Számoltam. Azt mondta a viktor, illetve tollnokai, hogy nem, nem lészen beavatkozás a benzin sápjainak változásában.

Onnan jutott eszembe híreket nézni, hogy a céges postaládámba landoltak az ez évi adóváltozásokról szóló hírek, és némi nyomtatvány, mi az adócsökkentések kérvényezésének kitöltéséhez szükségesek.

Hát természetesen idén sem vagyok jogosult semmire, így ezen nem is bosszankodom, minek is. Megszoktam már, hogy szopatnak.

Azért vicces…. Namost gondolkodjunk józanul. Itt vagyok én, mint egyedülálló pali. De menjünk vissza másfél évtizedet, csak a realitás kedvéért, nem mintha az utóbbi másfél évtizedben bármi is változott volna az életvitelemben. Szóval, nézzük azt, hogy vagyok én, mint egy átlagos pali az élet nagy, és göröngyös útja előtt álló személy, kinek célja, hogy elinduljon ezen az úton. Kit szopatnak fullra? Ki fizet be mindent, kinek nem jár semmi? Ki teszi fel a kérdést magában, hogy ugyan merre, mikor a te pénzedből csak támogatásra futja az országnak, de kompenzáció egy fillér sem?

Nade hanyagoljuk ezt, mert tulajdonképp nem ezen múlik az, hogy…. De azért mégis néha felmerül ilyen, vagy ehhez hasonló kérdés az emberben. Meg az is, hogy inkább lennék nyakig eladósodott, hiszen az csak pénz…

Lépjünk tovább!

Szóval, az ember fia ilyenkor híreket olvas, és meglátja, hogy az a fránya benzin csak megy feljebb, csak megy feljebb, a kormány meg úgy tesz, mint az eddigi összes. Röhög rajta. Ilyenkor az ember számolásra kényszeríti magát, mert nagy hülyének kell lenni, ha azt hiszed, a benzinár csak azoknak a buziknak fáj, kik autóval járnak ellőt függ a kenyér, a tej, stb, stb.

Mivel tavaly a közlekedésem igen csak visszafogott volt, de azért mégiscsak használtam az autót, ezért nem tévedek nagyot, ha havi 3tankolást számolok / 38 liter. Ez van, kicsi a tank…

Ez azt jelenti, hogy ennek vennem kell az 58%-át, ugyanis ennyi megy be az államkasszába.

Osztottam, szoroztam, százalékokat számoltam, és kijött! Megvan! Azt mondja, hogy egy év alatt a zállambácsi keresett az én autóval járásomon (csak üzemanyag) 288812 Forintot. Szupi! Mondd ki, úgy bizisan….

Dobjuk a témát, és emlékezzünk meg az ide NFL szezon eddigi legnagyobb futásáról:

18 Responses to Holtankoljak, meg miegymás….

 1. Krisz szerint:

  Sőt, tedd mellé, hogy mennyi a jövedelemadód, a nyugdíjkassza-hozzájárulásod (csak a 24% alapból), az egészségügyi hozzájárulásod stb.
  A végén kiderül h nem kell 15 év, csak 3 és abból családi házat vehetnél Budapest határában…

 2. Sir Artemon szerint:

  A benzinárat az olaj piaci értéke határozza meg. Állambácsinak pusztán annyi köze van hozzá, hogy mennyi adót szab ki az árban. Ha csökkentené a benzin adómértékét, lehetne csökkenteni annak árát, de a piaci áraktól függően akkor is változna.
  Mivel Kína egy gyorsan növekedő piaci hatalommá nőtte ki magát, így az olajfogyasztás terén jelentős keresleti tényezőt jelent, és mivel verseny van, így az olaj piaci értéke növekszik, ezért drágábban jutnak hozzá a világon mindenhol. Ezért most kivételesen nem állambácsi a felelős.
  Amúgy minden másért igen.

  De mivel az emberek ezt sem pontosan tudják, így ez egy jól hangzó és semmitmondó ígéret a választásokon.

 3. Zaphod szerint:

  [Krisz]: 3 év alatt simán… 🙁

 4. Zaphod szerint:

  [Sir Artemon]: Miről nem tehet? Akkor ezt vedd át még egyszer légyszi! Meg nézd meg most az olaj piaci árát, nézd meg azt az 58%-ot (!!!!!!!!), amit kaszál a cuccon, és nézd meg, hogy tavaly hányszor emelt az állambácsi…..

  Ne idegesíccsé…. 😉

 5. Krisz szerint:

  Te, Zap! Nézdmá’! Ezmegmiez? O_o
  http://automenedzser.hu/hirek/20110111_honda_civic.aspx

 6. Krisz szerint:

  @Artemon: A drágulásról meg a versenyről annyit, hogy itt (ami nem egy olajtermelő ország) ca. 190-200 Ft a literje a 95-ös benzinnek. Szóval miről is beszélünk?

 7. Moya szerint:

  Bosszantó.:-/ Megint minden drágulni fog.

  A férjem etanolt tankol, ami mondjuk nem megoldás, csak a tünetek elkendózése, mert azon is kaszál az állam rendesen. Nekem meg ott a jó öreg bkv, ami szintén csak egyre drágább lesz.:-/ A kisembernek szívás van, ígyis-úgyis.

 8. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Cicám, továbbra is az van, hogy a benzin jövedéki adója nőtt, amit a forgalmazók a jónépen vernek le. Ennyi.
  Nem az állambácsi drágította a benzint, hanem a csúnya és gonosz forgalmazók.

  Krisz: Mert ott nincs akkora adó rajta.

