Erre a kommentre reagálok , mert hát mégiscsak “letahóztak” pár száz ember előtt a SAJÁT BLOGOMBAN, így tudjátok jól, ez nem maradhat retorzió nélkül.

Szívem joga a BLOGOMON tahónak lenni mindazokkal, kik az én pénzemből bohóckodnak a parlamentben, és hülyítik a népet faszságokkal. Leszarom a Lázárt, vele egyetemben az autóját is. Egy olyan momentum a jelenlegi magyarországon, aminek jelentőséget csak az írástudatlanok, és csökkent képességűek tulajdonítanak! Tehát, blikk olvasók, való világ nézők, és …. jahhh…. kivel legyek még tahó a saját BLOGOMON…. hümmm… megvan! Szalai fanok zabálják csak ezt az elterelést a lényegről.

(…) és olyan arcokat fikázni, akik – bár nem ezt akarták – most mégis megpróbálnak tisztességet verni a közéletbe és bizalmat az emberekbe (…)

Ez papírból ment, vagy saját gondolat?

Tehát a tisztelt LMP politikusok eddig nem akartak tisztességet verni a közéletbe, és az emberekbe, mert azt hitték, hogy….

 • minden rendben van?
 • Ők csak azért mentek oda, mert….volt hely?
 • Mert nem volt ott senki?
 • Mert meleg volt?
 • Rájöttek, hogy másfélmillás fizetést itt a legjobb felvenni?

Itt a baj az LMP-vel. Valószínűleg te is fan vagy, hisz látszik a leírt mondaton. És ez nem vicc, bár jobb lenne poénra venni…

Az elmúlt, talán öt nap alatt, két elempést láttam megnyilvánulni. Nem kerestem őket, tök véletlen kapcsoltam, mikor megjelentek. (Legutóbb azt mondtam, hogy sehol nincsenek a médiában, és most lásd, csak úgy özönlenek) Az egyik a Kukorelly Endre volt, ki megpróbált felszólalni valami témában, a “tisztelt” ház előtt. Azért mondom, hogy “valami témában”, mert nem tud beszélni, és az ember csökött gyermeke, nem tudja felfogni, tulajdonképp miről is akarja tájékoztatni a nagyérdeműt. Néhány frázispuffogtatás azért megvolt.

A másik, talán tegnap a királyiban, a Schiffer András volt, ki megpróbált felszólalni alkotmány ügyben, és akit a fidesz utolsó pöcs vezérszurkolója egy az egyben felzabált.

Ti…. izééé…bocs! Anyám, az a jó asszony is jobban érti a lényeget, mint a jelenlegi ellenzék. Ide nem CSAK új arcok kellenek, hanem SZÓNOKOK! Ennek pedig tudománya van, szabályai, mit a jelenlegi kormánypárt 120%-on használ. Mert rájöttek arra, mire egyik sem.

Biztos vastag a szemellenző, vagy a világmegváltás homályosítja a látást.

TÖK MINDEGY, hogy mit beszélnek. Szónoki beszéddel nyúltak le most 3000milliárdot, baszki! És ha bejön a képbe két makogó szerencsétlen – ki a maga világában lehet nagyszerű ember – , és elnyögdécseli a papírkájából a mondanivalóját, akkor őket felzabálják a rossz fiúk. És ennek a következménye nem lesz más – csakhogy igazodjak a tahóságomhoz – mint hogy az LMP három év múlva eltűnik a faszba, és már csak pár vicc marad utánuk. Ha lesz még az embernek kedve viccelni….

De hogy valamit mutassak is abból, hogy miként működik egy ellenzéki szónoklat, hát itt az egyik gyöngyszem Nigel Farage előadásában. Nigel Farage összes előadásából lehet, és kell is tanulni egy politikusnak. Mert az ilyenre figyel az, aki SZAVAZ! Ezt lehet tanulni. Erre odafigyelnek az emberek. Ezzel szavazókat lehet nyerni. És az a titok, hogy TÖK MINDEGY mit mond. És ez úgy látom, hogy 20 év demokrácia után még mindig nem tiszta. A fidesz a legutóbbi választásokat úgy nyerte meg, hogy nem mondott semmit. De azt kurva jól csinálta. A kétmillióhétszázezer szavazóból 12 tudta volna megmondani, hogy mi a párt jövőbeli célja, de azok is csak véletlen találtak volna bele. És ezt nem tudja felfogni egy idióta sem! Az anyámnak, a jó asszonynak, 2011ben tök mindegy mit mondasz, csak szónokian tedd, és orbánellenesen. Van egy szavazód. Ha makogsz, akkor buktál mindenkit.

