Mee úgy látom népszerű lett a történet.

Kézzed el, hogy volt egy olyan elmebeteg pillanatom, mikor behódolok a reklámoknak, és mostmindjárt rendelek egy új mobilnetet magamhoz. Magamhozzám.

Azt mondta a piros, hogy kapol egy forintért cuccot, mi ha nem tetszik akkor pár napon belül visszaviheted. Mondom én barom, hogy a noteszgépemben úgyis kihasználatlan a PCI Express foglalatom, így kiváltom a cuccot azzal, hogy a mobilomhoz kábelt is cipelek, mert hátha kell a net, tehát praktikum mindenekfelett. Essünk neki a történetnek.

Egy délelőtt gyanútlanul beestem az egyik Voda bázisra, és közöltem a csajjal, hogymárpediglen most, és azonnal birtokosa akarok lenni eme zseniális találmánynak, a mobilizált internetnek. Papírok kitöltése, igazolás, stb.

Itt kitérnék arra, hogy mi a jó büdös francért kell nekem 25szerződést aláírni, hogy ha ős előfizető vagyok (és még azt hozzáfűzhetném, hogy az alatt a 6-7év alatt egy kurva bónuszt, vagy kedvezményt, illetve semmit nem nyújtottak, hogy ezt az állapotot valamivel meghálálják), és miért nem lehet ugyanarra a számlára rávezetni a net hozzáférést? Mindegy, haladjunk.

Kaptam fasza reklámzacskót, egy rakat papírt, egy Huawei PCI Express kártyát (E870), azt minden fasza! Autóba be, tépni haza.

Otthon cucc szétbont, gépbe bedob, és…..

….és még egy ló sem néz be az ablakon.

Akik amúgy most megvonják a vállukat, azoknak egy csöpp felhomályosítás:

Ezek a cuccok jórész úgy működnek, mint egy (leegyszerűsítve) pendrive. Plug end pléjj. Bebaszod a cuccot, a géped felismeri xy eszközként, így mindjárt el tud indulni rajta egy program, mi feltelepíti a megfelelő alkalmazásokat, azt hajrá. Ahham… nálatok. Nálam biza a gyökerekből van tiltva mindennemű cucc, mi külsősként, meg automatikusan, meg mittomén. Windózt használok, de annyira nem vagyok hülye, hogy mindent engedjek neki.

Gondoltam ez a baj. Informatikusmént még megpróbáltam egy-két trükköt, lehetőséget, miket most nem fogok leírni, mert ez már így is kezd unalmas lenni. Szóval, ráment egy nap.

Még mindig azt hittem, hogy a hiba az én készülékemben van, így hát szomorú szívvel levettem a polcról egy hivatalos (Ne röhögj, nem vicc!) windóz XP home-ot, és roppant szomorú szívvel lesikáltam az amúgy tökéletesen működő, átalakított rendszerem.

És akkor másfél óra multán jobb kézzel megfogtam a kártyát, és behelyeztem a gépbe.

……. ahham….. pont az történt! Semmi!

Azokat a szavakat ha leírom, miket akkor kiejtettem a számon, akkor beég a monitorod.

Ügyfélszolgálat hív, türelmes hangon elmesél az egész sztori, túloldalt hümmögés.

Mondom, fiuk, nehogymár, hisz ti áruljátok. Majd felsoroltak nyóócféle hibaforrást, min át kéne menni. Mondom, megtettem. Semmi, nulla, nix! Tudommivan, ez a szakmám, mondjatok újat!

A harmadik telefonbeszélgetésünket követően, az egyik helpdeszkás azt mondta a hümm…hümmm… után, hogy várjak egy kicsit, szól az egyik kollegának.

Az odajött a telefonhoz, és tök szakértően közölte, hogy biza az E870-hez le kell töltenem a drivert. Ezt mondta! Azt meg én kérdeztem, hogy ugyan monnya már meg, hogy honnan, mert a gyártó oldalán nem is szerepel ez a szar, a magyar vodafone lap egy fos, és akkor mi is van most. Jah, mert nekem a központi oldalra kell felmennem, nem a magyarra. És ott keressem meg, de az elérhetőségét fejből nem tudja megmondani.

Az ideg itt baszta ki az utolsó előtti biztosítékot is a fejemből.

Fel a voda anya lapjára, keres-kutat-szimatol. Megtaláltam! Hurrá!

Cucc leszed (mondanom sem kell, hogy nem driver volt, hanem komplett kommunikációs csomag), feltelepít, kártya behelyez, és a szoftver közli, hogy itten biza egy árva hardvert sem talál, mihez csatlakozni kívánnék. Ebben a pillanatban előszedtem a szupi reklámzacsit, belebasztam minden cuccot, majd irány a voda bunker.

És jő a poén.

Idegből be, sorszám tép, kivár, pultra helyez.

Szia! Visszahoztam a 3nappal ezelőtt megrendelt netes csomagotokat! Köszönöm, de nem köll!

Nem megy, mi?

???????????? Nem, de ezt honnan…

Vista?

Nem, XP.

Azokon néha megy.

Wattafakk??? Hónapok óta árulta a szarját ez a görény, méghozzá úgy, hogy jöttek a visszajelzések szép számmal, de leszarta az állat! Kurvára nem érdekelte a vodát, hogy olyat árul, mi nem is működik.

Basszus! Én ez informatikusként végigszenvedtem. De akkor mi a picsát csinált egy láma, ki kb. arra képes, hogy bekapcsolja a gépét, majd bután klikkelgessen úgy, hogy lövése sincs, mi is zajlik a háttérben?

Tagged with →  

2 Responses to Jah, Vodanet folytatás!

  1. Vodaszar szerint:

    Ez is csak egy kocsog multi!!

    Mia faszért szorulnak itt ilyenre az emberek, ennyi szopás árán már saját Magyar szolgáltatók lehetnének.

    Nem csak ez nem mukodik ebben a kcsg országban, és még tobbet is le lehet nyeletnia Magyarral…

  2. Vodaszar szerint:

    Ha egy kicsit is igényesebb nép lenne ebbena z országban, ezek a szemétládák bezárhatnák a boltot, de amig itt a szarért is megölik egymást az emberek, mint a tecsoba a 5 forintos zsomléért addig nem fogják idehoznia jó cuccokat, csak azt amit már máshol nem lehet eladni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com