Szervusz Béla!

A tegnapi, e-mail formájában megtett kérésednek, sajnálatos módon nem tudok eleget tenni a következő okokból kifolyólag:

– 27,4 percig tartott megnyitni a leveled, mire felesleges is volt várnom, hiszen nem poént, vagy fizetésemeléssel kapcsolatos jó híreket közöltél, hanem ismételten rám akartál sózni egy olyan munkát, mire tulajdonképp a főnökeid várják a válasz/megoldást, a te képességeid, az általad működtetett terület rendszerszintű ismeretét felmérve, megvizsgálva, majd megállapítva, hogy valójában alkalmas vagy e/é a feladatod elvégzésére, tehát, kompetens vagy e/é a székedben.

– 4,5percig tartott felismernem a munka jelentőségét, majd 1,8perc alatt megállapítottam, hogy ez csak neked fontos, a következő 6percben pedig megsajnáltalak – hosszú múltunkra való tekintettel – , és más dolgom nem lévén, belekezdtem a feladatba.

– A szövegszerkesztő – jelen esetben M$ Word megnyitása – 8,7percig tartott, miközben a számítógép furcsa hangokat hallatott. Ezen hangok a számítógép merevlemezének olvasófej csattogásaiból, és a hűtőegységek ventillátoraiból érkező kaotikus, néha-néha ritmusos szólamok egyvelege volt, mi csak 1,7percig volt vicces, a további 7percben elkeserítő, majd reménykeltő. – gondoltam lerohad ez a szemét, és van okom nem dolgozni.

– A munkához szükség volt még a következő programokra: M$ Excel, M$ Visio. Balga mód egyszerre próbáltam megnyitni őket, majd úgy döntöttem, hogy a megnyitási procedúra alatt elmegyek inni egy kávét, és elszívok egy cigit. Meg még egyet, hiszen időm, mint tenger, azaz sok.

– Ha azt gondolnád, hogy innentől a munka dandárja kész, hát tévedsz, hiszen nem agyi implantátumként hordunk SAP adatbázist a munkánkba, ezt kérem hálózaton érjük el, mi platform megnyitási ideje rekordszintű 1,1perc, viszont abból az adatok előcsalogatása megütötte a 26percet, én meg a monitort, méghozzá kétszer. (A 26oldalas SAP hibalistát – mint már 4× elküldem – ismét elküldeném, de ahhoz hozzá kéne férni úgy, hogy nem fagy le ez a szar, szóval emlékezzél vissza arra, amikor beérkezett hozzád, és keresd ki!)

– Terjedelmes, 93perc után hozzáláthattam (volna) a munka elkezdéséhez, csak volt egy csöpp probléma, méghozzá az, hogy a futó programok (word, excel, visio, sap) között válltani kellett elég sűrűn, minek részideje úgy két perc környékén volt, ami igencsak feszültséggel teli légkört varázsolt az irodába, de utólag megállapítható, a DELL optikai egereket felkészítették az erős fizikai behatásokra, szóval lehet őket dobálni, akár többször is, egymás után.

– Az ugyancsak DELL típusú, 19″-os, 16:9-es monitorok sem vajból vannak, bírják a szemből, felülről jövő pofonokat, viszont flexibilitásuknak köszönhetően, mindig vissza kell pozícionálni őket a helyes irányba, mi gyakran csak gerjeszti a haragot a szende munkásban.

– Mivel úgy éreztem, hogy az elmúlt, csaknem két órában semmiféle produktumot nem tudtam elvégezni, és az, hogy a számítógép végtelen ciklusba kerregte magát, egy “Ezt véd ki köcsög!” felkiáltással, egész egyszerűen kihúztam a konnektorból, majd gyorsan vissza is dugtam / kapcsoltam a cuccot, hátha a táp nincs a helyzete magaslatán, és egy maréknyi nagyfeszültséget átküld az alaplapon, ezzel füstössé változtatva az irodát, de mivel ezt a levelet olvasod, így hát ez nem történt meg, viszont már csak 16percig tartott, hogy behívjam az M$ Outlook csodát, és elkezdjem megírni neked azt az üzenetet, miben az áll, hogy:

“Bazd meg! Majd akkor dolgozom, ha adsz hozzá munkaeszközt, egyébként meg nem kell szmájjlit rakni akkor, ha felkérsz arra, hogy dobjam át az egészet PowerPoint-ba, mert arra keress egy unatkozó titkárnőt, te köcsög!”

5 Responses to Levél a főnökömnek….

 1. Sir Artemon szerint:

  Érzem, ahogy az Igazságosztó lángoló pallossal végigsöpör az egész székházon, amelyből csak por és hamu maragymuk. Zapot körüllengő fények átváltanak bíborló vörösbe, majd energiacsóvák hagyják el az izzó aurája szélét. Alakja hirtelen megnőni látszék, és hangja mennydörgő eget utánoz, mint Gandalfnak a Gyűrű szövetsége elején… “Fussatok, bolondok!” (Ezt a végén mondja, de én meg most mondom.)

 2. szasa szerint:

  Múltkor a SAP kerek egy óráig kérte le az adatokat, majd azt mondta, hogy idő túllépés miatt nem tudta megnyitni a kért adatokat. Ekkor vettem elő a laptopomat, – tettem félre a munkakedvemet -, és elkezdtem warcraftot játszani munkaidőben.

 3. Zaphod szerint:

  [szasa]: 😀
  Munkakedv???? Ne mondj ilyet, mert bedől a freeblog szervere! 😀

  Egyébként az egyik csökött agyú kollégád a minap közölte, hogy jó az SAP, lehet mondjuk olyanokat csinálni benne, mint az ürítés (de jó, hogy rajtunk kívül ezt senki nem érti… 😉 ). Öt perc múlva anyázva stornóztam könyveltem be másodszor ugyanazt a cuccot. Tehát, nem, nem megy az SAP, és addig nem is fog, míg végre valaki fel nem vesz a cégnél fixre egy kibaszott SAP fejlesztőt, horror összegért! 🙁

 4. szasa szerint:

  [Zaphod]: na jó, hazudtam, olyan sosincs. 😀

  Tudod, az a gáz, hogy a mi minimális adatbázis ismeretünkkel, jobban tudnánk ezt a szart működtetni, mint ahogy most folyik a cégnél. Azt végkép nem fogom megérteni, mi a halál faszának kell a sap mellett egy másik adatbázis kezelő programot működtetni. Na ez az igazán nagy rejtély.

  Ja és a kollégám hazudik, mint a vízfolyás, így ne hiszek neki. 😀

 5. Zaphod szerint:

  [szasa]: Azért én jobban örülnék annak, ha a cégünk elküldene egy SAP suliba, majd a végén ránk bízná az egész szart, havi sok csillió dollárért, azt felváltva működtetnénk a cuccot.
  Mondjuk Bora boráról….
  😀

  Nomeg onnan lebuktatnánk a sok hazudozó idiótát…. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com