Így megint nem, vazzeg…

Ma a Schiffer megmutatta, hogy miként kell friss ellenzéki politikusként úgy félrebeszélni, mint ahogy az öreg rókák csinálják 20-30éve. Egyetlen egy kérdésre sem volt őszinte válasza, és csodás elemzést lehetne írni a vállai közé ejtett, félrefordított, félig lehajtott fejéről, az összekulcsolt kezéről, a túlontúl megcsinált mondatairól. De kiderült legalább, hogy semmitől sem boldog. Hurrá! Üdv a klubban!

K.O. – Azt mondják, hogy Matolcsi Györgynek le kellene mondania. Hát én azért nagy tételben mertem volna már tegnap is fogadni mindazokkal, kik azt mondták, hogy szerintük Matolcsi ezek után le fog mondani, hogy nem fog lemondani, és hát ahogy az Origó tudósított, nem volt zavarban, nem volt megilletődve, bejelentette, kész, hazament. A tegnapi, olyan típusú bejelentés, amiről az IMF sem tudott, és az európai bizottság sem, meg a magyar nemzeti bank sem, ön szerint egy kommunikációs hiba volt, vagy kommunikációs trükk volt?

Sch.A. – Hmm… szerintem egyik sem (szerintem meg trükk, de én csak egy egyszerű senki vagyok, viszont legalább tudok véleményt formálni. Zap.). Való igaz, hogy a fidesz…őőő… elmúlt másfél éves politikájának velejét retorikai trükkök százai adják ki, ezzel együtt a…őőő… legmegfelelőbb jellemzés szerintem az, hogy a fidesz TÖKÉLETESEN FELKÉSZÜLT AZ ORSZÁG KORMÁNYZÁSÁRA, kapkodnak, és miután sikerült Matolcsi Györgynek….

Gratulálok Schiffer András! Így kell ellenzékiként elszólni magad.

Lelki szemeim előtt van, ahogy az MSMBC egyik délutáni, lazább műsorában felkérik, mondjuk a Coca Cola egyik szóvivőjét, meséljen az új termékekről, gyártási innovációkról, ki nemes egyszerűséggel közli a Pepsi Coláról, hogy neki az mennyire bejön. Aztán javít….

A kérdés az, hogy hány másodperc alatt írják meg a felmondólevelét, és mire kimegy a stúdióból, még érvényes lesz-e a belépőkártyája?

Itt ezt elnézzük a Schiffernek, mert hát ez a magyarország olyan elnéző egy nemzet…

Vissza a 2. kerületi önkormányzati választáshoz. Ez a NOL  cikkéből egy részlet, mi október 7-én jelent meg.

– Érdemes tisztázni: ki miért vállalta a jelöltséget? (…)

– Karácsony Gergely: Én azért vállaltam – és nem gondolkodtam sokat –, hogy megnyerjem a választást. Katalinnal abban egyetértek, hogy Magyarország akkor lesz jobb hely hosszú távon, ha jobb lesz a politikai kultúránk is. De rövid távon nekem ennél prózaibb céljaim lennének: van egy kétharmados többség, amelynek olyan a politikai kultúrája, amilyen, de a legnagyobb baj vele mégiscsak az, hogy kétharmada van. Ezt téglánként le kell tehát bontani. Nemcsak szimbolikus üzenet kell a kormánynak, hanem egy nagy pofon. És az, hogy eggyel kevesebb szavazógépük legyen a parlamentben.

– Céljuk a kétharmad lebontása. Külön-külön ez meglehetősen nehéz. Ha komolyan gondolják a Fidesz legyőzését, akkor ki és kinek a javára fog visszalépni?

