Az etikus hekker a köztudattal ellentétben nem az a faszi/csaj, ki egy balatoni strandon csak azt a hekket hajlandó fogyasztani, ami méltó bánásmódban részesült neveltetése során, és tenyésztő – fogyasztó közötti kacskaringós úton minden mocskos kajabrókert kikerülnek, kik csak hasznot fölöznek, de értéket nem állítanak elő.

Hogy miért nem mentem én közgazdásznak…

Etikus hackerré mondjuk Kevin D. Mitnick vált (őt tán te is hallottad), miután a sitten meggyőzték, jobb legálisan pénzt keresni különböző rendszerek biztonságtechnikai elemzésével, mint 140 kilós fekák barátnője lenni 20 éven keresztül. Jó érv.

Etikusan hackelni „annyi” hogy, jogilag ellenőrzött keretek között vizsgáljuk meg, az adott rendszert közel s távol milyen eszközökkel lehet irányításunk alá vonni, onnan adatokat kinyerni, vagy megváltoztatni, mindezt a felhasználó tudta nélkül. A „közel”, „távol”, „tudta nélkül”-ből, ebben az országban a közel lett értelmezve pénztárgép ügyben, ha igaz, amit az Alt Cash nevezetű cég nevében, Madarász Jenő publikált.

[…]A kirendelt szakértő „a normál típusvizsgálat keretein túlmutató etikus hackelés eljárásával” a pénztárgép megbontását követően direkt módon csatlakozott PC-vel, az adóügyi ellenőrző egységhez. A NEM ADÓÜGYI BIZONYLAT nyomtatási funkcióban lévő biztonsági rést kihasználva képes volt tetszőleges szöveget nyomtatni. Ez a pénztárgép megbontása nélkül megvalósíthatatlan![…]

[…]Az illetéktelen beavatkozás az adóügyi ellenőrző egység blokkolását idézte elő, amiről a feladott napló file útján a NAV szerver értesülést is szerezhetett.[…]

Mi nem valósult meg a hackelés során? Segítek. A „tudta nélkül”, és a „távol”.

Ezt úgy lehetne példázni, hogy elmegyek egy tetováló szalonba, ott felvarratom a homlokomra „hacker vagyok!”, vagy eldzsalok a marylandi Fort Meadebe, bekopogok a NSA kapuján, ott közlöm az őrrel, hogy márpedig be kell vezessen a titkok kamrájába (ppfúúúj…), majd ottan fogok egy csavarhúzót, és…

A magyar hackelés értelmezése alapján, ezen a bolygón nincsenek titkok. Semmi. Amúgy azt a hackert, illetve a góréját, ki kiadta erre a módszerre az utasítást, majd megírta a jelentést, a határainkon túl, bármely országban, ahol a népesség 95%-a írástudó, úgy vágnák pofán, hogy leszakad az arca. Aztán kiröhögnék. De természetesen ezt itthon büntetlenül meg lehet tenni. Meg 80 ezer embert is meg lehet szopatni, kik már úgyis meg vannak szopatva, hiszen a habokra kell kifizetniük „valakiknek” 125ezret. Mert csak.

De mindezt addig, míg az a 80 ezer ember be nem megy abba a kurva parlamentbe, és alapig le nem bontja a tisztelt házat, az ott törvényeket hozók arcával együtt.

Hogy miért nem mentem én forradalmárnak…

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com