Holnap a Slovakia ringen WTCC időmérő 15:30-tól. Mit ad a hivatalos közvetítője, vagyis az Eurosport? A Snooker világbajnokság nyolcad döntőjének egyik meccsét. Mert az kell.

Ennyi erővel a Fidzsi-szigeteki rönkhajító versenyt is mutathatnák, mit Ratu Ovini Bokini, a főnökök tanácsának vezetője emlékére dobtak össze az őslakosok, mert éppen jó az idő, és senkinek semmi dolga nincs.

Hülyeez???

Még az az egy remény van, hogy állítólag a WTCC hivatalos lapja lenyomja élőben a szlovák, és majdan a magyar időmérőt is (már ha hozzá lehet férni, és nem lesznek halálra terhelve a szerverek).

A Port szerkesztőségét meg tutira begyűrűzhette valami szélsőjobbos elmebeteg nemzeti érzelmű bagázs. Asszongya, hogy FIA Túraautó Világbajnokság Diósförgepatony, Szlovákia, selejtező. Nem hittem a szememnek, háromszor futottam neki! Ha már kiírod, hogy Diósförgepatony, akkor már nyugodtan odaírhatnád mellé, hogy volt magyarországi terület, mit elloptak a rohadt trianoni gyülekezet mocskos vérszopói, bazdmeg. Majd tegyél mellé egy árpádsávos zászlót is .gif-ben, hogy lengedezzen.

Van német neve is, tudtad? Úgy hívták, hogy Nusswinkel. És képzeld el, hogy az osztrák TV műsorban úgy szerepel a vasárnapi futam helyszíne, hogy Bratislava / Orechova Poton. Képzeld hányszor rúgták volna ki a szerkesztőt ha leírja, hogy Nusswinkel környékén tartják az e heti WTCC VB futamot.

Fényes Elek 1851-ben Pesten kiadta Magyarország Geographiai szótárát, mit Kozma Vazulnál nyomtattak, és amiben a patonyokat, mik Poson vármegyében vannak így jellemzi:

 • Patony (Elõ), magyar falu, Poson vgyében, N.-Légh mellett: 197 kath., 14 ref., 7 zsidó lak. Peteõcz Antalnõ csinos lakházával, termékeny szántóföldekkel. F. u. Peteõcz, Benyovszky, Bacsák nemzetségek. Ut. p. Somorja.
 • Patony (Benke), magyar falu, Poson vgyében: 235 kath., 120 ref., 1 zsidó lak., ref. filial. szentegyházzal.
 • Patony (Bögöly), magyar falu, Poson vgyében: 230 kath., 130 ref. lak.
 • Patony (Csécsény), magyar falu, Poson vgyében: 228 kath., 65 ref., 1 zsidó lak.
 • Patony (Diós), magyar f., Poson vmegyében: 253 kath., 110 ref., 5 zsidó lak.
 • Patony (Förge), magyar f., Poson vgyében: 127 kath., 22 ref., 27 zsidó lak., nemesi curiákkal.
 • Patony (Lõger), magyar falu, Poson vmegyében: 343 kath., 25 ref. lak. Mind a hat Patony N.-Légh és Szerdahely között fekszik a Pestre vivõ országutban. Határjuk egész a Kis-Dunáig kiterjed. Legelõjök, rétjök bõven, de száraz természetüek, azért kevés de igen jó szénát adnak. Lakosai vagyonosok, szép szarvasmarhákat tenyésztenek; és hizlalnak; csikókat nevelnek. Förge és Elõ-Patonyt N.-Léghi földesurak birják, a többi Patony pedig a Pálffy senioratushoz, vagy a posoni várkapitánysághoz tartozik.

Gyönyörű, nem? Belefutottam nagy-, meg dédszüleim hivatalos papírjaiba, és azokon is ez a csodás nyelvezet van. Imádom! És aki nem imádja az tök hülye!

De ez 1851-ben volt – közlöm ezt a szerencsétlen idiótákkal – és most 2013-at írunk. Szóval maradjunk annyiban, hogy a hétvégi WTCC VB futamot a Slovakia Ring szervezi, mi egy köpésnyire van az északi határunktól. Beugrasz a kocsiba, és 5-170 € között vehetel magadnak jegyet rá. Egyenruhákat tessenek otthon hagyni, mert pofozkodás lesz a vége!

