És akkor nagy levegő! Aki autóra költi el a pénzét, az egy veszett barom!

A nagy levegő ahhoz kell, hogy meggyőzd magad a projekt folytatásáról, ugyanis látod az árakat. Meg azt is látod, hogy ennyi pénzből egy rakat jó dolgot művelhetnél. Vehetnél mondjuk repjegyet, foglalhatnál szállást, és járhatnád a világot. Lecserélhetnéd szakadt  farmerod, elmehetnél felfedezni jó éttermeket, mehetnél színházba, vagy lehetnél karitatív, mert az fontos a mai világban.

6gen Civic szigetelendő elemei 11 m2-t tesznek ki (kabintető nélkül – mert ha ott lóg a napfénytető fölötted, akkor mégis mit szigetelsz?, és kihagyva a motor-, és csomagtartó tetőt). Itthon rohadt nagy kereslet lehet ezekre a zajcsillapító anyagokra, ha m2 áruk cca 14-28e között mozog. Igen, jól látod, de kiszámolom helyetted. Ez, erre az autóra vetítve 170-180e forintba fájna.

Mer jah!

 1. Szigetelés kell, nincs kompromisszum
 2. 7000/m2, amit kifizetsz
 3. Ebben az országban ez nem lesz megvásárolva, ez tény
 4. Írsz Excelben gyorsan egy átváltós cuccot, ami számol ft – $ – £ / m2-sf (ft2) között úgy, hogy a négyzetlábat megadhatják akár feet (foot)*inch – ben is (meghalsz a 12-es számrendszertől, bakker).
 5. Rádöbbensz, hogy teszteket nézni a zajcsillapítókról hülyeség
 6. Rádöbbensz fizetés előtt egy másodperccel, hogy ebben az árkategóriában már majd’ 60%-os bűntető vám van az amcsi cuccokra
 7. Anglia rulez!
 8. DHL-es összeszarta magát, mert azt hitte, hogy ez egy szabvány csomag, nem két bazi bitumen tömb… Nevettünk.

Szigetelni jó. Miután kipakoltál mindent, kb. 2x kell kimosnod a kasztnit, mert dugig van mocsokkal. Majd jön a lerakás, ami azért jó, mert a padlólemezeden nincs 2cm2 egyenes, vagy párhuzamos felület, így bokszedzésre cseréled az eddigi, bokszot – mint sportot – elkerülő életed, csakhogy te acéllemezt ütsz, mivel kemény csávó vagy. Van amúgy gumihengered, mivel be lehet gumihengerelni a szigetelést a lemez dombjaiba, völgyeibe, csakhogy rájövöl, ez max. arra jó, ha már tényleg elérhetetlen helyeken nyomod a szigetelést.

Az első nap után kiveszel négy nap szabit, mert a jobb kezed végén lévő hús, és csontdarab – gy.k.: kéz – totálisan használhatatlanná vált, és már az is jelentős erőforrást igényel, hogy felemelj vele egy kávésbögrét.

Tagged with →  

2 Responses to Végre itt a szigetelés, így… Hogy?

 1. Laci szerint:

  Örülök hogy újra posztolsz főleg hogy ilyen rendszeresen 😀

  Kérdés: hány kiló szigetelőt pakoltál be, milyen “márkát” választottál? 11m2 a motor és csomagtér nélkül? Képen nem látszik de akkor az ajtókba is raktál?

  • Zaphod szerint:

   Valamikor múlt héten volt időm összeszedni a történéseket, és azóta időzítve dzsalnak ki a posztok. 😉

   Hány kiló? HHhmmm… pontosan még nem tudom, mert még nincs kész (egy ajtó belső oldala hiányzik, mert hulla voltam), de szerintem 20 alatt maradok.
   Nincs márka, vagy van, de…. szóval, ez a cucc: (klikk)
   Összesen volt 121 SqFt (11,25 m2), de mennyi marad, az majd kap egy posztot. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com