Figyelj apám, ha megmondod, hogy miért voltam tegnap a kurva szlovákoknál, akkor benyalok csontig….

Megmondom! Azért voltam, hogy lássam a 80-as évek, illetve a 90-es évek közepi magyarország egy érdekes katyvaszát. Nem lehet egy országot – legyen az bármilyen fiatal is – (Na mivan, mivan, mivan? Mindjárt jön visszatiranon???? Anyád….) megítélni, csak egy élet alatt. Viszont kurvajó minta – tudom, csináltam osztrákoknál, meg fasztuggya még hány helyen – , hogy ha a saját speciális környezetedet, tehát a munkahelyedet veted össze más országbeli munkahelyekkel. Látod az ottani körülményeket, azt hogy a bányász most még vödörben hozza fel a szenet, vagy 10 csillió forintos robot húzza fel, miközben világít a lézerszeme a sötétben, megnézed az igazgatóelvtárs irodáját, miben giccses fotók, és olyan székek várják a vendégeket, miket otthon már a szemétben sem találsz meg, vagy az egész úgy néz ki, mint egy üvegpalota, látod a jómunkásembert, nézed milyen lazán dolgozik, illetve lézeng, vagy tudatosan szorgoskodik. Majd a nap végén beesel a nép étkezdéjébe, mi felrakja minden munkahelyen az „i”-re a pontot. Mindenhol szart kapsz, csak nem mindegy a körítés.

Döbbenetes különbség egy orsztrák csavargyári melós, és egy szlovák csavargyári melós közti különbség.

Pár éve azt írtam, hogy köszönjük meg azt, hogy elpattintották tőlünk, a „nyugati partot”, mert gyönyörű az, amit az osztrák csinált a várainkból, kastélyainkból. Iszonyat éles volt a kontraszt a határon innen, és túl. Mi itt mindent hagyunk magától szétesni. Nincs rá pénz, blablabla, vagy csak szarunk rá. Tök romokban vannak a nyugati, határ menti országrész történelmi kavicsai. A sógoroknál nehogy szebb a fű, de genetikailag teljesen át is dolgozott.

Felmész északra, és azt látod, hogy….. ohhh…. Egek! Baszki, még jó, hogy ezzel nem kell szenvedni. Dezsőnek – vagy a fasztuggya hogy hívták a GPS-t, mi rosszul volt beállítva, és azóta Zap a GPS-hez is ért – köszönhetően betévedtünk egy kisváros dzsuvájába, a lepukkant lakótelepek, munkásszállók, kisközértek, mellékutak valóságába. Bakker… előre vetítette, hogy mit fogok látni. Magyar retró a köbön. A Koltaiféle Csók, anyu! megvan? Nekem egyből ez ugrott be…

Szóval, totál nem tudom, hogy miért küldtek a szlovákokhoz, hacsak nem azért, hogy visszaemlékezzek arra, milyen volt az élet itthon, 15-18 éves koromban.

Jappp, és aki egy pillanatig is irigyelné őket valamiért. Valamiért…. Nemtoommiért, mondjuk azért, hogy euróval fizetnek, vagy… vagy….. a magyar az ilyen irigykedős, szóval csak találsz rá okot, szóval ha irigyled, akkor azt mondom én, így, innen a gép mögül, egy ilyen rémálom túra után, hogy mi is tarthatnánk ott, ahol a szlovákok. Nálunk is lehetne mondjuk euró. Ha nem mozdulunk el 1985-től.

Hát köszi, de kösz nem!

Még valami! Elmondom neked – he netalántán Ford Focus tulaj vagy – , hogy a te autód rendelkezik a világ legrosszabb váltójával, legkényelmetlenebb ülésével, és egész egyszerűen megdöbbentő az, hogy 2009-ben hogy lehet piacra dobni egy olyan formatervet, mi esőben, mocsokban átláthatatlanná mocskolja az oldalablakokat alig 100km után. Arról már nem is beszélek, hogy minden előzést legalább kétszer át kell gondolni. „Vajon megcsinálom egy percen belül, vagy nem?”

Pppfff….. egek…..

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com