Hallottad az új bulit?

Jön a fejünkre a Médiatanács.

A HWSW tegnap így jelenítette meg ezt a hírt:

“Az új médiatörvény-tervezet szerint jövőre jelentősen kiterjedne az egykori ORTT-nek megfelelő Médiatanács ellenőrző és szankcionáló hatásköre. 2011-től nem csak a tévés és rádiós tartalmakat, hanem a szerkesztett nyomtatott és internetes médiumokat is büntethetnék vélt jogsértés esetén.”

Szalai Annamária? Megvan? Ő volt az a ribanc (még kimondhatom, hogy Szalai Annamária egy ribanc, mert még nem felügyelnek), aki a társulatával egyetemben kibulizta a danubius, meg a sláger kigolyózását, majd amikor rájöttek, hogy többen rájöttek a turpisságra, így visszamenőlegesen megváltoztatták a médiatörvény bizonyos pontjait, és bár pert nyert a két rádió, azóta sem lehet hallani, hogy a MI pénzünkből mennyi kártérítést fizetett az állam, amiatt, hogy sokan, sok pénzt kerestek az új csatornákon.

Szóval, ez a ribanc most közölte, hogy kurvára hatékonyak lesznek a felügyeleti munkában, és benne lesz / van a kezük vállig a médiaalkotmány (!!!) alakításában.

Azt mondja, hogy: A médiatörvény-tervezetben foglaltak alapján az általános, tehát valamennyi médiumtípusra vonatkozó tiltólistán szerepel a “személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltése, nyílt vagy burkolt megsértése, kirekesztése; a magánélet és más, személyhez fűződő jogok megsértése is”.

A törvénycsomag különlegessége, hogy az ellenőrzés és a szankcionálás a tervek alapján a “szerkesztett blogokra” is kiterjed majd.

A szerkesztett blogok azt jelentik, hogy olyan WEB2-es megjelenések, miket legalább ketten szerkesztenek. Mondjuk azt, hogy nem egyedül vagyok, hanem az asszonnyal együtt írom a blogom. 2012-től nem ribancozhatom le a Szalai Annamáriát, mert megbasznak 10millára.

Továbbmegyek, mert olyan blogot vezetek, ahol lehetőség van az én általam feldobott témának a továbbfejtegetésére, méghozzá komment formájában. Ebben az esetben már 2-3-8-10 ember szerkeszti a blogot, és tulajdonképp miattuk is felelősség terhel, hiszen én szabályozom a megjegyzések megjelenését, annak tartalmi megfelelőségét, szóval, ha Krisz, Thiliell, Zé, Répa, vagy akárki más beszól, hogy tulajdonképp Szalai Annamária nemcsak ribanc, hanem egy roppant mód megvesztegethető személy, akkor én bizony erre rábaszok, mert hirtelen nem tudom bizonyítani igazukat, megint 10milla.

Még tovább megyek! Ha január elsejétől bevezetik a cuccot, akkor valószínűleg nem fogják azt mondani, hogy Szalai Annamária leribancozása január elsejétől érvényes, mert hát a blogom archivál, és az visszakereshető, linkelhető, újra témába hozható, tehát át kell néznem az utóbbi egy, másfél év tartalmát, és megszüntetni minden olyan gondolatot, mi Szalai Annamáriához tartozik, és ribanc mivoltához.

Üdvözöllek az új magyarországban!

Azt hiszem, hogy 2012 első felében a blog fogja magát és kimegy Houstonba, és mondjuk .com végződése lesz.

Ha valakinek tárhelyre van szüksége, egy már meglévő, saját domain névvel, akkor szóljon nyugodtan, hozzám befér még úgy 1000 blog. De ezt majd publikálni fogom még tavasz előtt.

Facebook Twitter Tumblr

21 Responses to Médiatan……

 1. Cinke-gondolja szerint:

  Én tudom, hogy ezt is csak azért írtad, hogy arra provokálj minket, hogy védelmünkbe vegyük, éltessük szeretetünkről tanúbizonyságot adjunk, hogy MI igen-is szeretjük ezt a drága, jóságos hölgyet, hogy elismeréssel gondolunk ténykedésére… Nagyon hatásos ez a fordított pszichológia, mert, ha Te csak azt írnád, hogy mennyire nagyszerű, akkor azt mi csak helyben kéne hagyjuk, de így arra ösztökélsz minket, hogy kifejtsük, lényének nagyszerűségét, hogy a fentieket cáfoljuk… Igazán briliáns vagy. 🙂

  -csók a keresőrobotoknak-

 2. Cinke-gondolja szerint:

  1984 George Orwell, jön majd a gondolat rendőrség… a történelem cenzúrázása…

  Ha tudni akarod hogyan érzed magad, majd megmondják hogyan érezd magad…

 3. répa szerint:

  És lőn így megy át lassan a demokrácia diktatúrába…

 4. Eliza szerint:

  Hm, nem lep meg (szívás, mert pl. ha amcsiknak fizetek tárhelyért és nem magyar cégnek,az önkibaszás Annamária drága) az általános helyzet pedig csak rosszabb lesz, jobb esetben csak lágy diktatúra, ám nyomorral.

