Mivel az utóbbi három napban alig voltam NET előtt, így az éccaka átnéztem az olvasatlanul hagyott blogokat, hírportálokat, és csak elvétve volt olyan, mi ne arról regélt volna, hogy vége a Falling Skies első évadának. Volt amit elolvastam, volt amibe bele, de nagyrészt átugrottam a cikkeket róla. Viszont leesett, hogy én biza lemaradtam az utolsó három részről, mi nem is hiányzott, de ha már ennyire felkeltette a cucc a bloggerek, nembloggerek érdeklődését, és a nézettség sem ítéli bukásra egyből a sorozatot, hát betekertem a maradékot.

És most akkor most megszületik a 23milliomodik írás róla, jó?

Jó!

Na idefigyeljél! A Falling Skies egy szar! Nem jó!

Nem sorozatilag, hanem műfajilag. Törjön ki a harmadik V.H., legyen ez egy Jericho klón, vagy valami posztapokaliptikus mittoménmi, de könyörgöm, ne romboljuk már tovább a Sci-Fi műfaját!

Most nem emlékszem pontosan, vagy Carl Sagan, vagy Stephen Hawking, vagy egyik sem, de valami nagy tudású pasi egyszer kifejtette azt, hogy mi ne akarjuk azt a pillanatot, mikor ide besereglenek különböző lények, különböző galaxisokból. Nem kell nekünk kikiabálni az űrbe, nem kell feltűnést kelteni. Jobb lesz ha szépen meghúzzuk magunkat addig, míg meg tudjuk.

Tessék csak visszanézni az inkák, vagy az indiánok történetét. A saját fajtánkat kiirtottuk kincsekért, földterületért, vagy csupán azért, mert épp olyan kedvünk volt. Ha ott a távolban, milliárd fényévekre innen, egyszercsak valaki ránk talál, akkor miért is jönne ide? Nincs technológiánk, pusztítjuk a világunkat, agyunk csöpp részét tudjuk használni, és csak a holdig tudunk elbotorkálni, oda is nehezen. Viszont rosszabbak vagyunk a legrosszabb ragadozónál is, mert mi akkor is ölünk, pusztítunk, ha már degeszre zabáltuk magunkat. Szóval, ha valaki idetalál, akkor nagy az esély arra, hogy itten nem lesz senkinek gondolkozási ideje, mert nem barátkozni jönnek, vagy egy kubai szivarért, esetleg egy jó pohár 24éves whiskyért. Főleg olyan technológiával szemben nem lesz gondolkozási ideje ennek a fajnak, mi milliárd fényéveket képes ugrani a térben, időben. Ha jönnek, akkor nyersanyagért érkeznek. Ha nyersanyagért érkeznek, akkor itten az embernek befellegzett. Pont.

Erre megint születik egy idegeninváziós cucc, mi arról szól, hogy mink roppant talpraesett faj vagyunk, és összefogással kiforgatjuk a galaxis a sarkából.

Bbbbrrrooáááffff….

A 10 részből 8-ban megy a dráma, mi bemutatja fő-, és mellékszereplőink lelkivilágát, a túlélés nehézségeit, és a reményt, miről tudjuk, hogy utoljára pusztul, mielőtt egy idegen lény lekapcsolná a bolygónkon a villanyt. Nyolc rész. 5,5óra! Ötésfélórás filmet nézel egy csonka családról, és a körülötte mozgó csonka családokról. Baszki! Kapcsolj át valami brazilsorozatos csatornára, könyörgöm! Egy kurva pillanatra sem derül ki a lényegnek akár szikrája sem. A CGI szar. A zene sem jó. A karaktereket holnapra totál elfelejtem. Az első részben tudod, hogy biza az ember el lesz árulva a saját fajtája által. Az is kiderül, hogy a póklábú akármik nem a fő gonoszok. Több akciójelenetet írok hetente a blogmba, mint amennyi a 10 rész alatt összesen volt. Erre végiggyalulod ezt a ….izéét, és az utolsó percben megjelenik egy inváziós idegen, majd megkéri főszereplőnket, hogy ugyan fáradjon már el vele az űrhajójára, mert felkeltette az érdeklődésüket, ugyanis úgy néz ki, hogy …. okos, és erre a többiek is kíváncsiak. És főszereplőnk fogja magát, azt jól elfárad a zűrhajóba.

Namenjafrancba.

A Defying Gravity-t meg 2009végén elsikálták… Pppfff….