– Karácsony Gergely: A választók azok, akik öszszefognak. Nem fogok forradalmi dolgot mondani azzal, hogy egy választás azért van, hogy pártok egymással versenyezve elinduljanak. Az LMP olyan párt, amely nem is próbál elbújni egy félig független jelölt mögé, mint az MSZP. Mondjuk, ha szocialista lennék, talán én is ezt csinálnám, de az LMP még nem kopott meg annyira, hogy ilyen megoldásban kelljen gondolkodnunk. Ez a választás kétfordulós. Ennek épp az az előnye, hogy az első forduló után lehet majd látni az erőviszonyokat és azt, hogy miként szavaznak a választók őszintén, taktikai megfontolásoktól mentesen. Majd meglátjuk, mi lesz az eredmény, én meghajlok a kerületiek döntése előtt. Ha olyan helyzet van, hogy az én visszalépésem érdemben hozzájárulhat ahhoz, hogy meg lehessen verni a Fideszt, akkor erre kész vagyok. De ezt várom el mindenkitől.

– Lévai Katalin: Egyetértek. Annak kell visszalépnie, aki kevesebb szavazatot kapott az első fordulóban. Ez nagyon tisztességes mondat volt Gergelytől, és mindenképpen támogatom.

Ez eddig okés, ugye? Tiszta minden. Itt a cél a kétharmad ledöntése, függetlenül az idióta, műanyag elvektől.

Szóval, megkérdezik ezt a faszt, hogy most lesz-e összefogás, vagy nem lesz-e összefogás, vagy most mivan, nyomulnak-e a kétharmad ledöntésére irányuló úton?
Erre aszongya, hogy ebben eleget nyilatkozott már erről, nem azzal kell foglalkozni, hogy mi történik egy önkormányzati választáson MOST, az ellenzék hatalmi trükközéseivel, hanem azzal, hogy milyen folyamatok zajlanak a kormány, az IMF, és úgy kompletten a jelenlegi gazdaságunk alakulásában. Mondott még mást is, mi olaj volt a tűzre, és nem csak én, de a műsorvezető is letette az arcát….

Kérdem én, hogy ugyan mennyi beleszólása van neki ebben? Kb. annyi, mint nekem? Ő nagy nyilvánosság előtt osztja az észt, és kis nyilvánosság között. Változik-e ettől valami? Mi? Hogy neeeem? Nemáááá… De mééé?

Másfél éve tudjuk vazzeg, hogy a fideszben csak azokat a törvénymódosításokat fogadják el az ellenzéktől, mik arról szólnak, hogy mondjuk milyen levest szolgáljanak fel az ebédlőben, vagy hányszor porszívózzák fel a parlament bejáratánál a szőnyeget.
Tehát, szart sem ér, hogy munkagéppel viszik be, vagy parittyával lövik be a törvényjavaslataikat, mind ugyan abba a kukába kerül. Pont hogy az időközi választások mutatnak valami mintát arról, hogy miként alakul a kormány, és az ellenzék meglátása, nem is beszélve arról, hogy totál jó teszt 2014-re. De Schiffer nem alkuszik! Ne tegye….

Nem azt utálom, hogy az ellenzéknek nincs koncepciója, mert van. A fidesznek nyolc évig volt, és lásd az eredményt.

Azt sem utálom, hogy visszanyúlnak az elmúlt 20év valamely ellenzékének retorikájához. Mondjuk de, utálom, de hát ez jelez valamit, ebből lehet következtetéseket levonni, megmutatja valaminek a hitelességét.

Annál irritálóbb viszont nincs, mint amikor egy ellenzéki politikus elkezd nyilatkozni, és még a látszatát sem tudja nyújtani az egyenes beszédnek. Lesütött szemmel terel, illetve próbál visszaemlékezni, otthon a papírjára felvésett ellenzéki szlogenekre, mit megpróbál jó helyen, jókor elsütni.

Thor kalapácsára! Hát mi a jó büdös francot láttam én ezekben három évvel ezelőtt? Mit? Mindig ez van, baszki! Valamiben látok valami koncepciót, majd az a vége, hogy fogom a fejem, mekkora fasz voltam…

 

Na jó, térjünk vissza a tegnapi New York Jets – Denver Broncos meccsre, ha már reggelig itt rohadok a gályán…

Tagged with →  

7 Responses to Hogyan lehet más a politika?

 1. Krisz szerint:

  Szerintem jó lenne eldönteni, hogy politikáról akarsz vitázni vagy a blogtulajt személyeskedve fikázni. Nyilván mindkettő jó téma lehet, bár szerintem az utóbbi árt az emésztésnek (epe)…

  • Zaphod szerint:

   Relax Krisz!

