Nem is tudom, hogy mi a faszt várok a kormányomtól, amikor a saját mikrovilágom is tele van gusztustalansággal.

Lehet öregszem annyira, hogy már teljesen elvesztettem a toleranciát lassan minden iránt?

Állok a pultnál.

A ribanc fejére rászögezve a mobiltelefon.

Józsival beszél. Tudom, mert többször ezen a néven nevezte.

Állok a pultnál.

Már legalább két hosszú perce. Két hosszú perc az sok idő.

A picsa lát. Hurrá, nem vagyok még teljesen láthatatlan! Belenéz a szemembe, majd úgy folytatja a beszélgetést, mintha zavarnám ebben. Elkezdek azon gondolkozni, hogy talán akkor nekem kéne most zavarba jönnöm, amiért megpróbálom a beszélgetését megakasztani.

Még egyszer rám néz, majd közli Józsival, hogy visszahívja, mert Ohhh…. Jajj… állnak a pultnál.

Ekkor ki kellett volna fordulni, de nem tehettem, mert máshol nem tudok megállni. Itt sem akartam, de ez volt az utolsó lehetőségem. Mindenhol kupleráj, a sok idióta hegyekben áll a kutaknál, mert emelik a benzint. Az a 100-300forint is spórolás, még akkor is, ha egy órát kell sorba állni érte, ugye? Ugye…

Térjünk vissza ehhez a picsához.

Rám néz, Józsinak szól, hogy visszahívja, mert hát most őt zavarják. Majd még mindig nem teszi le, odahajol hozzám, és épp csak azt nem mondja, hogy mi a faszt akarok. Közlöm vele, erre ismét elkezd ugatni a telefonba, majd számláz, és keresi a visszajárót.

Megvártam. Ha fillérre kellett volna megvárni, akkor is megteszem.

Azt nem értem, hogy egy ilyen picsa, mi a kurva anyjáért nem megy el mondjuk varrónőnek? Nem kell a géppel jópofizni, nem kell kiszolgálni, nem kell kommunikálni az emberekkel.

Én sem lettem vendéglátós. Pont ezért. Már gyermekként utáltam az embereket, inkább választottam olyan szakmát, ahogy a személyes kontakt nagyjából ki van zárva. Leülök a kibaszott számítógépek elé, és olyan vagyok előttük, amilyen akarok. Nem kell megjátszani magam, ha kell, akkor ordítok előttük, ha kell, akkor sírok, ki nem szarja le.

Szeretnék az ilyennek egyszer a főnöke lenni! Kéjes örömmel basznám ki úgy az utcára, hogy a lába sem érné a földet. Talán még vigyorogva utána is köpnék…

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com