Ugyan áruld már el, te, ki ugyebár támogatásodat fejezted ki a magyar KKV-k, meg úgy minden vállalkozó, szaros melós, és az összes hóbelevanc iránt, hogyan van, szóval az a küzdelem a multik ellen, kik kizsákmányolják az országot, sanyargatják a népet.  Azt hogyan van az, hogy ezek a szarosok – szóval mink – idén mégis fizetünk nekik kb. 40 milliárdot pénztárgépekre, és év 8,4 milliárdot a telekom cégeknek, az online kapcsolat céljából.

Nem értem! Biztos ez, valahogy, valami diagramok által kimutatható gyarapodást jelent a nép számára, de hogy? Ebben az évben a vállalkozóknak 40 milliárddal csökken az árbevételük, majd minden évben plusz 8,4-el, az online kassza okán. Ezeknek a jómódú vállalkozóknak, tudod! Kik dőzsölnek a magyar típusú jólétben. Nem lesz itt elbocsátás, nem lesz még több munkanélküli, vagy éppen feketemunkás, mert a bejelentésre már nem fussa… ugyan, dehogy!

Ezt a modellt, mármint azt, hogy mi történik ebben a nyomoronc országban, ha kivonsz 40 (+8) milliárdot egy szopóágban lévő csoporttól, egy 10 éves kölyök is le tudja már vezetni, kockás papíron. Amúgy pedig vegyél fel egy állruhát, maszkírozd magad igazságos mátyásnak, azt dzsalj be a nép közé, tájékozódási jelleggel. Tudod, hogy mégis beláss egy pillanatra a színfalak mögé. Beszélgess el azokkal, kik pénztárgépeket használnak. Kérdezd meg a forgalmukat, költségüket, majd tereld a szót arra, hogy a bevétel-kiadás milyen viszonyban van egymással. Ha sikerült elvégezned csók nélkül a nyolc általános, és amúgy nem állsz mentális kezelés alatt, akkor rájössz, hogy ebben az országban, a multik kivételével, senki nem üti be a pénztárgépekbe a valósat. Az, hogy a 10 millió áfacsalók országa lettünk, az – ha nem tudnád, most felhomályosítalak – nem azért történt, hogy az Adrián cserélgessük a vitorlásainkat, hanem azért, hogy ki tudjuk fizetni a számláink (legalábbis nagyrészünk). Ördögi kör ez. Ha a tanár nénit, meg a doki bácsit nem fizeted meg, és azoknak napi 16-ot kell robotolniuk a kajáért, akkor nem érnek rá elmenni színházba, moziba, étterembe, kocsmába, de még a kosarat sem tudják megtömni, viszont vannak nekik reménytelen hiteleik. Mivel ők nem költenek, így a köréjük épült szolgáltató ipar sem tud létezni, mik munkavállalóik ugyan úgy nem képesek megvenni, kifizetni, elmenni, stb. Óvoda… A kör bezárult. A körön kívüliek viszont meggazdagodnak. Azok, kiknek idén nyitottál egy 48 milliárdos piacot. Amúgy január elsejétől – bár üresebb zsebbel, és több hitellel a nyakunkon – ugyan úgy fogjuk használni a pénztárgépeket, mint eddig, és töktotálmindegy lesz, hogy az online, vagy nem online. Még akkor is, ha felveszel 250ezer NAV-os, azt mindegyiket odaállítod a gép mellé. Több bevételed biztos nem lesz, max. több regisztrált munkanélküli.

Azt nem értem, hogy ha te ebből nem gazdagodsz meg (asszongyák, nincs vagyongyarapodásod), akkor miért? Jó, azok az érdekcsoportok, kikkel egyezséget kötsz a mi szopatásunkra, támogatják szeretett, és méltán megbecsült, világhíres futballunkat. Rendben. Meg még egy pár, számodra stratégiainak kinevezett cuccot. Az is rendben. De minek, ha nem lesznek emberek, kik hozzájárulásával profitot termelsz a stratégiai célokból. Az kell, mert egyébként a stratégiai cél, kihasználtság miatt megromlik a hűtőben, baszod.

Egész egyszerűen nem tiszta, nem találok benne logikát. Segíts! Egy dolog jut eszembe, az a hulladék kiszórása. 250ezer pénztárgép úgy 160 ezer egyéni vállalkozót jelent. Ismerjük a magyar egyéni vállalkozókat, ezek legalább 60%-a link, buta, lusta, a vevőkörét leszaró, és ugyan ilyen alkalmazottakat tartó fiúból, lányból áll össze. Ha ezek kiszórása a cél, akkor oké, de ezek is a munkanélküliek táborát gyarapítják majd, nem is beszélve a munkavállalóikról, szóval az már csaknem félmilliós közösség abból a 3 millióból, ki így-úgy, de adót fizet nektek. Ammeg több, mit 10%. Ez sem jó taktika, szóval nem tudom, nem értem mi a cél…

Válaszojjá a kérdésre, mi úgy hangzik, hogy… addig eldzsalok egy tárgyalásra, este jövök!

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com