11 Responses to Falling Skies

 1. Sir Artemon szerint:

  Ne morogj már annyit. Jön 2012 és mindenki várja a világvégét, oszt kell a jónépnek némi remény, és pszichológiai kondíconálás, hogy amikor szarban lesz, mit csináljon, mire számítson, mit reméljen, és mit rohadtul ne. Ez csak egy hanglatfokozó agymenés lett. Nézzél valami “szépet” helyette:
  Killing
  Shadow line
  vagy ha sci-fi, szerintem a Star Trek: Voyager marha jó lett. Tudom, elbújik a Csillagkapu mellett, de akkor is.

 2. Zaphod szerint:

  Ez nem morgás, hanem kétségbeeséssel keveredett kínkeserv, minek táptalaja az, hogy minden sztorit elbasznak a sorozatkészítők ebben a műfajban.

  Soha nem jutott volna eszembe azt mondani, hogy a StarGate után már semmi nem jön, így az marad a csúcs (kézenfogva a Firefly-al).

  Az összes Sci-fi sorozatot elbuktatják.
  Stargate Universe befejezés nélkül sika, FlashForward befejezés nélkül sika, Defying Gravity befejezés nélkül sika, Virtuality el sem indult, már sika. Még az a mázli, hogy a Battlestart befejezték… Egyedül a Doktor tartja magát (van még remény a földön), meg a Warehouse. Eureka úgy néz ki sika (de mindkettő langyos víz, és inkább komédia), Torchwood kurva drága az amcsiknak, és ha ilyet bejelentenek, akkor sika. Jappp! És ott van a S.W. Clone Wars, mi agyonüt sztoriban minden most nyáladzó sorozatot, de hát ez már a nemlétező gyermekeim műfaja.

  Jah, igen, bocs! Beindult az Alphas, mi pont annyira sika számomra, mint a Sanctuary, azzal a különbséggel, hogy (igaz, csak az első részt szenvedtem végig) az nem csak zöld háttér előtt forgatódik.

  StarTrek? Én borzasztóan becsülöm, régen tényleg rengeteg részt láttam (még az eredetiből is), az utolsó mozifilmért rajongok, de ha nekem most egy epizódot is újra végig kéne néznem, akkor azt követően beülnék a fürdőkádba, és magam után hajítanám a működő vasalót. 😉

 3. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Azt hiszem, sci-fi műfajú sorozatokkal én teljesen le vagyok maradva. A Falling Skies-t illetően viszont én is megírtam, hogy ebbena műajban elég szar, egy színapdon is el lehetne játszani azt, ami történik benne, kár volt erre trükkmestereket elpocsékolni.
  Másik oldalról, szerintem azért lebecsülöd a bolygónk “értékességét”, abban is a fajunk értékességét. Lehet, hogy a földön mászkálók java egy idióta a Te elvárásaid alapján, de úgy alapvetően, mint faj, sok-sok lehetőséget tartalmaz magában. A korlátaink és a lehetőségeink miatt nem biztos, hogy egy idegen fajnak az volna az első, hogy kiirt bennünket, mert minek, meg a technikai lehetőségek végesek, és azokkal lehetséges, hogy más egyebet is elpusztítanak, ami meg nekik szükséges. Szóval vannak a vogonok, akik ugye figyelmeztetés nélkül, azonnal, és vannak azok, akiknek kell innen valami, mondjuk maga az ember, vagy a szénalapú létforma “logikája”, és a Föld az összes nem élő erőforrásával. Szerintem, ezek univerzális szinten is értékes dolgok lehetnek egy kívülről jött idegennek. Az űrközi utazás technológiáját birtoklók meg már csak azért sem irtanak ki más fajokat, mert ha az ismert univerzum olyan távlataiból idáig eljöttek, akkor alapvetően destruktiv beállítottságú lények idáig nem juthatnak el, nem logikus, h eljussanak, hiszen idáig jövet minimum egy magasabban fejlett civilizációval kell útközben találkozniuk, és az nem kegyelmezett volna nekik. Érti, Kend, a logikámat?

 4. Zaphod szerint:

  A bolygónk értékességét eszem ágában sincs lebecsülni. Valószínűleg az univerzum legcsodálatosabb dolga ez, az összes ilyen típusú bolygóval egyetemben. Amikor a mi fajunk innen eltűnik, akkor ismét magára talál abból, mit mi, vagy valaki más itt hagyott, és jó pár százezer év után ismét egy csodálatos kis kék golyóbis lesz a galaxisunk egyik spirálkarjában. 😉
  Amikor a fajunkat lebecsülöm, akkor nem azt nézem, hogy vannak itt mindennapi hősök, milyen a kapcsolatom veletek, hogy viszonyul hozzám a környezetem, milyen pozitív hatások érnek nap mint nap, az emberek által. Végigsuhan az agyamon az elmúlt idő, mit levéstek a történelemkönyvekben okulás céljából, és azt látom, hogy ezek a könyvek célja egyáltalában nem valósul meg. Nem tudjuk arra felhasználni, hogy okuljunk belőle. Mindig, szinte kivétel nélkül beleesünk ugyanabba a csapdába, mint az elődeink, vagy mi magunk. Nézd vissza az életed. Én is visszanézem az enyém. Hányszor tetted meg ugyanazt a “rosszat”, baklövést életed során, és hányszor fogtad a fejed utána? A saját történelemkönyvedből kellett volna tanulnod, és mégsem tetted, pedig nem volt semmi, ami ebben hátráltasson. De itt nem is kell nagy dolgokra gondolni. Hányszor vettél pl. olyan dolgokat, miket soha nem használsz, és most a költözködésnél kidobtad? 😉 Tudod, minden az apróságokban rejlik.