 5. szerint:

  Köszi Zap, nekem kell akkor tárhely, szóval bocsi többiek már csak 999 fér a houstoni menedékbe. HP ellen HM. 😉

 6. Eliza szerint:

  Hm, nem lep meg (szívás, mert pl. ha amcsiknak fizetek tárhelyért és nem magyar cégnek,az önkibaszás Annamária drága) az általános helyzet pedig csak rosszabb lesz, jobb esetben csak lágy diktatúra, ám nyomorral.

 7. Eliza szerint:

  Az uram azt mondja erre, hogy “…és hol van a szólásszabadság?! A kurvaanyját annak a cig.., szóval OVI-nak, hogy nem döglött meg”

 8. Krisz szerint:

  A hír sajna nem új, de már egyre biztosabb…

 9. répa szerint:

  Mostanában egyre erősebb késztetést érzek rá hogy magaménak tudjak egy szöges deszkát szükség esetére….

 10. Zaphod szerint:

  Várjáááá…. azt írja zújság (bazdmeg, híreket olvasok folyamatosan…beszarás), hogy:

  A Médiatanács visszautasítja a “kizárólag fideszes testület” bélyeget is, hiszen valamennyi tagját a Parlament választotta, kétharmados többséggel. A magyar nyelv szabályai és a szavak általánosan elfogadott jelentése alapján egyébként nehezen értelmezhető mondatra (“Érthetetlen, hogy egy kizárólag(!) fideszes testület hogyan tud majd elfogulatlan lenni”) a választ remélhetőleg maga a Médiatanács adja majd meg, pártatlan és magas szintű, szakmai alapokon nyugvó folyamatos működésével – írja a Fidesz-frakció.

  Ééérted????
  Visszautasítja a médiatanács azt a rágalmat, hogy tele lenne fideszessel annak ellenére, hogy a fideszesek választották ki a tagokat.

  Micsoda rágalmak, basszus! Micsoda rágalmak….

 11. Zaphod szerint:

  [Sir Artemon]: Okosan bólogattam! 😉

 12. Krisz szerint:

  Egyszer olvastam valahol, hogy minden társadalom, amely diktatúrában volt tartva, előbb-utóbb visszarendeződik a demokráciából diktatúrába. Mert azt ismerik az emberek, és abban érzik biztonságban magukat… na erre varrjatok gombot a jelen helyzet tükrében 🙁

 13. Cinke-gondolja szerint:

  [Krisz]: Szerintem ez csak részben van így… nem az elnyomottak vágynak további elnyomásra, hanem az elnyomók, mert akkor abban nőttek fel, hogy az elnyomók voltak mindennek az ura… és csak az vágyik a diktatúrára, aki a fejesek közt lehet, hogy dirigálhasson…
  Én magam tennék rá, hogy diktatúra van, ha a fejek jó ‘Mátyás Királyos’ döntéseket hoznának… De az a nagy rohadt valóság, hogy a nép van a diktátorért és nem a diktátor a népért… :(((
  na ezt jól agyon csavartam…

