Most jutottam el idáig, mert dugig van az életem minden szarral, de ezt nem hagyhatom ki, hiszen a konzultáció az egy roppant fontos dolog ám. Főleg akkor, ha nemzeti. Hisz én vagyok a nemzet, vagy mi. Nem? De! Átfutottam ezt a szemfényvesztést. Várj, valaki már használta a szemfényvesztés szót. Akkor jellemezzük másként. Átfutottam ezt az irányított kérdésözönt, mi roppant ügyesen vezeti az elmét arra a megállapításra, miszerint itten tovább kell folytatni a harcot a nemzetünkért, felvirágzásunkért, szabadságunkért. Mondom én bakker, hogy Viktor az ász a kommunikáció terén. Tök olyan, mint az M$. Kicsi vagy, és elnyomott, a suliban rád sem néznek a csajok, de van egy ötletszikrád. Nem kifejezetten innovatív, csak az hajt, hogy megmutasd, nem vagy egy huszadrangú akárki. Ennek érdekében lopsz egy kicsit innen, egy kicsit onnan, majd tuti kommunikációval meggyőzöl pár befektetőt, és innentől kezdve az egész világ 25db floppyról telepíti az M$ office-t. Attól a pillanattól, bármi szart megcsinálhatsz. A világ már a te rendszeredet használja, elvakultan, mélytorokkal szopik, viszont nem áll át stabilabb, megbízhatóbb rendszerekre, mivel az már nem megy. Kurva sokba kerülne, és nem is biztos, hogy sikerülne az átállás minden tekintetben. Így hát a világ elvárja legalább azt, hogy a kommunikáció fasza legyen. És fasza. És mindenki happy. És már így nem is kellemetlen a mélytorkos. Sőt, extrém sport lesz.

Lássuk, hogy mit kérdez:

1. “Vannak, akik azt javasolják, hogy a 20 főnél kevesebb embert foglalkoztató magyar vállalkozásoknak biztosítani kell az átalányadózás lehetőségét, mert így jobb eséllyel tarthatják meg alkalmazottaikat a válság közepette. Mások szerint nincs szükség a kis cégek ilyen módon történő megsegítésére.”

2011 vége felé minden huszonhatodik magyar, egyéni vállalkozó. Tehát, minden huszonhatodik ember tudja ebben az országban, hogy mi a lófasz az az átalányadózás. Vagy nem. Én nem tudom. Te tudod? Ha nem tudod, akkor honnan tudnád, hogy jobb eséllyel tarthatják meg így az alkalmazottaikat? Ő azt mondja, hogy így igen. Ha ő azt mondja, akkor mi a fasznak erről konzultálni? Két éve meg kellett volna csinálni, nem? Vagy kell hozzá egy szakértő kormány?

2. “Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak. Mások azt mondják, nem kell segíteni a nyugdíjas korúakat, hogy a munka világában maradjanak.”

Baszdki… Nem, nem kellene járulékmentessé tenni! Minden faszom cég nyugdíjasokat venne fel. Honnan szednétek be akkor a pénzt az őrületetekhez? Nem kell segíteni a nyugdíjasokat, hogy a munka világában maradjanak. Adjatok nekik annyi nyugdíjat, hogy meg tudjanak élni. Ha meg unatkozik, vagy kell neki egy hajó a Balatonra, akkor dzsaljon el gályázni, és pengesse be a járulékokat. Így működik egy normális világ!

3. “Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is. Mások szerint nem kell tovább támogatni a családokat.”

Persze, meg még faszom…. Támogatod a gyerekeseket, viszont ürül a kassza. Benzin az egekben, ellopjátok a megtakarításokat, felviszed az áfát, az adóra is adót vetsz ki. A gyerekeseknek reálértékben ugyan annyi költenivalójuk marad, szóval nem segítettél rajtuk, csak úgy kommunikálod, azt közben mindenki más meg szopik. Hát anyádat… És különben meg a gyerekes minek vásároljon autót, ha nem tud bele tankolni, baszod.

