Ma 20:23 perckor a Schiffer kijelentette, hogy bárkivel (az országmegrontó Ferenccel is?), szóval bárkivel, ki demokratikus párt (DK!!! Köhömm…), össze kell fogni azért, hogy 2014-ben többek között azt a szennylapot, mit kiadtak alaptörvény néven, össze lehessen gyűrni, és kibaszni a kukába.

Még mindig nem tudott egyenesen válaszolni némely kérdésre, de elég felszabadult volt, talán még boldognak is látszott (lehet lenyomott egy menetet a kulisszák mögött). Szóval, még az sem törölte le a mosolyt arcáról, mikor az mszp szóba került, de hát a srác már csak ilyen.

Most okosan bólogatsz, mert ismét rájöttél, hogy minden politikus egy rohadt köpönyegforgató? Bevillan valamelyik kollégád szava – mi ellen azért nemtetszésedet fejezted ki, hiszen kimondva, kimondatlanul, valahogy, valahol liberális eszméket vallasz, hacsak nem az a hobbid, hogy élő macskákat gyújtogatsz fel benzinnel, majd hörögve visongasz a látvány okozta boldogságtól – miszerint az összes köcsögöt ki kéne állítani a Dunánk partjára, és belőni őket a vízbe.

Ugyan, elragadtatod magad. Gondolkozzunk józanul.

27% áfa van már azon a golyón is….

Én mondtam! Nem tudom hol mondtam, de megmondtam, vagy legalábbis próbáltam arra utalni, hogy azt a schifferi elzárkózom, és majd én egyedül megcsinálom a más politikát, pont akkor lett halálra ítélve, mint amikor Marx, és Engels megálmodta az osztály nélküli társadalmat. Igen, amikor papírra lett vetve. Így, vagy úgy….

Nincsen más politika. Nincs olyan, hogy összeverbuválom a kocsmai értelmiséget, és majd megváltom a világot. A kocsmai értelmiség soha a büdös életben nem fogja felizzítani a jómunkásember fantáziáját. Hatalmas a szakadék a két világ között. Az egyiknek ideológiája van, a másiknak élettapasztalata. Igazi. Valós. Ideológiamentes, mennyi már a kibaszott benzin, hogy fizetem ki a havi számláim, már 4.éve nem voltam nyaralni, csak legyen még enyhe tél, mert nem tudom kifizetni a gázszámlát, holnap, vagy két hónap múlva rúgnak ki típusú élettapasztalatok.

A jómunkásember hitelességre vágyik. Cserébe, hogy tulajdonképp az egész kibaszott országot eltartja, a papoktól, kormányőrökön át, a közalkalmazottakig, kocsmai ideológistákig, parlamenti képviselőkig, nem vár mást, csak hitelességet. Kik adhatják ezt meg? Olyan emberek, kik közülük valók.  Képzeld, vannak ilyen emberek az országban. Azt még nem tudja senki, hogy mennyire fognak elkorcsosulni, de van fény az alagút végén.

Ezt úgy néz ki, hogy Schiffer is felismerte, kibújt a maszk mögül…..

Jut eszembe a maszkról! Láttad a Scream  Awards 2011-es buliját, hogy Dart Vader-t szívatta George Lucas? Besza-behugy! Írok róla, de látni kell! Már hozzáférhető egy pár helyen, magyar szinkronnal.

…. szóval, kibújt a srác a maszk mögül, és nyitott a világ felé. Csak azt nem tudom bakker (én most úgy nézek ki, mint egy szélsőséges fasz?), hogy miként néz bele a tükörbe ő, meg a legyen más a politikája. Mármint, az az izé, amitől olyan szomorú volt állandóan…

 

Képzeld, tegnap beleolvastam egy pár szélsőjobbos hubazdmegbe. Ha lehet nem linkelem őket jó, mert elromlik tőle a blogom, vagy átszakad a tenger alatti fénykábel, mi összeköt engem, veletek, szóval baj lehet. Én azt hittem (mert nem értek a témához), hogy ezek a bátor fiatalok örülnek a jobbik előretörésének. De még annak sem! Hát most mondd… Már lassan a jobbik is hazaáruló. Basszus… Ki nem?

Mondjuk, ha végigböngészem az összes politikai írásomat, és ezt benyújtanám a bátor, igazi magyar fiataloknak, akkor lehet, előbb kötnének fel az első póznára hazaárulás vádjával, mint az igazán gyűlölt Ferencünket…

Na de mit is akartam ebből kihozni?

Jah, igen! Miközben itt ellentüntetnek bátran, kamerát eltakarva, álarc mögött (mert hideg van, köcsög!), olyan szívesen megkérdeznék tőlük valamit.  Miért nem veszik elő az apeh adóslistáját, és miért nem mennek beszedni az elmaradt milliárdokat? Miért nem mennek ki a piacokra, és fogják meg a csempészeket? Miért nem állítják meg a szlovák rendszámú autósokat az utcán, és kérik el tőlük a regadót? Miért nem vágják pofán az autószerelőjüket, amikor nem kapnak számlát? Ezek a bátor fiatalok mindig eltévesztik a célt.

Aztán lehet, hogy ezek olyan bonyolult dolgok, nem? Az mégis egyszerűbb, és kézzel foghatóbb, hogy akasszuk fel a mocskos cionista zsidókat, meg a kommunistákat, és letrianonnal nem?

De!

Tagged with →  

3 Responses to Köpönyegek…..

  1. Sir Artemon szerint:

    Ha akarod mindezt érteni, akkor sorrendben olvass utána a Smith and Mackie Szociálpszichológia könyvében a következőknek: előítéletek, sztereotípiák, kognitív sémák, attitűd, attitűd változtatás, attitűdök összetevői, első benyomás, viselkedés változtatás, befolyásolás, motiváció.
    Kezdetnek ennyi elég is lesz… 😉

  2. Sir Artemon szerint:

    Második lépésként kicsit politológiát kellene olvasgatni, hogy mit jelent a bal és a jobb oldal, milyen eszmei és etikai hátér ideológiái vannak, milyen gazdasági politikájuk, milyen szociálpolitikai programjaik, és a többi. Aztán rádöbbennél arra, amire én nem tudtam rádöbbenni, mert tök műveletlen vagyok ebben, és csak azért tudom, mert B. mondta tegnap este, hogy ma Magyarországon a politikai ideológiák balos és jobbos ideológiái kaotikusan keverednek a a másik oldal gazdasági, és szociálpolitikájával. Az egyikről beszélnek, ígérik, a másikat cselekszik. Ezért nem érti senki ezeket itten. Nagy a katyvasz, és semmi sincsen a helyén. Muszáj lesz rendet tenni a fejekben. Sok-sok rendet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com