Baromi érdekes néha megfigyelni, hogy egyes közösségek mennyire másként látják a világot, és az abban működő történeteket, embereket, minden mást. Főleg akkor, ha egy országban vannak, egy nyelvet beszélnek, egy kultúrában nőttek fel.

Érdekes, és néha azért fájdalmas is. Nagyritkán haragot is kivált, de hát ebben az országban mi nem vált ki haragot?

Megtudtam, hogy megszűnt az Ezeröcsi a Neo FM-en. Jó, nem most tudtam meg, volt úgy két-három hét, mire magától leesett a dolog, és megint el kellett telnie 3-4 hétnek, hogy utána olvassak, végülis mi lett a történetből.

Szerintem ez a 2órás műsor, a magyar rádiózás rohadt jó fűszere volt. Fogjunk meg két összeszokott zsenit, ki szavait issza már hosszú-hosszú évek óta a magyar autós-újságírást követők milliói, adjunk a kezükbe egy-egy mikrofont, és eresszük őket szabadjukra.

A tipikus jófiú-rosszfiú páros, mindez megjátszás, színészkedés nélkül. Winkler, ki szerintem bármilyen témában tudna bármikor könyvet írni, és Bazsó, kihez simán beiratkozhatna az újságírói szakma apraja-nagyja, hogy megtanuljanak fogalmazni a mi ékes nyelvünkön. Arról nem is beszélve, hogy ketten akkora mércét állítottak fel a hazai autósműsorok történetében, mint a TopGear a világon. Megugorhatatlan.

Az a plusz bennük, hogy közülünk valóak. Hétköznapi emberek, mindenféle sztár allűrök nélkül. ..

Nem is ez a lényeg. Olvasom a cikkeket, nézem a kommenteket hozzá, és elhűlve látom, hogy a bulvárnyálazók mennyire másként látják ezt a sztorit, illetve ezt a két pasit. Mennyire különböző az ő, és a “mi” világunk. Ha én elnyomnám azt, hogy ez a két fickó csak két tokás köcsög, kik kényszeres poénokkal próbálják eladni magukat, akkor nagy esélyem van arra, hogy a világomban valaki elém ugrana, öt ujjal feltépné a torkomat, majd vigyorogva nézné az agóniámat, mi ki nem huny az élet a testemből.

Egyébként ezt a posztot még reggel írtam, mondván, majd ha hazajövök, akkor lesz nagy konklúzió, befejezés, meg minden, de elmúlt.

Így hát maradjon ez így, befejezetlenül.

6 Responses to Hüümmm…

 1. Sir Artemon szerint:

  Van TotalCar-os videó gyűjteményünk, bizony.
  És az egyetlen egy hallgatható műsor volt a rádióban ennek a két bolondnak a műsora. Szerettem őket.
  Bazsó egy intellektuális Szőke Herceg. Winkler meg egy kommunikációs pitbull. Verhetetlen páros.
  Ami erőltetett és öntömjénező, arra volna tippem a reggeli műsorokat illetően. Bulvár rádió, bulvár sajtó, bulvár irodalom. Ez van ma. A minőséget száműzik egy külön bolygóra. Én már készülök az űrhajós kiképzésemre.

 2. Eliza szerint:

  Kiváló ez így, aki ebbe a világba tartozik, az tökéletesen érti lényegét.

 3. Gevin szerint:

  rádióban csak hébe-hóba hallottam őket, de annó Tv-ben nagyon bírtam őket, pedig az autós műsorokat zsigerből taszítom már. Autómániát semmi pénzért nem vagyok hajlandó nézni. DE amit ők csináltak az szórakoztató volt.

 4. norrka szerint:

  teljesen egyetértek az elhangzottakkal. nem voltam rendszeres hallgatója a műsornak, de azzal tisztában vagyok, hogy ez volt az egyetlen emberi fül számára hallgatható beszélgetős műsor. általában nem is hallgatok olyanokat, petőfit szoktam, a zene miatt. az meg egy külön téma, hogy manapság milyen jellegű zenéket adnak a legtöbb rádióban. de állítólag a petőfi körül is van valami kavar, vmelyik fejesnek nem tetszenek ott a dolgok… szóval kis hazánkban ami jó, az előbb-utóbb megszűnik… sajnos.

 5. Kaktux szerint:

  Olvasgatlak egy ideje.
  Maradok még egy darabig.

 6. Zaphod szerint:

  [norrka]: A mostani fejeseknek nagyon sok dolog nem tetszik, de majd a médiatörvény… 😉

  [Kaktux]: ŐŐőő…. akkor üdv itt! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com