És itt van Endrénk egy régebbi felszólalása, ki mellett elalszol, kire kutya nem figyel oda, mert olyan unalmas a pali, hogy hozzá képes bármely munkavédelmi előadó egy Démoszthenész, basszus.

Ez volt az én véleményem a saját bologomon. Abban az esetben, ha valakinek ez nem tetszik, akkor mondjuk vitatkozhat, de a következménye előre megjósolható, hiszen tahóságommal csak arra vagyok képes, hogy megkérjem, húzzon el a faszba.

Alvászavar rulez….

Facebook Twitter Tumblr

8 Responses to Lehet e más? Naná!

 1. Rigó szerint:

  Nyaaahhh, akkor a holnapi képviselőtestületi ülésre való készülés helyett most végre egy nem anyázós vita egy olyan emberrel, akinek van saját véleménye, épp csak az információja kevés. Szerintem.

  A tisztelt LMP-s politikusok 3 évvel ezelőtt még vagy civil szervezetekben küzdöttek a nép javáért egyre fásultabbul, vagy a saját cégjüket tolták, amivel esetenként egy nagyságrenddel többet kerestek mint most képviselőként. Esetleg éltek a hivatásuknak és az egyén felelősségét komolyan véve néha írtak a védegyletnek egy könyvet, vagy cikket, vagy fához láncolták magukat, megszervezték Magyarország első bundaellenes tüntetését, etc…
  Előbbire jó példa Szilágyi László uram a HUMUSZból, vagy Vágó Gábor a kecskeméti ifjúságvédelmi mozgalomból. A középső Schiffer Andrásra és Ertsey Katalinra jellemző leginkább, míg az utóbbi Jávor Benedekre és Kaufer Virágra igaz.
  Kukorelly telitalálat. Egy húzónév volt, aki szóbeli megállapodás szerint nem ült volna be, hanem lemond a mandátumáról, mint ezt a MaNcs cikkben is nyilatkozta. De ennél hiúbb és élvezi, hogy a teljesen haszontalan l’art pour l’art felszólalásait elmondhatja a magyar országgyűlésnek a látottak tanúsága szerint. Amúgy köszönöm, eddig egy beszédét sem láttam, de ezt érdemes volt megnézni. Itt-ott röhögtem. Alapvetően büszke vagyok rá, hogy ilyen őrültek is a soraink között vannak… Most még megtehetjük.
  Szubjektív dolog, és én biztosan agymosott is vagyok kicsit, de szerintem Schiffer jó szónok. Jávor csak jól beszél de nem elég hatásos. Van még pár jobb szónokunk, de azok közelében sincsenek az országgyűlésnek. Ez baj. Én is tudom. Ahogyan az is ciki, hogy fogalma nincs a népnek, hogy mit műveltünk amióta bekerültünk a parlamentbe. Pedig kevésbé elfogult ismerőseimtől is azt hallom, hogy a legfelkészültebb gárdát mi vittük be és a legalaposabbak mi vagyunk. Ebbe talán érdemes bepillantani:
  http://lehetmas.hu/upload/10/10/201008/lmp_A5_beliv_press_javitott.pdf
  Szónokokat majd képzünk. Őszintén köszönöm a tippet. Persze ha azt gondolnám én is, hogy mindegy, mit beszélek, akkor átülnék a fideszhez. De én is -mint a legtöbben itt- olyan vagyok mint a fent felsorolt többiek az országgyűlésben. (3. kategória) Muszájból politizálok és nem azért mert annyira hiányzott a hatalom és a felelősség az életembe… Azért mert az egyén felelősség tovább terjed az önmagáról való gondoskodáson.

 2. Sir Artemon szerint:

  @Rigó: Szónokképzésben tudok segíteni. Amúgy is az LMP-re szavaztam, én beismerem. De csak dacból. Legközelebb szeretnék meggyőződésből.

