Most itt egy kissé összekeveredtek az események, ugyanis én biztos írtam egy posztot, meg úgy amúgy az események megtörténéséről bizonyítékaim vannak, nemúgy az események egymást követéséről. Így jársz, ha csak írsz, de nem dátumozol, és két hónap után akarod sorba rakni a napokat. Tehát, akkor volt olyan, hogy…

Auckland időjárása úgy néz ki, hogy reggel még azt gondolod, balga dolog volt nem esőkabátot bezsúfolni, az amúgy is bezsúfolt fotóstáskádba, majd délután elgondolkozol, mennyire fog fájni másnap a 16ezer faktoros naptejben való megfürdés elmulasztása. Csupán azért nem sikerült ropogósra sülnöm, mert még mindig ugyan abban a ruhában voltam – hajrá LOT – mint amiben elindultam a télből, és azért azon nem nagyon lehetett átsütni napnak.

Autó aukció…

mondom, el akarok menni egy olyan aukcióra, ahol a levezető darálja az autókat, árakat, nyomja ezerrel az igét, mert ilyenen még sosem, és állat hangulata lehet egy ilyen bulinak. Képzeld el, van úgy, hogy teljesülnek a kívánságaid. Képzeld el azt is, hogy a teljesült kívánságaidat úgymond leszarod, mert amikor beesel, akkor..

Szóval, beértünk, és láss csodát, épp folyik az árverés. Mondjuk közönség nem sok, de ott a kezemben a telefon (amúgy a iphone 7 valami állat jó videókat csinál), amit nem próbálok meg működésre bírni, merthogy úgyis tart ez még sokáig, nézzünk körül egy kicsi, lássuk a kiállított vasakat. Ennél betegebb dolgot egyszerűen nem lehet csinálni, mit az is bizonyít, hogy az árverés levezetője nagyjából 6 perc múlva leütötte az utolsó autót, majd szépen elment mindenki a dolgára, én meg néztem ki bután a fejemből.

Mindeközben lazításképp…

Laza esténként NET vadászat. A kérdés kb. milliószor, különböző témakörökben elhangzott: “Ilyen van nálatok?” Igen kérem, van! Van nálunk világítás, csatornázás, házak (kőből, vazzeg) bevásárlóközpont, kínai piac, tucat szar termékek, gyorskaja hegyek, mozik, autók, villamosok, és van NET! Ami már nincs, az a net kávézó, mert lassan totál értelmét veszti a rohamosan terjedő WiFi hotsopt világában. Új-Zélandon viszont nem árt ha van ilyen, mert amúgy némi mértékű szopással vagy szembesülve. Vannak olyan szolgáltatók, mint pl. a Spark, ahol vehetel magadnak egy havi csomagot 6 rongyért, miben kemény 1GB-os adatforgalom van, mit annyit tesz, hogy bekapcsolom a telefonom, és huss, már el is tűnt a cucc. Kérheted a szállásodon (értelmezhető mennyiséget pénzért), vagy – és a legjobb opció – a McDonald’s, KFC, fasztuggyami, ahol valóban van NET, de ott egy iCloud szinkronizálás 500MB-os videó fájlokkal maga a rémálom. És tudom, nem azért megy valaki a bolygó túloldalára, hogy a weben lógjon, de azért furcsa volt egy olyan országból, mi benne van a világ 20-25 legjobb net elérésű helyei között, beesni egy min. 10 éves lemaradásban lévő, kis Amerikába.

Miközben Péterem épp saját blogjára tölt fel cuccot egy kínai (mi más) net kávézóban, én beregisztrálok a másig gépen a CoD BlackOps-ra, hogy nyomot hagyjak Zélandon…

Auckland, és a karácsonyi fények

Van e nálunk karácsonyi kivilágítás? Hehe… Az van, hogy este túrára kellett mennünk, ugyanis roppant különleges, és hívogató a karácsonyra feldíszített Auckland. Ezt a kijelentést teli szájjal való röhögés nélkül bírtuk ki. Inkább megnéztük. Eközben azon tudtunk csendesen poénkodni, hogy valamikor (ha lesz net) letöltök egy pár nagy felbontású karácsonyi képet a kivilágított Andrássyról, egyéb faszaságról, és akkor lehet állat leejteni. Nah, aaaz kérem a kivilágítás.

Ebben a posztban legalább két dolgot találtam, miben nemhogy jobbak vagyunk, le lassan utolérhetetlenek…

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com