 14. Sir Artemon szerint:

  Engem ez zavar, ez az idilli korról való álmodozás, hogy majd jön egyvalaki, aki szép, és okos, és bölcs, és helyreteszi ezt a nagy rakás szart. NINCS ILYEN!
  Mindenkinek magának kell rendbe tennie a saját háza táját, és aztán rohadtul nem kellene belekontárkodnia a másik portájába, mert az tulajdonjogsértés. Vannak akik segítségre szorulnak, ismerjék fel, de tegyenek is azért, hogy kijussanak a bajból. Mások, meg mint a jó segítők, adják meg azt, amit meg kell adni, sem többet, sem kevesebbet, a többit bízzák rá a másikra.
  Istenem, itt mindenki azt várja el, hogy mások tartsák el, mások gondoskodjanak róla, mások döntsenek helyette, mert az kényelmes, az biztonságos – látszólag -, és mások amúgy is többet tudnak, meg okosabbak, és jobbak a lehetőségeik is. Na, ettől a kondicionált mentalitástól van hányhatnékom. 10 millió birka országa vagyunk, aki megy arra, amerre a többség béget. Nem akarnak sem önállóak lenni, sem dönteni, sem tenni, sem küzdeni, sem szabadnak lenni. Diktatúra kell, mert diktatúra való a gondolkodásra és az önállóságra képtelen embereknek.
  Ne legyenek illúzióitok. Ez a nemzet még nem nőtt fel, csak egy nyávogó, ostoba, tehetetlen csecsemő, akinek egy kifogyhatatlan szoptató anyamell kell, és valaki, aki ad neki látszólag biztonságot, vagy annak ígéretét. És mivel felnőtt egója van ennek a nemzetnek, így megtanulta hogyan hárítsa a számára veszedelmes dolgokat, ezért projektál, hárít, hasít, elfojt, felnagyít, lekicsinyít, racionalizál, idealizál, humorizál, és sorolhatnám. Az egész egy hatalmas patológia, éretlen, és primer nárcisztikusan sérült, ostoba 2,5 évesek bagázsa.

 15. Zaphod szerint:

  [Sir Artemon]: Én szeretném, ha valaki kézenfogna, és kivezetne….
  Néha!
  😉

 16. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Pisilni? 😛

 17. Külföldre menni nem megoldás, mert idézem: “A törvény hatálya az (l)-(4) bekezdés alá nem es ő, de a Magyar Köztársaság területére irányuló ,
  illetve a Magyar Köztársaság területén terjesztett vagy közzétett médiaszolgáltatásra é s
  sajtótermékre a 176-180 . §-ban foglalt feltételekkel terjed ki .”

  Egyébként valaki árulja már el ki terjeszti a “szerkesztett blog” dolgot, mivel a törvénytervezetben a blog szó elő sem fordul …

 18. Zaphod szerint:

  Tisztelt Varsányi Martina!

  Ez az idézet nov 30-án, Koi Tamás tollából esett ki a HWSW-n.
  Itt a teljes cikk: http://www.hwsw.hu/hirek/45745/mediatanacs-nmhh-nemzeti-hirkozlesi-es-mediahatosag-blog-mediatorveny.html

  Egyébként nem tudom, hogy ki kezdte el “terjeszteni”. Rá egy héttel, átfutottam a törvénytervezetet, és ott a “blog” kifejezés nem szerepelt, de mivel nem vagyok jogász, ezért kénytelen vagyok egyrészt az írott sajtóra, másrészt az ilyen megnyilvánulásokra hagyatkozni: http://index.hu/video/2010/12/11/tobb_millio_troll_orszaga_leszunk/

  Mivel az 1-4, és a 176-180. §-okat most nem tudom visszaidézni, ezért csak arra reagálok, hogy “…a Magyar Köztársaság területére irányuló, illetve a Magyar Köztársaság területén terjesztett vagy közzétett médiaszolgáltatásra és sajtótermékre …….. terjed ki”

  A freeblog , illetve a http://zzzzuuuppp.freeblog.hu lehet a Magyar Köztársaság területére irányuló, illetve a Magyar Köztársaság területén terjesztett vagy közzétett médiaszolgáltatásra és sajtótermék.

  A zzzzuuuppp.com, mit nem magyar szolgáltató jegyzett be, illetve nem a Magyar Köztársaság területén leledzik, hatályon kívül kell esnie, mivel senki nem járhat utána jogszerűen, hogy én azt melyik országból írom, és mivel internetről beszélünk, ezért az egész világon terjesztem, amiben beleesik Magyarország is (jah, hogy itt is olvassák?), de ennyi erővel a Times, és a Washington Post is. Vicces lenne, ha őket elkezdené vizsgálni Szalai Annamária, és a pribékjei…

 19. wovbagger szerint:

  hiába “szokta meg” ’89 előtt az ország a (puha) diktatúrát, az elmúlt 20 évben felnőtt másfél nemzedék, akinek nincs már róla emléke. akik lehet, hogy – a jó szittyákhoz hasonlóan – nem fogják szétver(et)ni magukat és a pesti belvárost, de 4/8 év múlva nem oda fognak szavazni, ahogy azt a jelenlegi kormánypárt álmodja.
  a tárhely felajánlást észben tartom, lehet, hogy élnünk kell majd vele. bár remélem, hogy nem.

 20. Zaphod szerint:

  [wovbagger]: “…de 4/8 év múlva nem oda fognak szavazni, ahogy azt a jelenlegi kormánypárt álmodja.”

  A próféta szóljon szavaidból.

  Én is remélem, hogy nem kell élni a felajánlással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com