john-oliver-fcc-comments-graphic__140603190907

Vége a HBO-n John Oliver őrületének. Jó, pár napja már vége, de nekem csak ma (vagy már tegnap?), mert reggel dobni kellett a HBO-nak egy levelet, hogymiszeint az évad utolsó, és publikált részéről lefelejtették a feliratot. Délutánra meg is oldották a fiuk/lányok, így hát megírhatom, hogy…

John Oliverről szuperlatívuszokban érdemes beszélni, máshogy bele se kezdjen az ember gyermeke. John Oliver fellépett a tévézés istenei közé, és ha csak ilyen lesz a színvonal, akkor ott is marad, míg halála napja után kettővel, márványszobrot nem faragnak emlékére. Oké! Az a mázlija, hogy iszonyat jó csapat dolgozik mögötte, bónuszból a HBO keblén, így korlátlanul, mindenkivel úgy bánhatnak, ahogy az őt/őket megilleti. Köztük hazánkkal is, mi nem egyszer volt a híreik között, és nem azért, mert itthon annyira jó világ van.

Aki nem ismerné, annak annyit, hogy a nagyvilág – és persze főleg Amerika – elmúlt heti híreit dolgozzák fel, van benne politika, gazdaság, bulvár, beszólnak hazájuk hírmondóinak, idiótáinak, Oliver elmegy interjút készíteni Stephen Hawkinggal, Jane Goodallal, kifigurázza a hülye amcsi ünnepeket, a szülőhazáját – Angliát – sem hagyja szó nélkül, megmutatja a leghülyébb reklámokat, és mindezt úgy, olyan stílusban, hogy megérti az ember gyermeke a szándékot. Sokszor ez az „Érted, hogy mennyire hülye, mennyire nem jól van ez így?” szándék. Zseniális a pali. HBO GO-n ott lesz egy életen át, más forrást nem tudok, ha valaki épp perfekt angolból. Íme az évadzáró, és a világsajtót megjárt lazac ágyú (és a szereplők: Jimmy Fallon, Jon Stewart, David Letterman, Stephen Colbert, Seth Meyers, Rachael Ray, Meredith Vieira, Michelle Beadle, Tom Hanks, Anderson Cooper, Homer Simpson, R2D2 és J.J. Abrams, de még beszöktek a Grey’s Anatomy, és a Modern Family forgatására is)

John Oliver Show - Salmon Cannon

Aztán mi volt még? Japp, vége a Doctor Who idei borzalmainak. Oppsz, nem, mert jön majd egy szokásos karácsonyi epizód. Ahol rohadtul remélem, hogy Peter Capaldi eltűnik örökre a sorozatból. Nem fog, de a remény hal meg utoljára. Az újkori történelem elmúlt nyolc évadjának a legpocsékabb dokija. Egy pillanatra sem tudtam elviselni, csak azért néztem, hogy háta az évad közepén egy hirtelen mozdulattal kinyírják. De nem… Szörnyű!

Elindult a Homeland, és nem írtam róla, mert nem tudom minek indult el… A három évad egy tökéletes egésszé formálódott. Volt benne felvezetés, történet, lezárás. A szereplők megjárták az összes megjárható érzelmet, akciót, majd főszereplőt nemes egyszerűséggel eltemettük a nagy önfeláldozása közepette. Beletúrtunk a vallásba, a mentális betegségekbe (Claire Danes ebben elmondhatatlanul jó volt), egy család szétszakadásába, volt trauma, tömeggyilok, árulás, mindenmás. Kész, ennyi, tegyük fel a polcra, azt jóccakát. Hülyére díjazták (megérdemelten), mindenki rohadt sikeres, és népszerű lett tőle, Damian Lewis újra nagy sztár lett, Pont Erre valami hülye kitalálta, hogy ezt folytatni kell. Mintha valaki felment volna Mózeshez a hegytetőre, kiragadta volna a kőtáblákat a kezéből, hogy majd belekalapál még a parancsolatokba 5-6 sort, meg egy megjegyzésrovatot. Amúgy a közönség ugyan olyan színvonalra értékeli az új epizódokat, mint eddig, szóval lehet, már megint velem van a baj…

constantine-102653

No és megy a Constantie. Egek! A film megvan? Nekem csak az, nem vagyok képregény fan. Számomra az egyik legjobb Keanu Reeves mozi volt, még 2005-ben. Nagyon szeret(t)em azokat a sztorikat, mik valamilyen formában feldolgozzák a mennyország-pokol témát, főleg ha durván, vagy provokatívan nyúlnak az elgondoláshoz. Kezdjük azzal, hogy a walesi Matt Ryan (nem a focista) akcentusát nehéz elviselni. Folytassuk azzal, hogy kb. az egész palit nehéz elviselni. Egészítsük ki azzal, hogy magával a stílusával is baj van, mert ha az eredeti paródiájaként indulna ez az egész, akkor azt mondom jó, kapcsoljuk ki (nem mintha bekapcsolva tartanám sokáig), de nem, ezek tök komolyan gondolják, hogy ezt így kell folytatni. Fejeljük meg azzal, hogy Constantine épp leszokóban van a dohányzásról. Nah, jóérzésű geek itt vágja bele a hozzá legközelebb eső, súlyos tárgyat a TV-be. Főhősünknek ismét van egy sofőrje (hála az égnek, nem Shia LaBeouf…böff…) ki éppen tök hallhatatlan, és egy médiuma, ki kézrátétellel tud jövőbe(???)múltba látni, és legalább ő dögös. És kb. ennyi. Aki párhuzamot vélne felfedezni ezen izéé, és a Supernatural között, annak meg letöröm a kezét.

Ennyi volt a filmes nap, jóccakát!

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com