   Ha én egyszer kijelentem, hogy itten, az én homokozómban pártkatona nem dumál, akkor pártkatona nem dumál.

   Becsúszott, ez van….
   😉

 2. Zaphod szerint:

  Jah, és még valami azon kívül, hogy ha valakinek csípi a csőrét az éles kritikám bármely gyülekezetről, mi felelős, hogy 400 fölött van az üzemanyag, 5-10%-al kevesebbet keresnek 2012 januárjától az igazi melósok, évente 20ezret kell kifizetni az autó futómű javítására, mert olyan rossz állapotban vannak a közutak, 400ért parkolsz a városban, és nem kapsz érte szolgáltatást, elloptak 3000 milliárdot az emberektől (és még sorolhatnék 5000 példát), elhúzhat a francba….

  Szóval az van, hogy ez – mint már többször is mondtam – egy privát blog.

  Ha valaki a saját POLITIKAI érdekeit akarja védeni, vagy a tehetetlenségét, felkészületlenségét, rossz munkáját akarja jobbként, szebbként feltüntetni, bizonyítványát magyarázni, az először is keressen fel olyan publicistákat, kik nagy forgalmú blogokon osztják az észt, lehet ez az Egyenlítő, Mandiner, Vastagbőr, Vincent, Funky, Ténytár, Török Gábor, vagy akárki. Lehet oda menni, beülni a kommentelők százai közé, és lehet dumálni.

  Ott szabad!

  Itt nem!

  Én nem vagyok kötelező olvasmány. Tovább megyek! Egy blogot pl. a legkönnyebb NEM olvasni, hiszen akkor nem kell klikkelni, nem kell megvárni, míg Houstonból magyaroszágra érkeznek a bitek, nem kell értelmezni a leírtakat, és mindezzel egy csomó idő, és neuron becsapódás fordítható nemesebb dolgokra.

  Ennyire egyszerű.

  Hogy egy példát is mondjak, nekem a legkönnyebb nem olvasni a kuruc.info oldalát. Ha belefognék, akkor kb. 7 másodperc alatt baszná el a napom, majd 19 másodperc múlva billentyűzetet ragadnék. Kell? Nem! Meg tudok ott váltani akár egy embert is? Nem!

  Az élet nem oly bonyolult, csak a megfelelő kérdésekre kell rájönnünk mindig.

  A legcsodálatosabb érzés viszont az írásban az, hogy ha képes vagy anélkül elküldeni valakit a picsába, hogy az akár egy pillanatra is személyesnek hasson. Ha egyszer egy ilyen összejön, akkor az ember gyermeke anélkül dől hátra a székében vigyorogva, hogy ki lenne valahová is tűzve valami francos győzelmi zászló. Csakhogy ehhez egy dolog roppant mód szükséges. Az, hogy tudd, ha bemész csupasz seggel egy oroszlánketrecbe, akkor ott az oroszlánnak a szabályai érvényesülnek. Ezzel a tudattal már lehet olyan kommenteket írni, mik mindenhol megállják a helyüket.

  Nehéz dolog. Sok mindent félre kell tenni ehhez, nekem is csak ritkán jön össze….

 3. szasa szerint:

  A meccs zsír volt, szerencsére el is csíptem. A többi nem érdekel, mert már hányok mindentöl ami politika.

  • Zaphod szerint:

   A negyedik negyedért megérte megnézni! 😉
   Most épp elkezdtem szenvedni a Tennessee – Atlanta meccset, viszont hogy kelek fel hajnalban…. Pppfff…..

 4. Sir Artemon szerint:

  Kritikai meglátásodhoz a következőt tudnám még hozzáfűzni:

  😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com