Aki amúgy követte az elmúlt két évadot, viszont az utóbbi időszakban azzal volt elfoglalva, hogy bent lakjon a cégénél, és/vagy egyéb elfoglaltsága miatt csak arra van/volt ideje, hogy beessen az ágyba, ha hazaért, viszont mégis belenézne, annak van egy tanácsom. NE!!!

12 rész. Most tart az 5-nél. Várj még hét hetet, és daráld be egyben. Az elmúlt két évben a három nagy díjátadót (Golden Globes, Emmy, Screen) simán learatta. Az első évad minden részében ki akartad nyírni Damian Lewist, a második évadban nem hitted el, hogy Claire Danes csak eljátssza, hogy mentálisan beteg, most a harmadikban szinte minden rész végén káromkodsz egyet: „a kurvaélet, most várhatok egy hetet…”

Miegymás…

Poén. Az utóbbi hetekben az autóban, vagy edzés közben folyamatosan csak a Totalcar, Égéstér podcastok szólnak. Van lemaradás, mert lassan a 100. adásnál tartanak a srácok, hetente új jelenik meg, szóval valamikor jövőre be is érem őket hallgatásilag.

Megyek a gályára, és épp arról szólnak a fiuk, hogy versenypálya, meg fék, meg fékolaj, és milyen fontos, hogy fékolaj ki legyen cserélve ilyenkor, mert ugyebár a cucc felveszi a környezeti levegőből a vizet, az meg a terhelés következtében felforr, levegő buborékok keletkeznek, azt eltűnik alólad a fékhatás, és meghalsz. Vajon hány éves a vasban a fékolajam? – jutott szembe a kérdés. Ebben a pillanatban azt veszem észre a kétsávos úton, hogy az előttem lévő, külső sáv tök üres, lehet haladni, a belsőben meg állnak a zemberek. Akkor menjünk. Megyek. És megyek. És akkor a belső, álló sávból egy pali fogja magát, és egy laza csuklómozdulattal berántja a verdáját közvetlenül elém. Fék. Az út hepe, meg hupa. Bal oldalt kocsisor, jobb oldalt 20 centis padka, lámpaoszlop. Elrántani bárhová, lehetetlen. Az autó eleje ugrál, ABS dolgozik, felcsendül lelki füleim előtt Karotta, ahogy az elmelegedő fékekről beszél. Nem marad 1 centi sem. Ha az út nedves, vagy akár az őszi időjárásban elkábult légy odaköpött volna az út, és a gumik közé, akkor az autó eleje megsemmisül. Lökös, lámpa, hűtő. Mind megy a kukába. Jön az autómentő, szerelő, biztosítási papírok, szarul raktad össze, mi ez a fényezés, most a futóművet miért nem nézted át, elmaradt munkák, késések, anyázás a BKV miatt, meg miegymás. Csak azért, mert egy paraszt úgy gondolta, hogy… Nem gondolt semmit.

Tagged with →  

One Response to Homeland, és miegymás….

  1. Sir Artemon szerint:

    Szólj, ha megvolt a fékellenőrzés, és a fékolajcsere is! Addig meg ésszel, mert minden km-re akad egy alfa-hím komplexusos vezető őrült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com