Teljesen értelmetlenül állok ahhoz, hogy vajon miért is kéne nekem erről posztolnom, de mivel egy rakás olyan meló van rászakadva a nyakamra, mihez jelenleg elfogyott a fantáziám, így megosztom, hogy mekkora szopás fotóstáskát választani.

A helyzet:

Táskám van. A világ legtökéletesebb Lowepro Sligshot 200 akárhány AW-ja, mibe minden fontos cuccot bepakolhatsz, mi szükséges egy amatőr fotózáshoz. Vázból bármelyik, plusz van helye egy 200-as telének, mellé még két szabadon választott obinak, és a legfontosabb cuccnak, ami egy plüss orrszarvú személyében vár arra, hogy Tanzániában feljussak a Kili tetejére, és otthagyjam. E mellett vízálló ponyvás, akaszthatsz rá bármit, és kb. 5 mp alatt szabadítod ki belőle a cuccot, majd támasztod meg magad a táskán a fotózáshoz. Tökéletes darab, mit túl lehet pakolni, és beszopod, de attól még tökéletes darab. Lenne….

A baj:

Mindjárt át kell dzsalnom a bolygónk túloldalára, és ehhez praktikusan kell összecsomagolni, szóval max. egy bőrönd, és egy táska, amit vihetek magammal (mennyivel jobb lenne Tanzánia, oda elég lenne egy állat jó hátizsák…), és így a fotós cuccokhoz be kell pakolni egy 15”-os noteszgépet. Ahham…

Én nem tudom mi történik ebben a világban, de ahogy azt mondod fotózás, az árak menten kapnak egy olyan szorzót, mitől hülyét kapol. Itthon – sőt, Európában – egy olyan fotós táska, mi Sling (tehát egy keresztpántos is lehet), és 15”-ig befér egy noteszgép, vagy egy tablet, az vagy lehetetlen küldetés, vagy erős kompromisszumokkal 60-120 ezer között mozog. Nanehülyéskedj…

Azért az ember – pasi – gyermeke nem ad ki 75 ezret azért, hogy vegyen egy táskát egy hónapra, majd az elkövetkező 20 évben otthon kerülgesse, ugye? Így az Európában kapható márkák (Manfrotto, Vaungard, Lowepro, meg a többi gagyi) mehetnek a levesbe, és rendeljünk az amcsiktól, mert képzeld, ott valakinek eszébe jutott, hogy ezt meg lehet tervezni (talán rendesen), ötöd áron is össze lehet varrni, és még a szállítási költségbe sem hülyülsz bele.

Kivéve, ha az Amazont választod, mert az az állat a 17-e forintos táskádat 31ezerért szállítja ide, és ha ezt nekem egyszer valaki megmagyarázza, annak fizetek egy sört!

Amúgy megjegyezném, hogy a hordható, praktikus, jól kinéző táskák létrehozása nem kerül többe, mint a csúnya, használhatatlan, kényelmetlen táskák létrehozása, és mivel itthon is vannak fotográfusok, kik vállán tesztelni lehetne ezeket a cuccokat a fejlesztés során, ez EGY OLYAN KIAKNÁZATLAN TERÜLET, miben simán szerepelhetnénk a nagy cégek között, sőt, akár a fotósvilág megváltására is pályázhatnánk.

Szóval így született meg első blikkre az, hogy nem megyek ki a Potoexpora kíváncsiskodni, mert mindenki az Európában futó termékekkel házal, így tök fölös ott a részvétem. Maradjunk annyiban, hogy az amcsiktól érkezik a Vivitar DKS-20, miről simán írni fogok egy tesztet az út során, ami csak 2,3×3,7×2,3cm-el nagyobb, mint a jelenlegi, és biztos nagyon fogom utálni a mostani után. No persze ha nem csúszik a posta egy hetet, mert akkor hazajövök, kicsomagolom, és felgyújtom…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com