Összegezzük az első napi elhangzottakat. Déli-sarkkör, valahol a homok hótengerben kutatólab, monumentális, természetesen titokos kutatások, miket egy ország sem engedne kutakodni, szóval ezért is a déli csücsök, mert az nem ország. Földrész. Annyi szent, hogy baj van az evolúcióval. Vagy nem érett meg a jelenlegire az emberiség, vagy gyorsítani kőne, tök mindegy, jelen esetünkben ennek fejtegetése irreleváns.

Naná, hogy kitör a balhé, hárman megfertőződnek, egy túléli, de nagyon csúnya, ezért is – de nem csak ezért – bekerül elkülönítve a különítőbe, mindjárt halottnak tekintve. De van egy tesója az államokban, annak meg egy neje (vagyki), és hogy, hogy nem, mindkettő vírológus, amúgy a csaj kefélt mindkét alannyal is, így hát némi feszültség is érezhető a szereplőkön. Lényeg, mennek menteni.

Csapat – kutató, meg mentő, de az lehet, az nem. – a helyszínre érkezik, hol sorban jönnek a talányok. Az biztos, valaki hazudik arról, hogy mi törptént járványügyileg. Egy még biztosabb. A kísérletekhez nem használnak majmokat. Aztán de igen, szóval kibúvik a szög a zsákból.  Eközben esemény, mertugyebár a halálosan fertőzött személy nem csak hogy baromira erős lesz, de roppant találékony is, így szabadul a béklyóból, békúúszik a szellőzőbe (mert amúgy egy halálosan fertőzős elkülönítős cella szoba úgy van gyártva, hogy szabadon szellőzik az épületben), ebbe az objektumba berángat egy őrt, kinek egy ellopott elektromos csontfűrésszel – mit a tesója vitt be magával az elkülönítőbe, csak a franc tudhatja mi okból – karját vágja, mivel az abban beültetett chip –csiripp nyitja az ajtókat. És amikor megtalálják az őrt, levágott vég-taggal, senkinek nem jut eszébe letiltani a letiltandót. És van majom. És sötétben támad egy olyan szobában, ahova nem szabadna bemenni, de bemennek, és van még több majom, mert kiderül, még több álnok van a csapatba, és amikor az egyik épp cselekszi az álnokot, akkor szembe-sül egy rakat mankival, vicsorra fagyva.

Második nap.

Úgy gondolom, hogy ezt a naon naccerű sorozatot időben kell lapátra tenni, és ez most jött el. Mármint az idő. Lemegyek edzeni, mert már rálóg a belem a klaviatúrára, azt undorítóan nézek ki, és közben megpróbálok rájönni a talányra: Hogy kaphatott ez az IMDb-n 8,9et?

Mert ha ez nyóócegészkilenc, akkor PurpleButterfly0609 videjóója, minek címe Meine Helix Piercing Erfahrung [Anfrage] minimum egy fél Emmy, de legfalábbis a Golden Globe-ból a “Gol”.

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com