4. “Vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival. Mások szerint a bankoknak és nagyvállalatoknak kisebb részt kell vállalni a válság terheiből, mert így tudják eredményessé tenni gazdálkodásukat és segíteni a gazdaságot.”

Méltányos? Mi? Az összes nagyvállalati szopatás áttevődött a vásárlókra, előfizetőkre, dolgozókra. Ezt tudja az EU, baszod, ezért ugat. Te meg hülyíted a népet a válságadókkal, és ellenségképet gyártasz, mert azt a legkönnyebb.

5. “Vannak, akik szerint a magyar kormánynak kiemelten támogatnia kellene a nők, különösen a kisgyermekes anyukák munkába állását. Mások szerint erre nincs szükség, a kisgyermekes anyuka inkább maradjon otthon a gyermekével.”

Leszarom! Nem akarom támogatni! Az apukákat támogasd, hogy annyit keressenek, hogy a muternak ne kelljen elmenni gályázni, ha már bevállalta a gyereknevelést.

6. “Vannak, akik szerint szükséges a minimálbér folyamatos emelése a magyar emberek biztonságos megélhetése érdekében. Mások szerint nincs szükség a minimálbér emelésére, mert az rontja a cégek versenyképességét.”

Úgy húsz évet késtetek ezzel a kérdéssel. Ha húsz éve azt mondjátok, hogy a minimálbérnek annyinak kell lenni, mint a sógoroknál, akkor nem lenne szükség nemzeti konzultációra, meg orbánviktorokra sem….

7. “Vannak, akik szerint adókedvezményt kellene kapniuk azoknak a cégeknek, amelyek új munkahelyeket hoznak létre. Mások szerint az adókedvezmény nem ösztönöz munkahelyteremtésre.”

Kapjanak adókedvezményt, de ez a bérekben (is) köszönjön vissza.

8. “Vannak, akik szerint az államnak több eszközzel, jobban kellene segítenie a fiatalokat az elhelyezkedésben. Mások szerint a fiatalok elég segítséget kapnak az államtól.”

Azt mondtad, hogy a nyugdíjasokat támogatjuk. Most akkor a fiatalokat is? Döntsük el, hogy kit támogatunk, a jóistenkeáldjonmeg! Mert nehogymár mindenkit támogassunk, mert akkor egyszercsak az lesz a lényeg, hogy ki, és mennyire szakképzett. Akkor meg hova lesz ez a világ…..

9. “Vannak, akik szerint a munkanélküliség által leginkább sújtott területeken szabadvállalkozási zónák kialakítására lenne szükség. Külföldi példák bizonyítják, hogy az ilyen zónákban, ahol az új vállalkozások komoly adókedvezményeket kapnak, gyorsan tudnak nagyszámú munkahelyet teremteni a helybelieknek. Mások szerint nem kell szabadvállalkozási zónákkal ösztönözni a munkahelyteremtést.”

Nem tudom mi az a szabadvállalkozási zóna, és nincs kedvem utána nézni. Te tudod? Az olyan, hogy bárhol nyithatok kuplerájt?

10. “Vannak, akik úgy gondolják, az államnak vissza kell szorítania a monopolhelyzetben lévő nagyvállalatokat. Mások szerint nem kell föllépni a monopóliumok ellen; rendjén van, hogy a nagyhal megeszi a kishalat.”

Nem, ők nem azt mondják. Ők azt mondják, hogy vissza kéne szorítani azokat a feltörekvő, pár év múlva nagybirtokossá váló nemzedéket, kik úgy szereznek vagyont, hatalmat, hogy közel álltak a húsosfazékhoz. Más! A jelenleg monopolhelyzetben lévő nagyvállalatok elleni küzdelem pont olyan, mint a globalizáció elleni küzdelem. Mindkettőn röhögni kell. A nagyvállalatok elleni küzdelmet a parlament folyosóin kell kezdeni, és kiirtani a lobbyt. Mindjárt elkezdek énekelni valami mozgalmit, basszus….

