Szevasz! Olvastad a sajtót manapság? Aki nem épp valami celeb faszságairól ír (gondolom van ilyen, mert hogy lenne másképp…), az nyomja az MNB pénzszórásait, és az erre érkező kormányzati arroganciát. Tök jól van ez így, és általában leszarom, mert ugyanis MI (!!!) választottuk meg ezeket, szóval úgy kell nekünk.

DE!

Senki nem beszél rólam!

Én vagyok Senki Alfonz! Nem, nem Dániában születtem, és a közhiedelemmel ellentétben nem igaz, hogy egy horogütésem következtében a port-szuezi pénzügyőrök káplára évekig rángatta a vállát úgy, hogy értekezést írtak róla egy orvosi szaklapban. Hagyjuk a múltat! Itt élek magyarországon, dolgozom, adót fizetek, és ha 2012-ben 1000 eurót ért a fizetésem akkor ma ugyan az a pénz 819-et. Tehát, négy év alatt 18,1%-al értékelődött le a havi keresetem.

Mivel minden egyes, általam vásárolt terméknek az ára az €, és $ árfolyam változásának áldozata, így ez azt jelenti, hogy az egy €-s boltban ezer termék helyett már csak 819-et vehetek, miközben ugyan annyit dolgozom, mint 2012 előtt.

Miért van ez?

Mert van egy orbán viktorunk, ki megbízott egy idiótát, hogy az mutassa az utat a magyar monetáris politikában.

matolcsy

Mit tett?

Ő úgy gondolta, hogy látványos lépést tesz, és ennek nem is maradt el a hatása. Példának okáért elkezdte csökkenteni az államkötvény kamatait. Ez azzal járt, hogy senkinek nem kellett a magyar papír, mert szart sem ér, ha nem fiadzik. Ez meg azzal járt, hogy a forint árfolyama szép lassan elkezdett az eddigi mélységek alá csökkenni. Mindez meg azzal járt, hogy ha volt a bankban, biztosítónál, akárhol pénzed, az már lassan negatív kamatokkal rendelkezett, mivel nekik kötelező a betét nagy részét állampapírba tenni.

Mit mondtak a vezérszónokok? Meg az a buzi?

Az államnak kevesebb lett az adóssága, az export szárnyal, a mutatók majd kiugranak a helyükről.

Mi történt?

Az export amúgy nem szárnyalt, mert több terméket nem exportáltunk, viszont több forintra váltottuk a kapott valutát, így a cégeknek nagyobb mennyiségű forint (innentől hívjuk gombnak) jelent meg a számláján, mi szart sem ért, mert nem tették vissza a profitot beruházásokba, hiszen minden beruházás € / $ árfolyamon történik, így hülyék lennének, ha… Inkább kidzsaltak a gombok az országból, hátha pénzzé lehet őket váltani. Az MNB gyakorlatilag spekulált a forint ellen, így a felhalmozott devizatartalékot jókor tudta gombokra váltani, így neki is több gomb lett a számláján. Az MNB – hogy ne tűnjön fel a kamatcsökkentés miatti államkötvény kereslet – létrehozott alapítványokat, bankokat, kikbe bepumpálta a devizaátváltás okán keletkezett profit egy részét, hogy vásároljanak magyar papírokat. Ezen furmányos ötletek kivitelezése meg azzal járt, hogy egy egész szép birodalom épült ki, egész jó kapcsolati rendszerekkel.

Mi a konklúzió?

Ha egyszer összefutok az orbán – matolcsy párossal, akkor beverem az orrukat. Ha ez egy kocsmában történik, akkor valaki hátába még kés is kerülhet. Mert csókolom, bármennyire is elítélendő, de leszarom a devizahiteleseket – akiket ezzel a manipulációval szarrá szopattak – mert itt vagyok én (és ez a lényeg!), akinek a fizetése 18,1%-al csökkent négy év alatt, mindezt azért, hogy kibaszott királyi tévé azt sikítsa az éterbe, hogy hihetetlen gazdasági csodát tudunk végrehajtani.

Jah, hihetetlen csoda az, hogy ennyire megszopatjátok az országot, és még nem vagytok börtönben, sőt, esélyetek sincs oda kerülni, mert az a pali, aki a fő törvény betartató ebben az országban, akkor sem mozdulna rátok, ha videofelvétel lenne arról, hogy késeltek a 4-es metrón.

ÉsakkortegnapmégmegszólaltaSurányiGyörgyis…

Mondjuk Surányit teljesen tisztelem, mert józan embernek tűnik, és az ilyen ritka manapság. De amikor belekezdett abba, hogy miként kell egyensúlyt tartani a forint árfolyamában, és ugyebár ott van az export, meg hüümm…, akkor őt is fejbe tudtam dobni egy stressz labdával. Az export ebben a kuplerájban alig 20%-ot tesz ki. A 20%-ból 12 le sem szarja, hogy mennyi a forint, max a béreken érezheti, de hagyjukmár a magyar béreket… A 8% meg elmehet a kurva anyjába, ha miatta az a 4 millió szopik, ki ezt a tetves országot életben tartja, és akinek NÉGY ÉV ALATT 18,1%-AL ZUHANT A KERESETE!

Jössz nekem Matolcsy 8688 €-val, és jópofa voltam, mert ezerre lekerekítettem, hogy ne basszam fel az agyam még jobban…

Köcsög!

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com