Figyelj ide, jól koncentrálj most!

Én kölyök korom óta nem kértem tőled semmit. Bevallom, sosem tartottalak sokra, és hogy ennek okát most elkezdjük fejtegetni, teljesen értelmetlen, felesleges dolog.

Viszont most van egy kívánságom.

Tudod, van az a kis doboz. Mobiltelefonnak hívják. Arra való, hogy az emberek tudják kisebb-nagyobb távolságból tartani egymással a kapcsolatot. Beszélgetések, kérdések, kérések, hírek, tájékoztatások, és minden egyéb, az életünkkel kapcsolatos kommunikáció zajlik rajta.

Az a kívánságom, bazdmeg, hogy idén kapjak egy olyan kibaszott hívást, mitől én boldog leszek. Amitől jó kedvem kerekedik, amit ha leteszek, akkor vigyorogva dőlök hátra, és úgy látom a világom, hogy jó benne élni. Élvezem a napsütést, kimehetek a hóba mezítláb táncolni, megírhatom a világnak, hogy minden nagyon rendben van.

Voltak ebben az évben olyan telefonhívásaim, mik megmosolyogtattak, miktől elérzékenyültem, mik valamilyen szinten megérintettek, de azok nagyrész másokról szóltak – miknek azért én is tudok örülni – de egyik sem volt olyannyira személyes, engem érintő (legyek már önző, baszod), hogy attól ugrándoznom kellett volna.

Szóval, csak ennyi kérek. Szerintem nem vagyok annyira rossz ember, hogy ennyit ne érdemelhetnék ki. vagy ha mégis, akkor azt küld meg sms-ben.

Kösz!

A Zap

Facebook Twitter Tumblr

16 Responses to Kedves Jézuska!

 1. Cinke-gondolja szerint:

  … Anyaként időnként tapasztalom, hogy a gyerekek, ha valamit akarnak, annyira rá tudnak kattanni, hogy közben észre sem akarják venni, hogy mi adatik meg… Nem kérdezem a gyermekem, hogy mit kér… az ajándék meglepetés… nem rendelés…
  Ha azt adják, amit várunk, nem biztos, hogy azt kapjuk, amit érdemlünk… De rengeteget kapunk, ha képesek vagyunk észrevenni és becsülni az apró gesztusokat is… aki viszont erre képtelen, az nyomorúságos marad a gazdagságban is…
  de ezt csak én gondolom…

 2. Jézus szerint:

  Nincs meg a mobilszámod. 🙁

 3. Zaphod szerint:

  [Jézus]: Akkor te nem vagyol a zigazi Jézus, mert az tudja! 😉

 4. Moya szerint:

  Rossz hírem van: ateisták karácsonyi kívánságaival nem nagyon szokott foglalkozni a Jézuska. (Igazából egy bé betűs szót lett volna kedvem használni, na de mégiscsak a Jézuskáról van szó!)
  [Jézus]: Jajjnemá’! Ha egy kicsit ráfeküdnék a dologra, még én is ki tudnám deríteni fél óra alatt Zap telefonszámát, pedig olyan messze vagyok a mindenhatótól, mint az a bizonyos Makó Jeruzsálemtől.:-)

 5. Zaphod szerint:

  [Moya]: Biztos van ennél még sokkal rosszabb hír is, mi engem érhet… 😉

 6. Zaphod szerint:

  [Krisz]: Tuti!
  De ha elmennénk tavasszal ugrani, az még jobb lenne. Az az igaz stressz levezető. 😉

 7. Krisz szerint:

  OK, szülinapodra összehozzuk 😉

 8. Avril szerint:

  Ismeretlenül kívánom, hogy kapd meg. És egyúttal protezsálj be a megfelelő helyen, hogy ÉN IS megkaphassam. 🙂

 9. Zaphod szerint:

  [Avril]: Köszi! Mi sem természetesebb! 😉

 10. Szent Pál szerint:

  Jézus csak azt fogja adni mindenkinek hangos szavak nélkül, amit megérdemelnek az életvitelük és morális magatartásuknak megfelelően. Talán nem kedveli a mellékelt nem feltétlen szükséges szavakat és jobban odafordul azokhoz, akik csendesen szólítják meg, nem kell hogy annak tanúja legyen, és szívből őszintén szólnak hozzá. Mert ő mindenkit meghallgat csak az nem mindegy mit és hogyan kérünk! Azt észrevetted már hogy Ő hányszor szólt hozzád, szólított meg? Bizonyára nem, mert ő csendesen szól, szelíden, mint a galambok… Ezt hidd el nekem! Vonulj el valami csendes helyre ballagj végig egy elhagyott utcán, és sírd el harag nélkül a bánatod, és kérd szelíd szavakkal hogy segítsen, és ha megteszi, ne feledd neki megköszönni! :)) Látod? Ennyi az egész! Ő hisz benned! Te hiszel benne?

 11. Skarb1973 szerint:

  Igaz nem kértél valami szépen:-)de én még azt is elhiszem Róla,hogyha őszinte voltál még így is meghallgat..Szurkolok neked:-)

 12. Cinke-gondolja szerint:

  … aha… próbálj így kérni a boltban… még, ha fizetnél is azért, amit kérsz akkor is kivágnának… Majd bemenne utánad valaki, akinek pár forintja hiányzik, hogy ugyan azt kifizesse, de neki még ezt is jó-szívvel el tudnák engedni, mert tud kérni…
  A stílus alapján, ez nem kérés, hanem követelés… Mindegy, hogy mekkora vágy indítja benned, ez nem mentesít az alól, hogy nincs az az égi, vagy földi személy, aki örömmel adná meg neked…
  🙁

 13. Zaphod szerint:

  [Skarb1973]: 😉

 14. Moya szerint:

  Én ebben elsősorban nem a trágárságot látom, hanem a mögöttes tartalmat. Mert azt ugye tudjuk, hogy Zap nem hisz a Jézuskában. Az, hogy mégis hozzá fordul, számomra elkeseredettségről, reményvesztettségről árulkodik. Az vesse rá az első követ, aki még sosem érzett így, akár hívő, akár nem. Ez nem vallásról, Jézuskáról és a szép beszédről szól, hanem egy hullámvölgyről. Javíts ki Zap, ha nem így van.

  Bár még tart a karácsony, azért remélem megérkezett az a telefon.

 15. Cinke-gondolja szerint:

  [Moya]:
  Ebben a mögöttes tartalom, olyan, amit itt csak kevesen tudnak…
  Jézuskához azért írt, mert a megszólítása aktuális téma, nem hisz semmiben, de abban igen, hogy valamit akar… Az, amit a karácsony képvisel az ajándékozás, a szeretet, és a szeretet kifejezése, a meghittség… hát ebbe kapaszkodva követeli benne a vágy, hogy ő is ennek élhesse meg ezt a napot, -amit az emberek túlértékelnek ellentétben a hétköznapokkal, amit aláértékelnek…-
  Az emberek karácsonykor a szeretet ünnepén megenyhülnek és nyitnak egymás felé… ő is vágyja, hogy így érezzen az, akinek a telefonját várja… szeretné, ha más nem a karácsonyra való tekintettel részesíti a figyelmében…
  A karácsony csak ürügy, egy ideálisabb alkalom, hogy az emberek szeretetet kimutassanak, várjanak…
  Ez egy lekeseredett kikiáltás, ami valójában nem a Jézuskának szól…….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com