Namost, attól független, hogy nem nézek egy képkockányi hírműsort sem, elmenekülni csak akkor tudnék a világ eme zaja elől, ha beköltöznék egy kibaszott barlangba.

Szóval úgy döntöttem, hogy munkát keresek. Mert valami kell, ugyanis jön a nyár, mi fél hónap bőséges munka, viszont fél hónap fetrengés. És mivel egy napi semmittevés után már szeretném kiharapni az ereim (ütőt, vagy verőt, tökmindegy…), így hát el kell magam valamivel foglalni. Azt mikor máskor, igen, pont akkor, amikor a munkanélküliség csúcsokat dönget. Rádió mondta, szóval biztos így van. Ebből én arra következtetek (mert a következtetések még mennek…), hogy az emberek azért vannak az utcán, mert nincs mit dolgozniuk, és nem azért, mert nincs kedvük.

Azért gondoltam ám arra is, hogy e hírre megmozdulnak a pártok, így választások előtt, s eme sejtéseim is beigazolódtak. Olvasomhogy itten mindenki tönkretette az országot az elmúlt nyóóc évben! 11%-os munkanélküliséget csináltak a mocskok. Nincs már becsülete a munkának!

Nah, itt álljuk meg egy csöppet!

Mikor volt? Tiszta hülyének nézik az embert…

Eeemondom, jó? Miket 93-ban vettek meg a mocskos kapitalisták, méghozzá apróért. Aztán azt csinálták, hogy 17év alatt leszarták a munka becsületét, kirúgták a melósok 90%-át (!!!), és tulajdonképp pont azt csinálják, mint a világon minden kapitalista csinál, ha hagyják nekik.

Mi hagytuk! Nem csak mi, hanem mindenki ebben az országban, kit felvásároltak a multik. Tehát, 93-ban az MDF kormány, 94-ben az MSZP-SZDSZ, 98-ban a FIDESZ, 02-… MSZP-SZDSZ. Senki ez alatt a kibaszott 17év alatt nem baszott oda az asztalra, hogy a multik bejövetelével lassan eltűnnek a szakmák, a betanításos munka kezd előtérbe kerülni, akiknek van szakmájuk, azok sem tudnak elhelyezkedni, mert az szart sem ér, hiszen az iparba beszöktek a munkaközvetítők, kik totál aprópénzért nyomják az élő húst a piacra, független attól, hogy az büdös e, vagy sem. Az elmúlt 8-10év szezonális munkásairól legalább két regényt tudnék írni! Néha azon csodálkoztam, hogy egyáltalán a levegővételre képesek egyedül. Azt már kutya nem számolta ki, hogy évente több kárt okoznak a hozzánemértésükkel, iskolázatlanságukkal, meg azzal, hogy idióták, mintha fix szakemberekkel dolgoznánk, kifizetve a járulékaikat.

Viszont lett kibaszott sok diplomásunk, ezekből mindenféle menedzser, meg kis-, nagy-, középvezető, lettek szép új irodaházak, fellendült az autólízing céges körökben, sok-sok öltönyt el tudunk adni, meg noteszgépet, telefont, de hogy 10év múlva hol fogsz találni egy jó kőművest, ácsot, esztergályost, lakatost, villanyszerelőt, péket, azt senki nem tudja. Vagy igen… lesznek majd jó kubikusaink, bölcsész diplomával… vicc…

És ebben bűnös mindegyik politikus! Az, aki ugat, és az, aki nem! Mindegyik!!! És aki megzabálja a dumájukat, az meg egész egyszerűen hülye! És ez az ország csurig van hülyékkel! És a sok hülye meg 3,5év múlva ismét színt vált, és megy majd egy másik, ellenzékben lévő kormányra szavazni, mert rájön, hogy a zorbánék sem teszik őket milliárdossá. Arra még nem jöttem rá, hogy 4év múlva mi lesz a szöveg, mi miatt majd jól leváltjuk az akkori kormányt. Azt ugyebár nem mondhatjuk, hogy nem teljesítették a választási ígéreteiket, hiszen nem ígértek egy konkrét dolgot sem (lásd Orbán poszt). Lehet majd jól lebuknak lopás miatt…

Jah, egyébként csak annyit akartam írni, hogy munkát keresek nyárra…. 5szakmám van minnyá, basszus… ezzel csak lehet már….

Facebook Twitter Tumblr

11 Responses to Munkakeresés…

 1. cs szerint:

  Milyen szomorú. Milyen igaz.

 2. Lino szerint:

  “lesznek majd jó kubikusaink, bölcsész diplomával… vicc…”
  Ez a vicc nem vicc.
  Sajna nekem is felmondanak nemsoká és mindkét szakmám azonos iparágra szól. Esélyem sincs munkát találni a szakmámban. Gőzöm sincs mi lesz.

