Tegnap még pizzafutár, de az aprópénz baszod, szóval MMA, és ez nem az, amikor Gina Caranoval vagy összezárva rácsok között, és ennek épp nem örülsz, mivel másodperceid vannak arra, hogy több füled legyen mint fogad, hanem ez a Magyar Művészeti Akadémia. Bezony! Ez idén 150 millát költ el weblapra, akadémikusok életművének feldolgozására, portréfilmek készítésre.

Oké, vállalom! Kell hozzá még négy ember. Én összerakom a lapot (ilyet egy 12éves gyerek is, bármikor), bevállalom az operatőri, meg világosítói melót, kell egy szerkesztő/vágó/hangmérnök, egy művész lelkecske, ki az alanyokból felkészül és oda teszi magát a kérdezői posztba, meg legyen egy best boy, ki néha könyvel is egy kicsit. Technikai cuccokra nagyvonalúan elszórunk 30 millát, veszünk egy furgont 15-ért, 5-öt elbulizunk az első hónapban, és 100-at felveszünk fizunak (jó, kell egy fasza iroda jó kilátással, meg utazási költség, ami legyen évente ebből még egy 20-as).

Amikor épp nem Marikabácsit, vagy Józsinénit kérdezzük a kamera előtt, hogy milyen volt 56, a Kádár korszak, a művész lelkecskék elnyomása, az a rettenet és borzalom meg a cenzúra, pláne a sok besúgó, akkor mondjuk a MTVA (vagy miafasz) archívumában kutakodunk, digitalizálunk kettőt, verset olvastatunk fekete háttér előtt – bármilyen szar is legyen – és mindenki reggel 9-től dolgozik du 3-ig heti ötben, akinek meg ez nem tetszik, az mehet MMA-zni Gina Caranoval.

Jah, kell még két vödör! Ugyanis Ferinéni, meg Idabácsi biztos befűzi mondandójába percenként négyszer, hogy mennyire büszke jelenünk irányítóira, kik lehetővé tették az MMA megszületését és hát akkor először az interjú közben kell hányni, majd a vágás során, de ezt az első évi 80-ért szerintem be tudjuk vállalni.

Végülis azt is bevállaltam, hogy pár hete Orbán Viktor lógott velem szemben a falon, miközben faltam, ugyanis Bakosnál Szigligeten épp oda ültettek, ahol premier plán villant elém, ahogy az a segg parolázott a séffel, de jó volt a kaja, a hely, a személyzet, így ingereim kikapcsoltak. Amúgy tényleg jól főz Bakos. Bár pár éve ott ettem életem legrosszabb harcsapaprikását, és talán a mostani paradicsomlevesben sem volt igazi a mozzarella, de amúgy le a kalappal előtte, és érdemes mindenkinek legalább egyszer betérni oda (nekem egy 4km-es séta, kétórányi fotózás kellet a mólón, hogy fel tudjam dolgozni azt a kaját, mitől egy érzékenyebb lelkületű reformkonyhás szörnyethalna).

No és most azt motyogod, hogy csak kormányváltásig lenne meg a meló, mert a Feketét minden nem keresztényfiataldemokrata úgy rúgja ki, hogy füstöl, de akkor én erre azt mondom, hogy persze, csakhogy ahhoz kéne olyan potenciál, aki kormányt vált, az meg majd 2073 tájékán…

Komolyan mondom, hogy ilyen helyzetekben kurvára bánom, hogy az elmúlt hosszú évtizedekben megválogattam a környezetemben élőket, nem hajoltam be minden utamba eső előtt, nem építettem válogatás nélkül számtalan irányú kapcsolati rendszert, mert bakker, meg lenne ez a meló, érzem….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com