Az egyenes beszédben ma …. a weben lévő kiírással ellentétben nem Árok Kornél, hanem Kónya Péter mesélt a Szolidaritás megalakulásáról. Ez jó. Ha a lengyeleknek jó volt, akkor nekünk miért ne? Most ehhez ismerni kéne a lengyel történelmet, és az olyan lengyel régiókat, mint manapság kelet-magyarország, és lehet, rájönne az ember gyermeke, hogy szart sem ért az egész, de itt foglalkozzunk csak az elvekkel. Tehát azok jók. Elnagyolt párhuzamot vonva az akkori, és mostani helyzet között, csak úgy három évet késtek, de ez még nem végzetes. Azt mondta, hogy rendszerváltás kell. Azt is mondta, hogy van ideje a jelenlegi kormányunknak változtatni a jelenlegi működésén, és ez a kijelentés is szimpatikus, nem volt véresszájú, „orbántakarodj” beszéd.

Mi volt akkor a probléma? Ha valaki nekem azt mondja, hogy itten “olyan” rendszerváltás szükségeltetik, mint 20éve, majd pár perc múlva rákérdeznek, lehetséges-e valamely párttal való egybe-sülés, és erre ő azt mondja, lehetséges, akkor én azt mondom, hogy „fijjam, te most pont az ellenkezőjére bólintottál, mint ami a célod lenne”.
Innentől kezdve komolytalanná válik az egész, és az embernek gyermeke a távirányítóért nyúl.

Lehetséges-e valamely párttal?

Nézzük a lehetségeseket.
Első körben ott van ugyebár a fidesz. A biztos pártválasztók táborát még mindig húzósan vezeti, még ha ez a lefelé mutató tendencia folytatódik is, a jelenlegi pártkatyvaszban ők nyerik a következő választásokat. Nincs ezen mit vitatkozni, hiszen sehol nincs olyan erő, mi a szemellenzőt letépné a viktorfanok, és a gyurcsánytakarodj hívek fejéről.

A második nem más, mint a jobbik. Nem, nem az mszp. A jobbik jelenlegi felfutása kormányzást sejtet magyarországon. Jól eltalált mondatok jó helyeken, megállás nélküli kampány a gonoszok (zsidók, bankok, kommunisták, kormány, nyugat) ellen. Tökéletesen meglovagolja a „ellenünk van a világ, vissza a hazát, vesszen Trianon” vonalat, mivel komoly érzelmekre hat egy olyan világban, hol érzelmekkel hajtva ikszeli be a választó a megfelelő rubrikákat négyévente.

Harmadikként ott az mszp, mi szétesőben leledzik akkor, mikor már rég túl kéne lenni a szétesésen, és ha most kezdenének el építkezni, akkor már így is késő lenne. Nincsenek új arcok, nincs koncepció, egymás gyepálásával vannak elfoglalva. A gyurcsányt meg nem is értem. Tudja jól (mert nem hülye), hogy ezzel a széthulló párttal nem lehet mit kezdeni a következő választások során. Tudja, hogy az mszp szavazók táborának ….60%-a csak miatta nem fog szavazni. Akkor miért nem válik ki? Ezzel a párttal nem tud mit kezdeni még akkor sem, ha átveszi a hatalmat belülről. Viszont egy új szervezettel különválaszthat. Megadhatja a gyurcsánynélküli baloldali szavazók örömét, azt, hogy reménykedjenek pártjuk megfitaod….megfi…fiatalosodásában. Illetve becsókol a saját híveinek is, kik elhasználtnak, öregnek tartják az mszp-t. Két baloldali párt indul, kik külön-külön behúzhatnak annyi szavazót, hogy kormányváltásra kerülhessen sor.