  Így megy ez azóta, hogy az ember feltalálta a kereket, és az én fantáziám kevés ahhoz, hogy belegondoljak, ebből a mókuskerékből melyik generáció tud kiszállni.

  Ezért nem tartom nagyra a fajunkat, mi talán épp most egymást öli egy olyan célért, mit nem is ismer. Népeket irtottunk ki kincsek, vagy a vallás okán, és most sem teszünk másként. Épp most robbantott fel valaki egy bombát, és tett nyomorúságossá életeket. Épp most tette valaki tönkre egy tőzsdei trükkel több ezer ember életét. Épp most hagytak cserben egy elütött embert. Épp most ment el valaki egy haldokló mellett, elhúzott szájjal, undorral a szemében. Épp most fertőznek mg egy tavat, hol talán sosem lesz többé élet, épp most vágták ki azt a fát az őserdőben, mi ezernyi lénynek adott életet, és még sorolhatnám mindazt a rosszat, mi miatt egész egyszerűen nem éri meg idejönni senkinek, ha csak nem azért jön, mert akar erről a bolygóról valamit. És az biztos nem valamely Shakespeare szonett lesz, mert valószínűleg az az 500fényév távolság baromira akadályozza az idegen lényeket abban, hogy megértsenek egy Shakespeare szonettet.

  Én értem, értelmezem a te logikádat, csak az annyira nagyvonalúan bánik az emberrel, olyan szépségesen idealista, mi az én agyamban nem bír horgonyt verni. 😀

 5. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Na, kettőt gyorsan:
  – Kétszer nem követtem el ugyanúgy ugyanazt a hibát! S ez fontos. A módozatokban azért volt különbség, mégha az eredményben nem is. Alapvetően intelligens lénynek tartom magamat emiatt. Is. 😛 🙂
  – A költözésnél semmi olyasmit nem akartam kidobni, amit én vettem magamnak. Csupa olyasmit, amit kaptam, másnak vettem, vagy más vette nekem, vagy használtam, de már nincs rá szükségem. S ez szerintem nem is rossz arány. S most, hogy belegondoltam, egészen büszke is lettem magamra hirtelen! 😀

 6. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: A személyes után azért meg kell jegyeznem görgetésnyi távolságot írtál nekem! Micsoda táv ez a gondolatok világában! Szóval, lehetséges, hogy egy faj idejön, rásodálkozik, hogy he, ezek beszélnek és gondolnak, na meg éreznek is, és ezt marha kaotikusan olykor, de e valami elképesztő színkavalkád, ebben van valami, ami érdekes lehet. Csak mire idáig eljutunk a kommunikációs közeledéseinkben, addigra ki kell irtsák a bolygó felét. Aztán lehet, hogy a maradék fele, meg ide akar leszületni, és már meg is ette, és most a rokonok jönnek látogatóba hozzájuk. Ki tudhassa kérem? Tudod, “…Horatio… földön és égen…” ha már Shakespeare-t emlegetted. 😉

 7. Zaphod szerint:

  [Sir Artemon]: Ehhez nekem már iszonyatosan hajnal van…
  Annyit fűznék hozzá, hogy Uuufff! 😉

 8. szasa szerint:

  Elég sokára fejeztem be a sorozatot. Net szerte elcsíptem a sorozatról az írások főcímeit – nem akartam spoilerbe szaladni, így nem olvastam el azokat -, de szinte mindegyik valahogy úgy kezdődött, hogy ez egy rakás fos. Miután kivégeztem – azt hittem soha nem jön el az utolsó rész -, azt kell mondanom, hogy ez szar. Pedig potenciál lenne benne. De szar. Pont. Senkinek nem ajánlom.

  • Zaphod szerint:

   😀 Nem tudok veled vitatkozni… Alig várom, hogy a második évadot ne töltsem le… 😀

 9. szasa szerint:

  Attól félek, én vagyok olyan mazoista, hogy legalább az első részt megnézzem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com