 3. Krisz szerint:

  “Ahogyan az is ciki, hogy fogalma nincs a népnek, hogy mit műveltünk amióta bekerültünk a parlamentbe. Pedig kevésbé elfogult ismerőseimtől is azt hallom, hogy a legfelkészültebb gárdát mi vittük be és a legalaposabbak mi vagyunk.”

  A helyedben erre nem büszkeségként tekintenék, hanem elvonulnék egy sarokba és elgondolkoznék, hol rontottuk el… jó alapanyagból semmit se csinálni, pff…

 4. Rigó szerint:

  @Krisz: Félreértesz. Rengeteget dolgozunk azóta egyfolytában, hogy minden témában érdemi és szakmailag megalapozott megnyilvánulásunk legyen valamennyi platformon, ahol jelen vagyunk. A “jóindulatú” SZDSZ az Európa Parlamenti választások előtt kioktatott minket, hogy esélyünk sincs megszerezni akár a 20.000 kopogtatót, ha nincs az egészre legalább 2 Mrd forintunk.
  Jelentem nem azt az egyet, hanem a három kampányt csináltuk meg jól-rosszul úgy, hogy most “csak” 200 MFt adósságunk van.
  Abban viszont tök igazuk volt, hogy saját médium vagy még inkább média nélkül szinte esélyünk sincs. Kell csinálni saját médiumot, ehhez pedig pénz kell, ami nincs. Nah itt tartunk most. Mert irtó kevesen néznek parlamenti közvetítéseket, még sokkal kevesebben testületi üléseket, tehát a szakmaiság és a felelős politizálás csak a kemény fanokhoz jut el. A többiek meg néha látnak egy idétlen index videót ami úgy próbálja meg eladni a politikát, hogy lemegy bulvárba…

 5. Sir Artemon szerint:

  [Rigó]: Szerintem az értelmiségi szavazó a neten éri el legjobban és legszabadabban az információt. Ott van Scheiring Gábor blogja, ahol már őt is figyelmeztettem, hogy azt a fajta indulatból kommunikálást, amit megenged magának, nem engedheti meg, mert politikusként és magánemberként is névvel, arccal áll ki a képviselet mellett. Neki is ajánlottam, hogy kommunikációt tanulni, tréningen, nem igazán nagy összeg. Fussa rá a képviselői fizetésből is.
  Ott kell beszivárogni a köztudatba, ahol rés van. Úgy kell utat találnotok, mint a víznek a szikla repedései között. Ez a média-világ egy bebetonozott rendszer. Mehet a harc a médiumokért, de pénz beszél, kutya ugat ebben a világban. Viszont most mindenki felkapta a fejét, és keresi a józan hangokat, akik kellő információt, kellő pontossággal, kellő szakértelemmel, és kellő józansággal közvetítik az emberek felé. Mindenki információ és megoldás éhes lett! Csak a mormoták nem ébredtek fel az elmúlt hónapok morgásaira.
  S Nektek az a dolgotok, hogy vízzé váljatok. Mert a víz olyan, hogy ha a felszínét egy pontban apró mozdulattal megérinted, akkor hullámokat kelt. Ha ezt a pontot rendszeresen, apró nyomásokkal, jó ritmusban megérinted, akkor a hullámok szuperpolálnak, és egyre nagyobbak lesznek. Ha több ponton indítasz meg ilyen hullámzást, akkor a parton cunamit vagy képes létrehozni.
  Ez a kommunikáció lényege. És ezt mindig megtanítom és felfogatom minden változtatni kívánó kliensemnek. Tudni kell a pontokat és a ritmusokat. És tudni kell az érintés módját. Az előbbit megtanulhatjátok személyes coachingon, az utóbbit egy ütősebb kommunikációs tréningen. El sem tudjátok képzelni, hogy igen kevés ráfordítással mennyit lehet tenni.
  Ez nem pénz kérdése, igazán nagyon nem az…
  De nem kell nekem hinned, mert én egy senki utolsó csóringer pszichobanya vagyok, aki szintén az álmainak él. De én legalább nem muszájból dolgozom, hanem örömből. Ennyivel többet tudok…

 6. Rigó szerint:

  Azért nem akkora húde az a képviselői fizu:
  http://www.parlament.hu/internet/insurl/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=s099&p_stilus=&p_head=N

  Nahmost én az önkormányzati képviselői maxot keresem, ami 190 bruttó és mivel komolyan veszem ez olyan heti 4 nap munka. Szerinted ez mire lenne magában elég?

