Nagy tisztelettel köszöntöm az újságírókat, és mindazokat, akik a televízióban nézik, illetve a rádióban hallgatják a kormányinfot. A Zoltánnal úgy döntöttünk ma, hogy a napirendi pontokat most kihagyjuk, és bármennyire is furcsán hangzik, IGAZAT fogok mondani Áder János visszadobott, villamosenergiáról szóló törvény módosításáról.

Való igaz, hogy a megújuló energiák célkitűzéseinek vázlatai az energiaügyért felelős miniszter valamelyik fiókjában rejtőzik, de hosszas keresés után sem találtuk múlt héten. Való igaz, hogy pillanatok alatt itt van 2020, és addigra a duplájára kellene emelni a megújulók hányadát az országban, és erre jelenleg semmi esélyünk nincs. Abban is egyetértünk, hogy a vállalás egy kötelező minimum, szóval még senkit nem állítottak a falhoz, és lőttek agyon, amiért a vállalásait túlhaladta, bár ebben az országban a vállalások túlteljesítése totálisan életidegen az ezeréves magyarság eszméitől. Abban is igaza van mindenkinek, hogy az alábbi pontokban lehetne csodát művelni az országban:

 • Több ezer munkahelyet tudnánk biztosítani
 • A szakképesítés egy teljesen új irányba indulhatna el
 • Eltűnnének a régió különbségek, hiszen megújulókkal ugyan úgy lehet foglalkozni (beruházni, képesíteni) keleten, mint nyugaton
 • Elindulhatnánk a kutatás-fejlesztés útján, amivel nemcsak hatalmas tudás birtokába kerülnénk, de hazánkból elmenekült fiainknak, lányainknak is bőven akadna itt hely
 • Mindezek következményeként elindulhatna a terv arra, hogy a gazdaságtalanul, illetve környezetkárosítóan üzemeltetett erőműveinket miképp szántsuk be, amivel teszünk valamit a jövő generációinak túléléséért.
 • Bónuszként pedig úgy is lábon maradna a gazdaság, hogy az EU-ból nem jönne egy fillér sem, tehát elindulhatnánk azon az úton, min már el kellett volna indulni 20 éve.

Amiért mégsem teszünk semmit, az a következők miatt történik:

 • Viktor csinált egy üzletet Putyinnal, minek a részletei akkor is titkosítva lennének 200 évre, ha a bolygót holnap bekebelezné a nap. Annyit elárulhatok, hogy olajról, földgázról, atomenergiáról, és Ukrajnáról van szó.
 • Amikor kitört a Paks2 balhé, akkor a kormány két idiótája kiállt a nyilvánosság elé, és azt mondta, hogy egyrészt itthon nem fúj a szél, másrészt ha mégis fúj, akkor azt nem lehet tárolni, így egy csomó áram kárba vész, tehát hülyeség az egész. Mivel egység van, így kiállunk a hülyék mellett is egy ideig, tehát ehhez tartjuk magunkat.
 • Ahhoz, hogy az egész elinduljon, kéne szakember. Ez nincs. Mivel maximum négy évre előre gondolkozunk – és négy év alatt nem lesz megfelelő számú szakember a piacon – ezért ez a feltétel nem képes teljesülni. Itten kérem iskolák kellenek, oda tanárok, és az egész megtervezéséhez, koordinálásához csak olyan magyar szakembereket találnánk, kiket eddig lehülyéztünk, vagy ők hülyéznek le minket, tehát nem buli a buli.
 • Kutatás-fejlesztéshez ugyancsak pénz kell, szoros együttműködés az egyetemekkel, privát fejlesztőcégekkel, de erre senki nem vállalkozik, látván azt, hogy mennyire kiszámíthatatlanul cselekszünk hétről-hétre.
 • A körülöttünk lévő összes oligarcha leszarja a megújulókat, mert túl nagy falat versenyezni portugálokkal, franciákkal, németekkel, dánokkal, nagyjából mindenkivel. Évtizedes lemaradásban vagyunk, és ez ezermilliárdos buli, abba meg senki nem akar beszállni, mert az egyiknek kell egy privát sziget, a másiknak magánrepülő, meg kisvasút, és ezek megvannak abból, hogy egymást gyilkolják.
 • Másnak nem vagyunk hajlandóak átengedni ezt a – egyenlőre nem létező – piacot, mert hatalmas a potenciál, de ha mi nem csináljuk, akkor senki más ne is tegye.

 

Ennyi volt a Lázár téma, most pedig térjünk vissza egy csöpp SQL adatbázis hegesztéshez,
mert van itt cca. 60 tábla, 90 lekérdezés, 180 űrlap, 70 makró, és ezt vagy újra írom az alapoktól egy hónap alatt,
vagy kisikálom belőle a szemetet két hónap alatt, de valamit kezdeni kell a cuccal, mert szörnyű…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com