A tegnap éjszaka, a fejlődésben lévő világ nagy részének az iOS 7 elérhetővé válásáról szólt. Ilyenkor a legjobb éjszakai mulatság, az ivás és a szex után (vagy fordítva), hogy sasold a különböző blogok életét, a fiuk, lányok kommentjeit. Hol tart a frissítés, hányszor állt meg szerver zsúfoltság miatt, mik az első tapasztalatok a már élesben futó operációs rendszerrel kapcsolatban. Jönnek a poénok, megjelennek a hülyék, az okosok, meg a többiek, kik ezekből viccet csinálnak. Csak akkor jössz rá, hogy az Apple nem egy termék a sok közül, hanem életérzés, mikor ebbe belecsöppensz. Mégiscsak 100 millióan estek neki tegnap este a frissítésnek. Van e ennél nagyobb webes megmozdulás valahol, valamikor? Egy nagy dzsemborivá válik a web, és újra jó rajta lógni.

iOS 7

Tehát, most hátradőlök, kiírtok minden frissítésre szólító figyelmeztetést, végignézem, ahogy az Apple részvények még lejjebb buknak (már -30% az egy évvel ezelőttihez képest), röhögök, ahogy az 5s eladásai rohadt mód nem hozzák az elvártat (jogosan, hisz egy ujjlenyomat olvasóért miafaszért cserélj iPhone-t), majd nyitok valami alkoholtartalmút arra a hírre, hogy Jony Ive, a design részleg feje a porba hullik emiatt a szönyedelem miatt, majd mehet utána Tim Cook is, mert nemhogy tartani tudta volna Jobs után a fejlesztés, innováció ütemét, de egyenesen bezuhant a mocsokba. Sose hittem volna hogy kimondom, tegnaptól az android, win, bb hármas mindegyike veri az iOS kinézetét.

A noupe.com Jony Ive részére összeállított egy rakat, rajongók által összerakott koncepciót, ahogy megjelent az első béta verzió ebből a szarból (senki nem hitt a szemének…), és kérte a design részleg urát, hogy legalább azokból szerezzen valami inspirációt. A youtube csurig megtelt videó anyagokkal, koncepciókkal. De nem… Nem baj! Mivel a piacnak nem kötelező megvenni a szart, nincs alaptörvénybe vésve az iPhone vásárlás, így a piac tud büntetni. Fog! A minap volt egy összeröffenés a két nagy magyarországi Apple kereskedés, az iSTYLE és az XMS összeolvadása kapcsán, ahol Horváth András a leendő közös góré a prezentációjának egy pillanatában elégetett egy samsung feliratot. Meeemér?

Akkor lenne értelme, ha ez, vagy legalább ilyen jön ki az 5s helyett:

És az a gáz, hogy még az sem menti ezt a mocskot, hogy mantrázom, az Apple technológiailag, szoftvertervezésileg akkor is a többi fölött van, lesz, ha az elkövetkezendő 3 évben nem gyárt egy telefont sem (és akkor is több pénzt fog keresni a többieknél), köszönhető a Jobs féle irányvonalnak. De mi a szart ér a technológia, hogy ha olyan felhasználói felületen (GUI) kell használnom, hogy voltak életemben olyan bulik, amikor szebbet hánytam, mint a jelenlegi iOS felhasználói felülete.

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com