Vágjunk jól bele!

Egy ember életében van max. 5 döntési pont. Azt várod, hogy feldobjak negyvenkettőt, mi? Lófaszt! Ha van 5, akkor mázlista vagy! Mind az öt képes arra, hogy irányba állj, és teljesítsd az utad. Az, hogy ezek jók, vagy rosszak, ebben a tekintetben töktotál irreleváns. TE DÖNTESZ! Itt nincs olyan, hogy “mégsem kell”, vagy “meggondoltam magam”.

Amikor kibaszod magad a debreceni gyors elé, mert úgy döntöttél – életedben utoljára – és látod leszakadni a testrészeid, akkor ottan nincs visszaút. A TE életed, TE döntésed. Itt bizony egyedül vagy, és a világ nagyjából rohadtul leszarja a szitut. Mondjuk a gyorsvonat utasainak rendesen felbaszod vele az agyát, de ők sem fognak erre emlékezni három nap múlva.

Maga a döntés, egy fantasztikus dolog, mert ugyebár kevés van belőle. Átlag 12 évente EGY. Ritka állatfajta ez, és ha nem tudatosul benned ez a tény, akkor jön az, hogy majd ott ülsz egyedül a sötét sarokban, és azon sírsz alkohollal, drogokkal, stimulálószerekkel a véredben, hogy bár döntöttél volna (jól…). Elmondanám, hogy a világ ezt is leszarja. Azok pedig még meg is ütnének, kiknek 4, vagy esetleg 3 döntés adatott meg, idő, vagy egyéb elfoglaltság hiányában.

Van úgy, hogy olyan döntés elé állít a sors anyád… az életedben elkövetett cselekedetek összessége, amitől megrémülsz. És bár elsőre rémisztő, mert mondjuk nagy változásokkal járna, de előre lezsírozható, hogy ebből valami jó cucc születhetne. A rémület ekkor beindítja nagyüzemeit, a melósok beállnak a nyomdagépek mellé, és elkezdik gyártani a …. teóriákat.

Bármilyen furcsa is egyeseknek, de az élet még mindig egyszerű. Egyesek, és nullák sorozata. Az igen, belevágok, megteszem az 1, a nem, lehet, esetleg, majd, egyszer, valamikor, talán, a 0.

Mi általában nem mondunk nemet. Mi teóriákat gyártunk. Elméleteket, mikkel a nem élét próbáljuk elvenni, illetve megmagyarázzuk, hogy okkal nem igen. Még akkor is teóriákat gyártunk, ha tudjuk, hogy az igen egy igen jó döntés, út a megvalósulás, kiteljesedés, a kibaszott nirvána felé, viszont sok munkával, és a kényelmünk ideiglenes feladásával, csöppnyi világunk önnönmagából való kifordulásával  járna, szóval inkább nem.

Namost, a világ – mint minden egyebet – ezt is leszarja, max végighallgatja a helyes útválasztás elleni, már-már irracionálisba forduló magyarázatainkat, és utána lefekszik aludni, mert az egy sokkal jobb elfoglaltság, mint faszságokat hallgatni órákon keresztül.

A LÉNYEG: Az életed pár döntéséért TE vagy a felelős. Van még ilyen, örülj neki. Ha jó döntesz, akkor az életed végén nyugisan bólogathatsz. Ha leszarod ezeket a fontos pillanatokat, és azt hiszed, ebből van több tucatnyi, akkor hülye vagy, és valószínűleg egyedül fogsz nyígni valami sötét helyen, majd feladod szépen elillanhatsz a semmibe nyomtalanul, azokkal a csodás elméleteiddel együtt, mik megakadályozták a boldogságodat.

 

Sikeres pár évtizedet a föld nevű bolygón, fejlett kommunikációs képességekkel, és hajlítható hüvelykujjal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com