Tagged with →  

7 Responses to Eurosport… Helllóóóóó?!?!?!?

 1. Zaphod szerint:

  Lemaradtál a posztról, mert én nem a futamról írtam, hanem az időmérőről… 😉
  Ma 15:30-kor a Duna TV-ben az Önök kérték ment, hol épp üdvözölve lett az akármilyen falúban élő, 79 éves anyós, de azt már nem vártam meg, hogy mit is kapott ajándékba.

 2. Gálffy Szilárd szerint:

  Nem teljesen értem mi a költő gondja községünk nevének magyarul való feltüntetésével.
  Tisztelettel
  Gálffy Szilárd
  Diósförgepatony polgármestere

  • Zaphod szerint:

   Tisztelt Gálffy Szilárd!

   Megértem, hogy nem teljesen érthető, sőt, félreérthető kirohanásom. Nem szokott mindenkinek az lenni, mindig az az érzésem, hogy az ilyeneket egész érthetően leírom, de talán még azok sem értik első blikkre, akik személyesen ismernek.
   Nem is baj.
   De! Ha mégis az jött volna vissza, hogy bármiféle személyes problémám akadt a diósförgepatonyi emberekkel, vagy a határon túl élő magyar nemzetiséggel, akkor az azért van, mert az ide látogató, véleményemet olvasó magyar nemzetiség nem ebben a mocskos kuplerájban él, amit ma magyarországnak (igen, így kisbetűvel) hívnak.

   Nem részese az emberek célzott hülyítésének. Nem látja azt, hogy a nemzetünk alul iskolázott, tudatlan részét mennyire irányítják. Nem látja azt, hogy mennyire kezd előtérbe kerülni az ellenségkép gyártás. Nincs tisztában azzal, hogy évtizedek, évszázadok alatt a magyar génjeibe beleégett keserűség, pesszimizmus mennyire szolgálja ki a mindenkori hatalmat, uralkodó osztályt, mi lassan (tulajdonképp nem is lassan) mindent megtehet 2013-ban, ebben az országban.

   Lásd a legfrissebb idiotizmust: http://444.hu/2013/06/12/jon-jon-jon-a-legostobabb-torveny-te-csak-ne-fotozgassal/

   Ami itt folyik, aminek szárnyi bontakoznak, ebbe beleértem a zsidózást, cigányozást, szlovákozást, románozást, sőt, ami nagyban folyik, az EU-val szembeni kommunikációt, a magyart szinte felsőbbrendű fajnak aposztrofálást, lassan elérheti azt a szintet, ami ha átbillen…. Láttunk már ilyet a történelemben. Sokan haltak ilyenbe bele.

   Amikor az utcán szabadon járhatnak olyan emberek, kik fekete egyenruhát hordanak letűnt korok zászlóit lengetve, hátborzongató karszalagokat hordva, ameddig egyre több nagy-magyarország matricával ellátott autó járja az utakat anélkül, hogy a felragasztója képes lenne megírni egy dolgozatot arról, hogy Deák, vagy Széchenyi miként vélekedett koruk nagy-magyarországáról, amikor az emberek tudatában egyre több lesz az ellenség, és egyre kevesebb a szabad, tiszta gondolat, mi előre vinné az országot, akkor köszönöm, de mint ennek az országnak a lakója, nem akarom hallani, hogy a 2013-as, szlovák WTCC futam Diósförgepatony közelében van, mert lelki szemeim előtt megjelenik egy bajuszos pasi, aki karlendítéssel üdvözli az előtte felsorakozott agymosott népet.

   Ez van…

   • Gálffy Szilárd szerint:

    Kedves Zaphod
    A magyar és a szlovák belpolitika között higgye el nincs sok különbség. Az Ön által leírtakkal vitázni nem szeretnék, mivel nagy részével egyetértek, de én nem látom ennyire pesszimistán a helyzetet.
    Viszont a WTCC szlovák futama remélem még nagyon sokáig Diósförgepatonyban lesz. A magyar média írja Diósförgepatonynak, a többi Orechová Potôň-nak. Ez így van rendjén.
    A Nusswinkel névvel sincs semmi bajunk, sőt most készülünk népszerűsíteni.
    Tanuljunk meg toleránsnak és nagyvonalúnak lenni és akkor nem kell félni a bajuszostól sem.
    Tisztelettel
    Gálffy Szilárd

    • Zaphod szerint:

     Őszintén örülök, hogy ezekben az igazán fontos dolgokban egyetértünk, és remélem jövőre kijutok a futamra, és körbenézhetek a környéken.
     Addig is, minden jót kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com