Mindenkit sajnálattal értesítek arról az igazán szomorú tényről, annak ellenére, hogy minden harmadik szót félreütök egy mondatban, az orvsom azt mondta az időszakos vizsgálatomon… Megmaradok. Mondjuk az “igen átfogó vizsgálata” ellenére, akár halálos beteg is lehetnék, mivel miközben odasúgta; Gábor! Tetőtől-talpig átvizsgáltam, ugye? – egy cinkos kacsintással is próbálkozott, már amennyire 70év felett még megy az igazán cinkos kacsintás.

Mondjuk a kérdését, mi arra irányult, hogy érzem magam, teljesen figyelmen kívül hagytam…

Egyéb híreink:

Tegnap előtt, délután csörög a telefon. Tök ismeretlen szám, baszok felvenni, leszarom…
Erőszakos…
Oké, lássuk mit akar.

Poénnal indít, majd jön a szöveg, hogy csak azt akarja megkérdezni, hogy ha ő weblapot akar csinálni, akkor…

Azt nem értem, hogy az emberek mi a faszért nem tudnak egyenesen beszélni? “Figyelj köcsög! Kell egy weblap! Mennyiért csinálod meg, és mit küldjek hozzá?”

Ennyi!
Én elmondom neki, az jóccakát…

A bónusz, hogy megmondom, mi az alap, mit egy weboldalon meg kell jeleníteni. Kurvára nem kérek sokat, csak egy A4-es oldalnyi szöveget pakoljon össze. Szerinted? Közli, nem tud egy oldalnyi szöveget megírni. Felnőtt ember. El akar adni. És képtelen megfogalmazni, hogy mit… mert ő sem a szöveget szokta nézni egy weboldalon.

Összeszarom magam ezektől. A legjobb húzás erre, hogy az ember mond egy húzós árat, a páciens meg mindjárt felkeres valami géportálos szart, azt megcsinálja magának.

Ebből sem lesz munka… tudok olyan összeget mondani, minek hatására a pali elveszti a telefonszámom…

Tegnap óta tudom, hogy milyen az élet 15Mbit sávszélességen, mikoris egy film…

Számoljunk!
Számítástechnika alapfok.
1 Mbit = 1000000 bit
1 bit = 8 bájt, miből következik, hogy 1 Mbit = 125000 bájt, miből tudjuk, hogy azt meg osztani kell 1024-el, így kijön, hogy 122 Kb, miből már pofon egyszerű kiszámolni, hogy mindez 0,119 MB. Ebből van nekem 15, ami azt jelenti, hogy 1,788 MB/s az adatátvitel, tehát percenként 107,28 MB adatmennyiség érkezik be a madzagon. Így hát menten rá is jöttünk, hogy egy 700megás film 6,5perc alatt van a vason.

Ezt 10percig tartott kiszámolni, de kussolj..

Szóval, ültem a 15Mbites sávszélességem előtt tegnap, majd ….. megcsináltam egy látogatottsági statisztikát, mihez elég lett volna egy mobilnet is, azt bezártam az egészet a francba…

Sok értelme lett… szerelt rajta a srác tegnap egy órát.

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com