  De lesz szervezve központilag képzés én meg rajta leszek, hogy te is az egyik oktató lehess.

  R

 7. Sir Artemon szerint:

  [Rigó]: Tudod, amikor én még kislány voltam… akarom mondani, amikor nekem a brutto bérem nem érte a tied felét sem, nekem már akkor is mindenféle képzéseket kellett könyögnöm annak érdekében, hogy jobb szakember lehessek. Az egyetem alatt is dolgoztam, és a diákhitel nélkül nem fejezhettem volna be a diplomámat. Most kurva sokkal tartozom az államnak is, és barátoknak is, csak mert képzésekre kellett költenem. Szó szerint, kellett, mert ez a szakma erre kötelez.
  De nem az a lényeg, hogy én éheztem a tudásért – olykor szó szerint -, hanem az a lényeg, hogy mennyit szánnál rá havonta pl. arra, hogy fejleszd magadat? Mennyit érne meg Neked? Mert több pénzed nem igazán lesze gy darabig, mégis növekedned kell. Növekedni meg csak lélekből lehet. Az értelmiséginek két tőkéje van: az esze és a szíve. Ha szívből teszed azt, amit teszel, mert örömöt okoz Neked, és mert egyszerűen nem tudsz mást tenni, mint azt, amivel éppen foglalkozol, akkor ennek energiája nem csak Téged kezd el emelni, hanem annak a dolognak az ügyét is, amivel éppen foglalkozol. Ha mindezt okosan is teszed, akkor a kettőből születik meg a bölcs cselekedet. No, ezzel nem prédikálni szeretnék, hanem arra felhívni a figyelmedet, hogy hiszel-e önmagadban, és az ügyedben annyira, hogy így cselekedj? hiszel-e abban, hogy nem tehetsz mást, csak azt, hogy a politikában a lehető legtöbbet teszed meg mind önmagadért, mind másokért, mert ez fog boldoggá tenni? Mert ettől fogsz nyugodtabban aludni? Mert beleőrülsz abba, hogy ha nem teszed?
  Mert ha ez van Benned, akkor a pénznek soha többet nem lesz jelentősége az ügyedben. Ahogy felénk mondják, a sors elkezdi támogatni az utadat és az álmaidat. Minden egyéb más pusztán arra való, hogy próbára tegye a hitedet mind önmagadban, mind abban, ami mellett elkötelezted magadat. És el kell mondjam, hogy ezt egy olyan férfitól tanultam, aki jelenleg az ország egyik legkeresettebb pénzügyi tanácsadója, a Corvinuson közgazdászokat tanít, kuratóriumi elnök, és még a fene sem tudja, mi mindet csinál mostanra.
  Egyébként, ha központilag szervezitek meg majd, úgysem engem éri meg hívni. Vannak nálam sokkal profibbak, akik gátlástalanabb kommunikációra taníthatnak Benneteket. Én a korrektség és hitelesség híve vagyok. Az meg ma nem piacképes dolog. Nem rakok szmájlit, mert az iróniát nem tudja semmi kellően kifejezni.

 8. Sir Artemon szerint:

  Még annyit fűznék hozzá, hogy ha valaki nem hoz áldozatot önmaga fejlődéséért, hanem csak arra vár, amikor majd elég sok lesz neki ahhoz, hogy ez ne legyen áldozat, vagy esetleg másoktól várja ugyanezt az áldozatot, az számomra olyan ember, aki olcsón meg akarja úszni. De az, aki olcsón meg akarja úszni, sosem lesz sem nem gazdag, sem nem másokat gazdagító. Rigó,a saját értékességedet Neked kell elhinned, és Neked nem szabad engedned abból, hogy ez érték. Senki nem tökéletes, de mindenkinek van lehetősége változni és változtatni. Mint a vízgyűrűk felszínen…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com