 3. missserenity szerint:

  “lesznek majd jó kubikusaink, bölcsész diplomával… vicc…”

  Sajna már rég ez a helyzet! Bölcsész vagyok és nem hiszem, hogy még ebben az életben elhelyezkedek a szakmámban. Valahogy nem kapkodnak a színháztörténészek után. De ahogy hallom a többi bölcsésznek sem könnyebb.
  Így marad nekünk a mindegy, csak meló legyen! 🙁

 4. Zaphod szerint:

  @”A Mesterszakács”
  Az a baj, hogy ilyeneket le kell írni….

 5. Zaphod szerint:

  Nekem az a problémám fijjuk, jánnyok, ha leírom ide azt, vagy elmondom bárkinek, a véleményem a szakmákról, munkanélküliségről, és minden ehhez kapcsolódó gondolatomról, akkor el kell kalandoznom 30+ évet. Sőt! Vissza kell sírnom kádár apánkat, az akkori kort, hol rendelet szabályozta a “miből, mennyit”. Ha mindezt én kifejtem bőven, akkor egy rohadt mocskos, lelketlen, geci kommunista leszek, ki ott rohadjon meg, ahol van.

  Így csak annyit tudok mondani, hogy tényleg sajnálom, ki munkát veszít manapság. 🙁

 6. akocsis szerint:

  A nagy nyugati társadalmakban az esztergályos, autószerelő és a villanyszerelő egy kategóriában van az orvossal és az ügyvéddel.
  Pontosan oda tartunk mi is.
  Lesz a munkának becsülete, majd megtanuljuk a saját kárunkon.

 7. Zaphod szerint:

  @akocsis
  Pontosan!
  Egy német gyárban, egy szakmunkás többet keres, mint egy vezető beosztású pasi. Azért, mert ő SZAKmunkás, tehát, azt tanulta több évig, hogy miként kell mondjuk alumíniumot önteni. Így hát öntőként dolgozik a BMW-nél, és szakember. Megbecsülik, elismerik.
  Oda tarunk????
  Lesz a munkának becsülete?
  Majd akkor, basszus, hogy ha addig be sem léphetsz a munkahelyedre, ameddig nem vagy szakszervezeti tag, mert a szakszervezet nem egy mondvacsinált baromság, hanem igazi intézmény. Egy olyan, kinek hatalma van. Tudod mit csinál a német munkaadója, ha a melósának ki kell mo-ra jönnie hétvégén, v. ünnepnapon dolgozni? Engedélyt kér a szakszervezettől, ki ha véletlen bólint rá, akkor is 3-4×-es pénzért.
  Ez tudod mikor lesz magyarországon? 30 múlva…. talán….

 8. Kovácsnéni szerint:

  Az internacionalizmus, a globalizmus ide vezetett. Eladtuk az iparunkat a multiknak, most pedig a vizünk, és a földünk kell nekik!

  Szebb jövőt!

 9. Zaphod szerint:

  A globalizmusról jut eszembe egy 1000 éves duma….

  A globalizmus az, mikor egy prágai golbalizáció ellenes tüntetést követően egy francia csaj a német barátjával, görög barátnőjével beül egy McDonald’s-ba, majd előveszi a japán típusú, de Koreában összerakott noteszgépét, és üzenetet küld a brazil haveroknak, hogy a jövő héten Londonban tüntetnek, ezek után mindhárman elszívnak egy Kolumbiában termesztett, Hollandiában sodort, füves cigit.

 10. Tocsa szerint:

  Szerintem lassan eljön az ideje annak, hogy a civil nép a saját kezébe vegye a saját életét. Nem hatalomátvételről van szó, dehogy! Egyszerűen csak a magyarság elpuhult, mert évtizedeken keresztül meg volt mondva, hogy mit és hogyan kell csinálni (vagy éppen nem csinálni): nem vagyunk képesek a sarkunkra állni és tenni a saját javulásunkért és várjuk a sült galambot az úúúgynevezett mindenkori kormánytól. Aztán ha nem jön meg vagyunk sértődve. Jogosan? Jogtalanul? Ki-ki döntse el maga. Egy biztos, a sült galamb nem jön. És ha nem jön, akkor vagy várunk tovább puffogva, vagy teszünk ellene. És ismét hangsúlyozom: nem a mindenkori hatalom ellen kell tenni, hanem a saját javulásunkért. Ehhez már csak némi összefogás kell. Hogy ehhez mi kell? Semmi. Nem kell nagy embernek lenni, csak ismerd meg a környezetedben élő embereket és segítsetek egymásnak ahol lehet. És kész! Nem leszünk ettől csilliárdosok, de mégis jobb érzéssel élhetünk…. szerintem.

 11. Zaphod szerint:

  Áámen…. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com