Mármint, itt vannak az önkormányzati választások. Miért érdekelne ez engem? 2014-ben max. elvi indokokat tudok felsorakoztatni. Szerintem van egy rakat közhelyem. Kell? Nekem nem. Olvass ilyet máshol. Ha elvi okokból szavazol, akkor egy olyan országot hozol létre, ahol az emberek egyharmada szegénységben él, 9 hónap egy átlagos munkakeresési idő, a szeretteid egy része a határokon túl képes csak az élet minimális feltételeit megteremteni, és azzal szembesülsz, hogy szereplője leszel Orwell vízióinak. Ennyi. Szavazz ezentúl is elvből.

Akkor nem megyek.

Ugyanis az van 2014-ben, az önkormányzati választások küszöbén, hogy nem tudok olyan embert mondani, kit a jelenleginél rátermettebbnek érzek a városom, kerületem irányítására. Az ellenzék (nem szeretem ezt a szót), vagyis a másképp gondolkozók nagy csoportja nem tud kiállítani 2010 óta egy olyan gyülekezetet, kik …. az ellenzék semmit nem tud kiállítani a színpadra 4 éve. Az ellenzéknek semmije nincs. Ha az ellenzéknek nincsen semmije, akkor az ellenzék nem képes működni. Ha az ellenzék saját magát sem képes működtetni, akkor hogy bízzam rá a sorsomat?

Nem adom a voksom összefogásokra.

Nekem nem kellenek összefogások. Az összefogások kényszerből alakulnak, olyan kompromisszumokkal, mik egybemossák a különböző szervezetek, az életről való elképzeléseit. Bár az életről való elképzelések nagyjából mindenhol ugyanazok, csak a hangsúlyok vannak máshova téve, az összefogás kapcsán ezen hangsúlyok is hangsúlytalanná válnak.

Azért nem veszek Samsung telefont, mert…

Mert szar. Nem, nem azért nem veszek. Azért nem veszek, mert bár a technológiai irányvonala mindenkinek megfelelő, viszont ezt jórészt az Apple lejáratókampányokkal kommunikálják. Ne azzal nyerjél meg, hogy más hibáit feltárod. Mondd meg, hogy te mire vagy képes. Ebben az országban nem mondják meg. Ebben az országban mindenki a másik kertjével foglalkozik. Engem nem érdekel a szomszéd kertje. (jó, nem csak ezért nem veszek, de ez nem egy tech poszt)

Szeretném megtudni a programotokat.

Az önkormányzati választások állítólag egy roppant fontos dolog úgy a lakosság, mint a választásokon indulók számára. Abban az esetben, ha én 3 perc alatt nem tudom megtalálni a weben az összes induló programját, akkor azt mondom, hogy az összes indulónak nem fontos, hogy megismerjem programját. Így következtetek arra, hogy az összes induló nincs azon képességek birtokában, mik megfelelőek lenének egy bizonyos terület működésének felügyeletére. Egyetlen egy szervezetet találtam meg egy klikkre, az pedig a jobbik választási programja. Így azt tudnám mondani (sic!), hogy ők legalább. Viszont beleolvasva csak azért nem fulladtam bele a közhelyekbe, mert vittem magammal mélytengeri búvárcuccot.

Mondd meg baszki, hogy mit fogsz csinálni, mikorra!

Kérek területet, arra épült megoldásokat, arra felhasznált összeget, kivitelezés induló, és befejező dátumát. Ha nem tudod, akkor nem vagy felkészülve. Ha frázisokat pufogtatsz, akkor azt anyunak, jó!? Az én pénzemmel most is kaszinóznak, új játékosok nem kellenek az asztalhoz.

Új játékosok.