Negyedikként ott az lmp, kit senki nem vesz komolyan. Nincs erős koncepció, bohócot csinálnak magukból, mert a 20évvel ezelőtti fideszes kopizásból élnek. Igaz, a legtöbb lmp-s húsz évvel ezelőtt még csak éppen hogy elkezdte az általános iskolát, így nem emlékezhetnek a szakállas orbánra, és kirohanásaira a gonosz ellen. Csakhogy, orbánnal ellentétben ők egy réteget szólítanak meg. Ezzel az a probléma, hogy az a réteg kurvára nem a gyárakban, a földeken, multi bevásárlóközpontokban dolgozik éhbérért, hitelekkel leterhelve. Az ő rétegük nagy része még életében nem végzett fizikai munkát, viszont nagyon meg tudja váltani a világot különböző romkocsmákban…

Akkor most hogy is lehetne bármely párttal összefogni, és rendszert váltani?

Mondjuk azt, hogy kirúgják az összes vaskalapos, csaló, hazug, tróger szakszervezeti vezetőt, és összefognak. … nagyobb fikció ez, mint a Gyűrűk ura, de kész a rendszer.
Egy összeállt, közös szakszervezet mögött akkora erő van, mi képes elsöpörni mindent, és erre már volt is példa a történelemben, nem is egyszer. (A lengyelek a Szolidaritás bejegyzésétől számított egy éven belül 10millió hívet szedtek össze….) Másoljanak? Egy működő rendszert, a történelmének összes ismert buktatójával egyetemben lemásolni nem egy eget rengető dolog. Győzd meg az ország összes cégének szakszervezetét, hogy ugorjon ki a jelenlegi posványból, és csatlakozzon hozzád. Mindjárt nyertél, csak pár pillanat. Nőjön ki egy, vagy több pártcsoport a szárnyaid alól, hiszen még mindig él (bár totál értelmezhetetlen) a jobboldal-baloldal érzelmessége. Már nyertél. Ne enged be azokat az arcokat, kik az elmúlt húsz évben betették a lábukat a kormányzásba, vagy akár a közelébe. Totálisan győztél. Leváltottad a rendszert.

Mik az előnyök, miért leszel jobb?

Melósok közül nőttél ki, ott kezdtél gyermekként, ismered az életüket (meg tudod őket szólítani), viszont azt is ismered, hogy miként működik a gazdaság, ipar, oktatás, egészségügy, közlekedés, rendfenntartás (tehát, nem ész nélkül, csak ideológiákat okádva szólítod meg az embert). Ismered a hiányosságokat, buktatókat, hiszen ez volt, és ez az életed, ennek jobbítása érdekében akarsz rendszert váltani, és nem a hatalom hajkurászása miatt (igen, idealista vagyok, kussolj!), ezért lészen neked hivatásod a politika, és nem a munkád. Viszont, mivel a szakszervezet a legfőbb támogató, tehát a melós, ki befizeti a szakszervezeti díjakat, és aki mozgolódik, ha mozgósítod, nem hazudhatsz neki nagyot, ugyanis pont olyan pillanatok alatt fogsz szétesni, ahogy létrejöttél, egyből két pad közé esel, hiszen alulról nem fog támogatni a rabszolga, a felső 10ezernek meg mindig is csípte a csőrét a szakszervezet, hülye lesz egy vasat is adni a működésedhez.
Jah, és ne felejtsd el, hogy betereld magadhoz az ország legjobb gazdasági, és pénzügyes koponyáit. Egyrészt ezzel megszívatod a cégeket, másrészt megmondják, hogy mikor, és mennyit lehet költekezni, illetve a döntéseidnek milyen hosszú távú gazdasági következményei lesznek (Miii? Hogy volt már ilyen? Hol?). Már csak vissza kell állítanod az alkotmányt, bemosni egyet a médiahatóságnak, megírni egy munkatörvénykönyvet, széttépni az orbánéra oktatási és nevelési törvényét, az elhasznált ideológiákat hagyd a történelem könyvekben rohadni, no és ha már van pénz a kasszában, akkor add vissza az embereknek azt a 3000milliárdot, mit az orbánék elloptak.

Szóval az van, hogy én kettőezertizennégyben szavazó szeretnék lenni. De nem „bármelypárttal” összefogó Szolidaritás szavazó.

Tagged with →  

2 Responses to Éccakai politik….

  1. Laci bá' szerint:

    A politikai helyzetértékelésedért őszinte elismerésem…! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com