Tegnap bejelentettem a legnagyobb kupleráj lezárásaként, hogy kb. bármi is történjen az elkövetkezendő napokban, én 9-én már csaknem 700 km-el keletebbre ájulok be tök részegen valami ágyba, hálózsákba, vagy bárhová, szóval még végigrobotolom, hajtom, ügyintézem, fejvesztem ezt a másfél hetet, de aztán….

…. nagy ívben letérdelhet elém a világ, és orálisra veheti a figurát!

Wwwáááooo…. megfogadtam nagyon rég, hogy nem iszok előre a mackó bundájára. De csak nem jön közbe semmi, basszus. Csak nem! Ugye nem?

Különben tegnapig én kissé feszült voltam, haraptam az emberekre, de ma valahogy kitisztult minden. Röhögök. Vagy legalábbis próbálok. Ugyanis az van, hogy én egy tök más világban éltem eddig, mint ami világ tulajdonképp körülöttem van. Hittem abban, hogy a politikusok szarevő senkiháziak, Anonymus szavain csüngtem, mikor az 1% ellen küzd, kik irányítják bolygónk, és taszítanak minket nyomorba, elüldöztem azokat, kikről kiderült, hogy hazugok, álnokok, és van legalább egy olyan tulajdonságuk, mi nem fér bele abba a világnézetbe, ami szerint próbálok élni, elsöpröm, kiirtom a múlt árnyait, és azt gondolom, hogy ha ez mind megvan, akkor a világom rendben van, és jó. Már csak az hiányzik, hogy azon az úton, mi ott homálylik a messzeségben, elinduljon az ember gyermeke.

De ez így…. De ez így…. De ez így nagyon nem oké. Ez így egy olyan matematika, miben csak összeadás, és kivonás van. Ezzel meg nem lehet a holdra utazni, vagy DNS láncokat felfejteni.

Nem a politikusok tehetnek arról, hogy ilyen a világ. Nem az 1%. Nem azok, kiktől sikerült megszabadulnom. Nem az életem bizonyos szakaszaiban feltűnt, és elfeledett emberek. Mert ez egy roppant szűk társulat. Az ő létükhöz, létjogosultságukhoz pont olyan világ kell, mint ő maguk. Mint én, te, a szomszéd, a bányász, a kézműves, a zenész, a pénztáros, a pék, a szerelő, és mindenki más. Ezen a bolygón nem a rossz, és a jó szimbiózisa kavarog. Nem. Az túl egyszerű. Itten az egész világ zubog a saját katyvaszában, miből néha valaki kidugja a fejét, és lesz belőle, anonymus, bolger, igehirdető valamely utcasarkon, vagy téren, és két nagy levegővétel után elfelejti az egészet, majd visszacuppan a kulimászba.

Ha valaki azt mondja nekem pár éve, hogy ezt a világot nem kell megmenteni, akkor én lehülyézem, beleordítom a fejébe mindazon apró csodákat, amik miatt ez a világ izgalmas, csodás, sőt, elképesztő, és aminek a középpontjában maga az ember áll. Ma azt mondom, hogy nem lehet megmenteni.

Bekapcsolod a szennyládát, kézbe veszed az újságot, felütöd a webet, és azt látod, hogy  gyengül a pénzed, jön a recesszió, munkanélküliség a plafonon, fizetések a küszöb alatt, adósságcsapdák, nincs lehetőség, stb., stb….

Mit gondolsz te ekkor? Az ember küzd, és bízva bízik, de nem megy, mert koppan a falon, mert nincsenek lehetőségek, szóval minden mondat tele van mertekkel, és nincsenekkel. És akkor lehetőséget adsz. Embereknek, vállalkozóknak, cégeknek, nagy cégeknek, és azt látod, hogy…. 20 emberből 18 megbízhatatlan. Húsz emberből tizennyolcnak ígéretei vannak. És az ígéretek mögött nincs semmi. 20 emberből 18. 20 emberből 18 pénzt kereshetne az ígéretei betartásával. 20 emberből 18 ezt nem akarja. 20 emberből 18 viszont azt válaszolja a kérdőíven, hogy ebben az országban rosszul mennek a dolgok. És 20 emberből 18 ezt a politikusokra, bankárokra, kreált ellenségképekre hárítja.

Ha egy idegen vagy, egy másik galaxisból, akkor biztos szürreálisnak tartod ezt az egészet. Ha itt élsz, akkor kavarogsz a katyvaszban, néhanap kimész tüntetni az utcára, pártot, eszményt keresel magadnak, és küzdesz az általad kreált rossz ellen. Az ellen, ami nincs. 20 emberből 18 teszi a világunkat azzá, ami.

És nem az 1%.

7 Responses to Hüümmm…..

 1. Dr. petike14 szerint:

  …nem a világot kell megmenteni hanem CSAK a saját világodat (…)

  (nesze, már több bölcsességet nem kapsz)

  😉

 2. Dr. Sir Artemon szerint:

  Hova mesz? Vicces, hogy en is pont arra a hetre huztam meg a hagyjatok beken hatart.. 🙂

  • Zaphod szerint:

   Erdély a cél. De tök mindegy…. Inni! 😉

   • Dr. petike14 szerint:

    olyan kis köményes itókát hozhatnál nekem, majd mondom a másik kettőnek is
    …és akkor (talán) a három elmerottyantból hátha lesz olyan aki nem felejti el mit is kértem 🙂

    Köszi

 3. Dr. petike14 szerint:

  ….remélem emlékszel mire gondolok.
  Tudod, az amit a reggeli mellé kaptunk és már reggel 9-re vidámra részegedtünk 🙂
  Aztán még egy párszor, a nap folyamán (…)

  • Zaphod szerint:

   Petike, felírtam a telefonomba. 11-én, de. 11 órakor fog riasztani, miszerint Petikének köményes pálesz kell, mit senki nem felejt abban az esetben, ha átélte mindazt, mit mi átéltünk a köményes pálesz nagy mennyiségű fogyasztását követő, bármely reggelen…. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com