Egy nagyon jó cimborám faterja is úgy döntött, hogy ő majd… Nah, ezen kellett rendesen felröhögni. Na ne hülyéskedj! Egyébként jó fej, közvetlen, nem dobálja kaviccsal a repülőt, gyerekkorunkban sem úgy viselkedett velünk, mintha ő valakinek is a faterja lenne. Viszont tényleg rá kéne bíznom az adóm bizonyos részét? Na neee… Öreg! Tudjuk honnan jöttél, milyen sztorikban voltál benne, és ezek után higgyem el, hogy a köz szolgálatára esküdnél? Hülyének nézel? Én tudom, hogy vannak olyan sztorik az életben, mikor valami külső-belső hatások következtében az ember gyermekének addigi világlátása, és annak hatására egész addigi működése pördül 180°-ot. Tudom, de erről roppant nehéz meggyőzni. Majd ha feltalálják a gondolatolvasó gépet, akkor hiszek benne.

Megélhetési politikusok.

Elég volt belőlük! Igaz, kurvára elfogyni látszik az alapanyag, amiből elő lehetne állítani nem megélhetési politikusokat, mivel azok a gondolkodó karakterek, kik nem csak víziójukban, de azok kommunikációjában is összeszedettek, már rég elhúztak ebből az országból, és máshol, más témában kamatoztatják talpraesettségüket. Az új játékosok szinte mindegyike megélhetési politikusnak készül. Azok nekem nem kellenek, köszi! Ha te valamit csak pénzért csinálsz, akkor az én bizalmam túl értékes, hogy megkapd.

Konklúzió.

Tarlóssal nekem nincs olyan problémám, amiről úgy vélem, hogy ezt az induló jelöltek közül bárki is megoldhatná. Tarlós egy karakán, egyenes, elvhű embernek tűnik. Mindhárom tulajdonság megnyerő, még akkor is, ha azok az elvek, amikhez ő hű, nem az enyémek. A jelenlegi politikai elit közül nem tudok hat ilyen embert felsorolni (abból meg egyik sem indul a főpolgármesterségért). Szóval, a választási lehetőségeim durván a nullához konvergálnak (Tudod, Apple-Samsung… nem a lejárató kampánnyal tudtok megnyerni.) A kerületi polgármester meg… fogalmam sincs, hogy mit csinál. Telekúrta a környéket idióta egyirányú utcákkal, ő is meghülyült, és oda is csatornákat rakott, ahol már lehet, kettő is volt (emiatt szétkúrtátok egy vadiúj, alig két hetes nyári gumimat, hogy basszátokmeg), a városba bevezető utak még mindig olyan állapotban vannak, hogy miután bejössz, mehetsz rendelni lengőkarokat (kurvadrága, csak mondom…), uszoda horror összeg, BKV közlekedés katasztrófa (15 perces utat 55 perc alatt teszel meg két átszállással, 1,5 km gyalogtúrával), az üres területek beépítése nem történik meg, egyre több üzlet zár be, mert ellehetetlenül a működése, szóval nem azért nem tudok pozitívumot, mert nincs, hanem azért, mert semmi nem történik, ami az itt lakásom javát szolgálná. És mivel a leváltására induló izéék még arra sem képesek, hogy 3 percen belül elérhetőek lennének azon programjaik, mik elmesélik, mit, mikorra, mennyiért, így azt kell mondanom “szomorú szívvel”: Kapjátok be!

Tagged with →  

2 Responses to Hogy a választás?

 1. szabojoci szerint:

  Hát ja. De mivel a testreszabott választási törvény a fidwsznek kedvez, épp ezért kellene másra szavazni, hogy valamelyes ellenőrzés, megbeszélés, megalkuvás alapjén jöjjenek létre dolgok, nem azért mert a 15% támogatottsággal szereznek 2/3 ot és erőből önkínnyel, akár az emberek kérése ellenére tesznek dolgokat. Azért kellene násfa szavazni, mert szerintem a koszenzusos 6 párti egyeztetés még mindig jobb, mint erőből egy dolgot hajtani hagyni. Nyílván ehhez fel kell nőni a politizáláshoz, és nem sértődésből, harácsolásból táplálkozni. Az anno nem jött össze, és ezért alakulat ki a két Polus, de ez így nem demokrácia.

