Németh Lászlónétól is kaptam ma levelet. Tudod ki az!? A Zsuzsa néni, na! Igazi amcsi sikertörténet az övé ám. Ment egyszer a Laci bácsi a MFB setét, kihalt folyosóján, azt meglátta, ahogy Zsuzsa néni egyik kezében a porszívó csöve, a másikban dereka fájó pontja. Halk nyögések zavarják a csendet. Laci bácsi odamegy Zsuzsa nénihez, és rákérdez, mi a baj, majd megállapítja, a porszívózás egy roppant nehéz dolog így, az éccaka közepén, az MFB rejtélyes folyosóin, titokzatos szobáiban.

Zsuzsa néni! Hát legyen az én helyettesem! – ötlött fel az okos gondolat Laci bácsi agyában, a többi okos gondolat mellett, majd ezt szóvá is tette.

Így lett Zsuzsa néniből MFB vezetőségi tag, majd fejlesztési miniszter. Ezt te is el tudod érni! – típusú plakát illik ehhez….

Szóval! Zsuzsa néni kiemelt célja, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat támogassa. T. Uralkodóházunk ugyebár einstandolta a dohánytermékeket (az nem értem, hogy az alkoholt miért nem, de lehet azért, mert a nyomtatóból kifogyott a papír, de ahogy valaki ráér bemenni az offiszdepóba, és ki tudják nyomtatni eme elgondolásukat a törvénygyárban, egyből azt is lenyúlják). Itten a főőővárosban 25 ezerért beadhatod a pályázatot, 100 rongyot betehetsz a „Komolyan gondolom én ezt!” nevezetű kaszába, majd évi 240ezerért, max. 5 évre megkapod a jogot, hogy titokban, a pult alatt árulj dohányterméket.

Mennyi pályázatot adnak be? Legyen ötvenezer, mert úgy alakították, hogy jó legyen. Ez 25 ronggyal szorozva, kicsit több ám, mint 1,2 milliárd. (A koncessziós pályázat kiírása összesen 3 oldal, 700 szó. Az eddigi legdrágább cucc lehet ebben az országban.) Plusz betesznek a “Komolyan gondolom én ezt!” kasszába ideiglenesen 5 milliárdot, mit majd valamikor visszakapnak (vagy nem…). Majd a nyertesektől lenyúlnak évente két milliárdot, vagyis az első évben össz-vissz több mint 8 milliárdot vonnak ki a vállalkozások kasszáiból. Mi ebben a támogatás?

Zsuzsa néni! Nebaaaazd…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com