Ez a számtech első és legfontosabb gondolata.

Jah, csak nem mindegy, hogy hová.

Komolyan mondom, hogy most aztán végképp el tudnám bőgni magam. A reggel 7-től, délig végzett munkámat úgy basztam el, hogy öröm nézni. Milliónyi gondolat, jó pár kódsor, pixelnyi beállítások, mind-mind kuka. Mert ugyebár mentesz. Csak nem mindegy, hogy az új anyagot a régire, vagy a régi anyagot az újra. Hát most nem volt mindegy. Legszívesebben most hazamennék, hogy meggyőződjek arról, tényleg bezártam e minden munkaalkalmazást a gépemen, hogy még véletlenül se tudjam visszakaparni sehonnan a cuccaimat.

Ha ezt mástól hallanám, akkor biztosan kiröhögném…

Komolyan mondom, hogy holnapra is várok valamit, mert úgy megszoktam azt az égető, nyomasztó érzést ott belül, hogy tök furcsa lenne, ha elmúlna.

Tegnap Mártám felhívott, hogy meggyőződjön arról, még nem kötöttem e fel magam az első utamba eső fára, majd rákérdezett arra, hogy mit szeretnék csinálni. Mi lenne az, amit élvezni tudnék. Még végig sem mondta a kérdést, de már ott volt előttem a kép, ahogy caplatok bakancsban, koszos ruhában, hátizsákkal, és fényképezőgéppel egy poros afrikai úton, és szaladnak elém a falúból a gyerekek boldogan, nevetve, kiabálva. Azt mondtam tegnap, hogy meg akarnám mutatni a rosszat az embereknek. Le akarom fotózni, meg akarom írni. A világ tudomására akarom hozni, hogy nem jó felé megyünk.

Ez egy hülyeség! Ordas nagy hülyeség!

Meg akarom mutatni azt, hogy messze a mi elkorcsosult civilizációnktól, hogy tudnak az emberek boldogok lenni. Mert ahol nem mérgezte meg az embert a harácsolás, a más, a jobb keresése, a kitűnni akarás a tömegből, ott még léteznek az igazi értékek. Ott boldogan tudsz még felébredni, és boldogan hajtod a fejed nyugovóra. Ott nem ciki nevetni, táncolni, sírni, bolondnak lenni. Ott bűn hazudni, lopni, csalni, érdekeidet minden más fölé helyezni. Vannak még ilyen világok. Kell, hogy legyenek! Kell, hogy ezt átélje ennek a sárgolyónak a népe, és …

Nincs és.

Lehet, hogy le is szarom. Lehet, csak magamnak akarom bebizonyítani, hogy tudnék sokkal rosszabb körülmények mellett is milliószor boldogabban élni. Lehet, kitisztulna minden. Lehet, nem foglalkoznék azzal, hogy miként tudnék nem megtörténtté tenni dolgokat, hanem…

Pppfff…. Egy rakatnyi be nem fejezett gondolat.

Hhmmm… ma nem volt kábeltévé otthon, majd egyszercsak megjött az adás, és valami pali főzött benne. Az első mondata ez volt: Vigyázzunk, hogy össze ne törjünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com