 2. Zaphod szerint:

  Én ebben baromira kritikus vagyok…

  A testreszabott választási rendszer az egy olyan fogalom, amivel azt lehet eltakarni, hogy kettő darab alternatíva marad a választónak. Vagy hitből szavaz, vagy megundorodik (ha eddig nem) az egésztől.

  A testreszabott választási rendszer lószar. Az országgyűlési választásokra 3 144 964 ember nem ment el idén. Ez 880 184 emberrel, azaz 39%-al több, mint a fidesz össz szavazóinak száma. A fidesztre idén 2,2 millió ember voksolt. 4 éve 2,7 millió, 8 éve 2,2 millió. Orbáni Viktor az össz. szavazat maximum (alig, talán, esetleg, valami csoda folytán) 1/3-át képes elérni, soha nem tudott többet, és soha nem is fog. Abban az esetben, ha az országgyűlési – vagy bármilyen – választásokban elkötelezettek száma a skót elszakadási választás részvételi arányát csak távolról képes lett volna megközelíteni, akkor Orbán a patkó végén kapott volna valami pótszéket, azt jóccakát.

  Töktotálmindegy, hogy hova, és mit szab. Idén 3 144 964 ember azt mondta, hogy lószar az egész. Arra az összefogás nevű kuplerájra nagyjából 350-400e ember ment el voksolni (hű mszp-sek nem érdekelnek), és nagyjából lehetett vagy 100e, ki behúzott függetlent, vagy valami idiótaságot, csak ne legyen orbán-gyurcsány-mesterházy-schiffer-vona faszság. Legyen 3,6 millió olyan választópolgár (a szavazók fele), ki kurvára hányik az egésztől.

  Az a szörnyű, hogy 2011-12-ben kezdett valami kialakulni. Megjelentek új arcok, új szervezetek. Elkezdhetett volna megint bízni az ember. Majd valami – általam totál megmagyarázhatatlan okból kifolyólag – ezek össze, be, és szétolvadtak, majd hozzácsapódtak ahhoz az mszp-hez, minek 2010-ben meg kellett volna semmisülnie. És az még szörnyűbb, hogy képtelen ezt megtenni a mai napig. Biztos vagyok benne, hogy ezt a végtelen ideig tartó haláltusának a következményeit szopjuk be, és ennek az lesz a következménye, hogy 2022-ben a Vona abszolút többséget szerez a parlamentben (el is teszem ezt a kommentet, hogy majd mutogassam). A legeslegszörnyűbb pedig az, hogy vannak (voltak) olyan fickók ebben az országban (Ángyán, Gőgös, Bajnai, Tarlós, Árok, Karácsony, Majtényi, Juhász, Veres, Békési, Kónya, Botka, stb.) kikre komolyan rá lehetne bízni ennek az országnak a működését, mert bizonyítottak, vagy lehetett bennük látni valamit. Csakhogy ezek nagy része tagja lett egy olyan szervezetnek (pártnak) ami működésképtelennek bizonyult, mert vagy közvetve, vagy közvetlenül az mszp sodrába került.

  Mi a lényeg? Biztos vagyok benne, hogy a 3,6 millió ember jó részének nem elég az a kifogás, hogy „csak ne a fidesz”. Mert az nem érv. Minthogy az sem érv, hogy megjósolom, ők majd merre alakítják az önkormányzatok sorsát. Eddig is alakították, sőt, amit eddig meg akartak csinálni, azt megtették. És? Honnan a francból tudnám, hogy a Török Ede, a magyar szövőnők, és géplakatosok pártának 16-os választókerületi jelöltje mi a faszt akar, ha nem érem el a választási programját, de ha mégis, akkor belehalok a közhelyeibe. Számomra ő még rosszabb, mint a fideszes jelölt. És ha a fidesz lejárató, gőgős kommunikációját gyűlölöm, akkor az ellenzék ugyanilyen stílusú megmozdulásait miért is szeressem? Mert más színű a zászló? Ugyanmár…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com