11. “Vannak akik szerint nem szabad megengedni, hogy a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatásokat (víz, villany, gáz, szemétszállítás, távfűtés) biztosító cégek, üzletek haszonra törekedjenek, és ezért köztulajdonban kell tartani őket. Mások szerint helyes, hogy ezek a vállalatok profitérdekeltek.”

Aki az energiaiparban nem akar profitot, az hülye. Nem mindegy a mérték. Meg nem mindegy, hogy ebből az állam mennyit nyúl le, mi a felszanálókon csapódik le.

12. “Vannak, akik szerint az ország legnehezebb sorsú településein támogatni kell olyan szociális szövetkezetek működését, amelyek hasznos pénzkeresetet biztosítanának azoknak, aki korábban csak segélyekből tudtak megélni. Mások szerint nem segítenek az ilyen megoldások.”

Nem tudom, hogy mik azok a szociális szervezetek. A szociális szervezet nekem egyenlő a segéllyel, hisz nem értékteremtő cucc. Tehát, a segélyekre most építünk házakat is, hol ….. mit is csinálnak?

13. “Magyarország sokat tett eddig a bajba jutott devizahitelesek megmentéséért a kilakoltatási moratórium bevezetésével, a kedvezményes végtörlesztés és az árfolyamgát rendszerével, de vannak, akik szerint ez nem elég, további lépések szükségesek. Mások szerint nem kell többet tenni a devizahitelesekért.”

CHF/HUF 245,54 EUR/HUF 294,95 USD/HUF 235,63 Volt a dollár a minap 252 is… Tegyünk még többet. Tud ez 400 fölé is menni….

14. “Vannak, aki úgy vélik, méltányos lenne a válság idején, ha az alacsonyabb jövedelműek a cafetériát készpénzben kapnák. Mások szerint a cafetéria rendszeren nem kell változtatni, mert a bérkompenzáció elegendő segítség a kisebb keresetűeknek.”

Tegye fel a kezét az, aki kapott bérkompenzációt! A cafeteriával meg elmehettek a faszba, mert pont az nincs benne (uszoda, mozi), amit választanék, a ráterhelt 31-51%-os adóval meg elmehettek a kurva anyátokba!

15. “Vannak, akik szerint az lenne a méltányos, ha az általános forgalmi adó érzékenyebb lenne, vagyis a létfenntartáshoz szükséges cikkek után alacsonyabb, a luxuscikkek után viszont magasabb áfát kellene fizetni. Mások szerint nincs erre szükség.”

Ha ez lenne méltányos, akkor miért nincs így? Heeee?????

16. “Vannak, akik szerint a kormánynak a válság idején is meg kell védenie a nyugdíjak vásárlóértékét. Mások szerint erre nincs lehetőség.”

Ezt a mondatot nem lehet értelmezni. Elfáradtam, lehet az a baj. Ezt miért kérdés? És kik azok a mások? Elég volt!

Ennyi volt a konzultációm Viktorral. Örülök, hogy a nagy vezér megpróbálta vezetni a kezem, de kösz, már nagykorú vagyok, nincs rá szükségem. Jah, és választópolgár is vagyok. És ezzel élni fogok. Tutira….

Tagged with →  

3 Responses to Konzultálok Orbán Viktorral

  1. Giulio szerint:

    Vannak, akiket mindenki shoppolni kell ahhoz, hogy egyáltalán rá merjék nyomtatni a pofájukat az inzultációs becsapós levélkére.

    Amit én soha nem is kapok, nyilván már tudják, mit gondolok erről az ökörködésről.1 milliárd forint 8 millió transzvesztita fotóért…

  2. Dr. Zaphod szerint:

    😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com