 9. Zaphod szerint:

  [Krisz]: Ez az új civic amcsiknál. Nem sokat változott… Ez a különbség az amcsi piac, és az eu piac között. Jó pár éve egy kiállításon beszéltem pár sráccal, kik (Acura)amcsi honda behozatallal foglalkoztak. Ezeket árulták vámmal, adóval, mindennel egyetemben, 6milláért: http://www.automotive-insight.net/automotive-news/pics/2007%20acura%20rsx.jpg
  A motorháztető alatt meg olyan dolgok voltak, hogy leesett az állam… 😉

 10. Zaphod szerint:

  [Moya]: Akkor is megadóztatnák a közlekedést, ha vitorlákkal mennének az autók, mert a szélre is lehet itthon jövedékit kivetni…

 11. Zaphod szerint:

  [Sir Artemon]: 😀 Mivan? Pártfunkcionárius lettél? 😀

  Láttál te olyan, a gazdaságra, iparra, vagy akár a bankszektorra kivetett adót, mit nem a végponton szednek be?

  Mindig az állambácsi emel. Valami hülye beszól a világnak, erre esik a forint, mi meg szívunk. Elbasznak egy csomó pénzt, erre megadóztatják a bankokat, multikat, de beszhatjuk, mert azt is mi fizetjük meg.

  Ki a francokat érdekel, hogy a mol mit emel. két hetente változtatja az árakat az árfolyamhoz, és a vp árhoz képest. De most annyi az olaj, mint három éve… Akkó mért nem annyi a benzin? Sem a kisker, sem a nagyker árrés nem változott. Három év alatt legalább 60forintott emelt az állambácsi az üzemanyagon adó formájában, arról már nem is beszélve, hogy hány forintba került a sok faszság, beszólás a világnak, mitől a pénzünk kezd elértéktelenedni…

 12. Zaphod szerint:

  Jah, ebből meg dobjuk az összes rizsát, és olvassuk el a cikk utolsó mondatát: http://www.mfor.hu/cikkek/Benzinar__tobb_tizmilliardba_kerulne_evente_az_adocsokkentes.html

 13. Krisz szerint:

  @Zap: Akkor jobb, h EU-ban élek, mert ez az amcsi honda nem szép 😀

  @Sir Artemon: Nem az a lényeg, hogy ki szedi be, hanem hogy mi az a jövedéki “adó” mint minden adó az államkasszában landol. És ismét visszatértünk oda, hogy mire is szedik be ezt a rengeteg pénzt és mi a látszata? 😉

 14. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Ezért akár meg is sértődhetnék. 😛
  Nem az a lényeg, hogy emelik most 5 Ft-tal, hanem az a lényeg, hogy 300 Ft-ig is eljutottunk valahogyan! És van egy normálisan autózható út ebben az országban? Nincsen.
  Amikor elkezdődött a 150 Ft-os korszak, ott kellett volna kilépni. Most már nekem olyan érzésem van, mintha teljesen átaludták volna az emberek az elmúlt 15 évet. És túl késő az ébredés.
  Az agyak átmosva, a gyerekek elhülyítve, és egyre több helyen olvasom végső konklúzióként, hogy az emberek hülyék. Jó, de az a rengeteg ember mondja, hogy az emberek hülyék. Akkor most mi van???
  A mostani kormány a többségével egyszerűen jött, látott, győzött. Katonai puccs nélkül ezt kell elviselni még 3 évig. Lehet hőbörögni, de volt valami változás eddig? Igen, nekitámadtak a rendőröknek, példát statuáltak olyanokon, akik porbafingó kis senkik, tönkretéve értékes emberi életeket, a nagyhalak meg vígan lubickolnak “háziőrizetben”, külföldön, a milliárhjaikon csücsülve.
  Összességében ha kívülről ránézel, látsz itt bármi esélyt arra, hogy ebből Te vagy én jól jövünk ki? Soha. Ha nyernél a lottón se!

  De bemásolom, ide, amit kaptam tegnap:
  Fw: fogjunk ossze a kutak ellen egysegben a jovo

  BENZINKUTAK ELLENI KAMPÁNY
  Január 17, 18 és 19-én fogjunk össze és lássák meg a MILLIÁRDOS kőolaj-ipari cégek és az állam, hogy milyen amikor pénzt vesztenek. A következő a recept, hogy CSÖKKENJEN az üzemanyagok ára: SENKI NE VEGYEN HASZNÁLATBA EGYETLEN BENZINKUTAT SEM – JANUÁR 17,18 és 19-én. Járjunk buszokkal, biciklivel, gyalog vagy az említett három nap előtt tankoljunk.
  Emlékezzetek 1989 December 21, 22-re, amikor hasonló módon cselekedtünk és meg lett az eredménye. KÜLDD TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET, HOGY JUSSON EL AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK

  (próbáljuk meg! Veszteni nem tudunk! A fuvarozók is lehetőség szerint ezen a 3 napon külföldön tankoljanak, ha van rá lehetőség, ők ugyanis a legnagyobb felhasználók, ezzel a legfőbb befizetők, és legjobban kiszolgáltatottak!)

 15. Zaphod szerint:

  Tudod mi történ 90-ben, mikor a blokád idején hordtuk a teát, meg a kaját a taxisoknak?

  Ellopták a bringámat…

 16. Zaphod szerint:

  Jah, ha nyerek a lottón, akkor majd én jól megmutatom, hogy jól jövök ki ebből! Írok is majd róla, valami távolt szigetről. 😉

 17. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Inkább küldj el engem a világ másik felébe egy másik szigetre, wazz… Postacím nélkülire, ha lehet. 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com