Nohkérem…. A mai nappal úgy vélem egy rakat „i”-re felkerülhet egy rakat pont, és végre…. És végre születhet egy rakat pont nélküli „i” megen…

Hihetetlen. Pedig úgy a hét közepén elkezdtem örülni annak, hogy vége, láb felbasz az asztalra, és hawaii, dizsi, meg napsütés, azt dógozzanak a szegények. De nem, bakker, mert ha mondjuk ezen a héten napi 10 órát csak a rohadt számítógépek előtt ültem, akkor hétfőtől napi 14-et fogok. Ha minden jól alakul… Vagy rosszul… vagy nemtudom…

Képzeld el, hogy felhívott a Vodafone. Mondom! Szeret velem beszélgetni, mert én olyan kedves előfizetőjük vagyok, már több mint egy évtizede (asszem…). Vannak neki kérdései. Mondom, arra vannak nekem válaszaim, tegye csak fel, és már elkezdtem dörzsölni a tenyerem.

És kérdez, és kérdez, és kérdez, de csak nem tér rá a lényegre. Kell-e nekem nagyobb sebességű netkapcsolat? Miafasznak? Most mértem, a telón van 8 Mbit. Nem torrent szervert üzemeltetek, bakker! Kell-e LTE hálózat, meg 4G? (ugyanaz, baszod!)

Most akkor elmondom! A jelenlegi szabvány, min dzsalnak a telefonok, max. 28 Mbit adatsebességet képes hozni, de akkor már izzik a levegő a teló, és az oszlop között (kísérletben biztos lehetett látni ilyet). 28 Mbit/s az 3,5 MB/s adatforgalom, mi egy 1 GB-os előfizetéses csomag esetén, 4,8 perc üzemidő. Tehát, 5 perc alatt elfogyasztod a havi előfizetésed, majd a szolgáltatód visszalök korlátozottba (by Vodafone), mi 5 kb/s adatátvitelt tesz lehetővé. Mondjuk legyen a Zzzzuuuppp.hu betöltési adatmennyisége 1 MB (kurvajólenne), ami azt jelenti, hogy a lap cache nélkül, 3,4 perc alatt töltődik be.

Fasza, mi? Várd meg….

Majd jön, hogy ő itten bevezetné az LTE hálózatot (jelenleg asszem 2 telefon használja, az iPhone 5, meg a samsung szarja), de előtte felmér.

Az LTE elméletileg 326 Mbit/s adatátvitelre képes. Számoljunk!

326 Mbit/s, az 40,8 MB/s. 1 GB-os csomag elhasználódási ideje az kb. 26 másodperc. Az fasza, hogy 26 másodperc alatt hozzájutsz a Strike Back utolsó három részéhez (plusz a felirat), de azt ennyi, csókolom! A hónap többi részét ismételten 5kb/s-en nyomod tovább.

Juhéééé! Ide vele! Már rohanok is csomagot váltani, a 4s-t kidobom a francba, és ide az iPhone 5-el, mert ilyen hatalmas élményt meg kell tapasztalni!

Szóval, jönnek a kérdések az LTE hálózattal kapcsolatban, majd kezd elbúcsúzni a csaj. Hhhééééé!!! – mondom riadtan! Ennyi? Mondja, hogy igen, neki a listán csak ennyi kérdés van. De hol marad az adatmennyiség? – kérdem megint. Majd rákérdez, hogy azzal mi a baj? Kifejtettem. Finoman fejtettem ki, nem volt benne családtag, ősi mesterség, és állatok említése. Azt mondta, hogy mindezt jegyezte, bár nem tudja, hogy fel fogják e használni (én tudom, de nem mondom meg), de köszöni a segítségemet.

Tutijó! Ismét egy nap, mikor segíthettem valakin….

Van még más is, de az nem mondom el, mert semmi közöd hozzá! Irány dolgozni… ÁÁáágggrrhhh….

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com