Képzeld el, hogy az elmúlt négy napban ismételten elkezdte bombázni a spam a blogot. A február nagyon durva volt, aztán megelégeltem, dolgoztam rajta, minden szar védi az oldalt, amit csak rá lehet építeni, vagy a háttérben meg lehet oldani a szemétáradat ellen. A március, április, és szinte az egész május nulla. De most négy napja ismét elkezdet csordogálni.

Valahogy, mintha le tudnák csekkolni a védtelen WP blogok kommunikációit, abból lenyúlni a szöveget, hozzárendelnek egy facebook azonosítót, mindehhez mellékelnek véletlenszerűen egy e-mail címet, és szórják a cuccot mindenhová (azt lehet, hogy mellélőttem, de első blikkre valahogy így, egyébként meg a francnak sincs ideje, energiája utánajárni).

Nem is ez a pláne, mert ez eddig nem történet. Belenéztem az kommentekbe beférkőzni kívánt szemét közé, és kiszúrtam ezt az üzenetet, mi valamelyik posztom, valamelyik kommentjének kommentárjához küldődött volna, ha a WP engedi. Így szólott:

Kedves Pista Bácsi!

Ma este nem tudok elmenni a tangóharmonika estedre, mert már hazautaztunk, letelt az üdülés. Én vagyok az a szőke kislány aki ismeri a magyar nótákat. Képzeld! Hogy tudom, hogy ismered az én zongora tanárnénimet akit úgy hívnak, hogy Nick Andrea. Elmeséltük neki , hogy milyen jót énekeltünk együtt. Most operett estre készülök Andi nénivel. Zongorázni fogom a Te rongyos élet című dalt és énekelni fogom a Hajmási Péter, Hajmási Pál című operettet. Ha lesz időd írjál Nekem levelet.

Üdvözöllek és puszillak:

Erős Laura

És egy perc alatt kideríted, hogy tényleg van Pistabá, és Kovács Istvánnak hívják, 61 éves, katona volt, Sárszentmihályon lakik, szeret zenélni, kedvence a tangóharmonika. A saját készítésű zenéibe ne hallgass bele, csak akkor, ha mindenre fel vagy készülve, de ez itt nem releváns, becsülni köll az elhivatottságot, az eredményt pedig a helyén kell kezelni….

Pistabá egy dologhoz nem ért, az pedig a web, és minden katyvasz, ami mögötte van. E van…

Tagged with →  

2 Responses to Egy spam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com