Láttad? Már majdnem kész a gyorsforgalmi. Már csak két-három kilométer, a felüljárók, és gondolom egy-két le és felvezető hiányzik, majd hipp-hopp, csendesen suhanhatunk a tükörsima aszfalton.

Tükörsima.

És valóban.

Na jó, mondjuk annyira tükör, meg sima, mintha hullámzott volna az üveggyárban az ón, mire ráöntik a masszát, de viszont szépen csillámlik vissza róla a fény sötétben. Azt meg ugyebár tudjuk, hogy annál jobban csillan vissza, minél kevesebb dologban tud elakadni a fény. És ha a fény csak úgy suhan rajta, akkor még mi? A gumi. Az is. Csak úgy gördül, méghozzá hangtalan. Node mi is a legfőbb szempont a közlekedésben?

Tippeket kérek.

Nem, az nem jó! Áhh, azt hagyd el! Na jó, akkor megmondom. Az, hogy meg tudj állni! A többi mind részletkérdés… Mi kell a megálláshoz?

Fékek? Áhhh… Súrlódás! És mi nincs, illetve elhanyagolható azon a felületen, ahol a fény csak úgy cikázik elakadás nélkül? Igen gyerekek, súrlódás nincsen.

Lelki szemeim előtt látom azt a pillanatot, mikor kis hazánkat eléri a mínusztíz éjszaka, a pára meg úgy dönt, hogy ő lecsapódást követően jéggé dermed a placcon, azt az első hülye a nyári gumijain ugrik egy dupla leszúrtat, majd ezzel a lendülettel még jó pár szerencsétlent magával sodor a halálba.

Szupi lesz! Kérjük a fényképezőgépeket bekészíteni a téli időszakban, és a frissen ellőt fotókat jó pénzért árusítani a bulvárnak.

Jah, és ezért egyik idióta útépítő sem lesz majd felelősségre vonva, max. kitesznek egy 50-es táblát a 90-es helyett… de addig egy pár embernek meg kell halnia.

Facebook Twitter Tumblr

5 Responses to Közlekedős szösssz….

 1. répa szerint:

  Nem ide vág (nincs jogsim), de hiába tudok biciklizni még azt sem csinálom jól:

 2. Zaphod szerint:

  Te, hogy én mennyire szerettem kiskoromban, mikor ezek a srácok 30centire a fejemtől olyan természetesen ugrálgattak, mint ahogy mi levegőt veszünk… Hhhmm….

 3. Cinke-gondolja szerint:

  Ahogy House mondta minap:
  “Ha szablyákat tennénk a légzsákok helyére, senki sem menne 10-nél többel…” És 10-el is baromi óvatosan…
  A közlekedés lényege, szerintem, hogy ne csak menni tudj valahova, de meg is érkezz…
  Láttam már nőt fekete zsákkal letakarva az út közepén… sietett a villamoshoz… mi éri meg annyira a sietséget, hogy esetleg sose érj oda? Mindegy milyen eszközzel közlekedsz…

 4. Cinke-gondolja szerint:

  @Thiliell:Köszi, jó bejegyzés. Hát igen… külön utakat kéne nekik biztosítani, hogy ne a védteleneket veszélyeztessék… Egy idő után biciklis út lehetne belőle, mert kinyírnák hasmar egymást…. Nemrég kaptam egy képsorozatot… nem művészi volt… balesetek helyszíni képei…. Ha gyerekek nem látnák, akkor azokat plakátolnám ki… De az igazság sajnos, hogy a jampik minden alól kivételnek érzik magukat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com