Beszélgessünk, mint már annyiszor, ezen a blogon.

Most mi lesz? Egy országban mikor jön el az a pont, amikor az ideológián alapuló döntéseket valaki beteszi a fiókba, szomorúan ejt egy-két könnycseppet, mivel rájött, hogy a terv nem jött be, majd előveszi a „hogyan építsünk fel egy sikeres vállalatot” című könyvet, és a szerint elkezd dolgozni? Most tényleg addig kell ezt folytatni, ameddig a görögök, illetve az olaszok? Mindennek el kell buknia, bele kell döglenünk az ideológiádba ahhoz, hogy észhez térjetek?
Ha bejön az IMF, akkor te mész? Ha nem jön be, akkor mi lesz? 2012-ben a jómunkásember meglátja a február hó végi egyenlegét, és…

Erről jut eszembe!
Volt egy kollegám, ki év elején fogta magát, és elhúzott korengedményes nyugdíjra. Véresszájú antikommunista volt, tenyerén hordozta a fideszt. Ma este, mikor hallottam az összegzést a járulékok adóvá minősítéséről, az életbe lépő új alkotmányról alaptörvényről, és a konklúziót ezekről, hogy tulajdonképp a jelenlegi törvénykezés alapján január elsejétől lesz itten 1,3millió olyan nyugdíjas, ki nem jogosult nyugdíjra, akkor elgondolkoztam azon, hogy felhívom. „Lajos, most mondd, mit tett veled Viktor? Benne hittél, és most aszongya, hogy munkát kell keresned! Mit szólsz te ehhez?”

Nah, szóval most beledöglünk az elmúltnyóócévezésbe, vagy nem döglünk bele? Nem rajtunk múlik. Tényleg nem, mert téged akarunk vezetőnknek. Jó példa erre a vasárnapi választás a 2. kerületben.

Másfél év alatt elkövettétek magyarország történelmének legnagyobb lopását, majd átírva a törvénykönyveket, törvényessé is tettétek, a döntéseiteket ellenőrző bíróságot, szervezetet mozgásképtelenné tettétek, szarrá szopattátok a bankokat, telekommunikációs cégeket, élelmiszergyártókat. Ezzel seggest ugrottatok a pocsolyába, és a befektetőkből álló turistacsoport marhára pipa lett, mivel pont ott állt, és most mehet átöltözni. Ez nem baj azoknak a szélsőséges barmoknak, kik szuverenitást álmodnak Európa ebben a sarkában. Illetve nem fogják fel, hogy baj. Őket még húsz év múlva is meg lehet etetni a “zelmúútnyóccévvel”. A többiek ezt megérzik. Rekord az üzemanyag, rekord lesz a kaja, rekord a havi hiteltörlesztés, és bukta a havi fizetés. Ez nem holmi ideológiai maszlag, ez tény, mit nem lehet elmúltnyóócévezni.
Ezt mindenki tudja, érzi a zsigereiben.

Erre mi történik a hétvégi választáson? Ugyan az, mint másfél éve. Nyerőben vagy te, azaz a fidesz ideológia, a fennmaradó szavazatok pedig ugyan olyan arányban oszlanak el, mint legutóbb.
Mi a következtetés? Igen, érzelmi szavazást hajtunk végre, kikapcsolva a józan észt (jó, tudom, abban a kerületben narancssárga vér folyik a zemberek ereiben, de csak egy kis változást …egy kicsit, de nem….).
Nem mintha az ellenzék kurvára dolgozott volna azon, hogy meg tudja szólítani a szavazókat, így az ő csökött tehetetlenségük is a te malmodra hajtja a vizet. De hála ennek a szitunak, az LMP most megmutatta Karácsony nem visszalépésével (csak úgy szimbolikusan), hogy ócska duma a “fogjunk össze kétezertizennégyben, és váccsuk le!”. Kibúvik a szög a zsákbú, kibúvik eccer…

Szóval, itt már minden rajtad múlik. Tudod jól, hogy a befektetők egy tollvonással elsöpörnek itt mindent, ha még sokáig játszod az eszed, próbálod etetni a népet ideológiai faszságokkal.
Mi lesz Viktor? Megy a Matolcsi? Vagy még megvárjuk, míg magadra haragítod a saját polgármestereidet is, és akkor huss… elillant a zemberek kétharmados kormánya a parlamentben, jön még egy évnyi huzavona, majd akkor adod fel azokat a vízióidat, mi nekünk már most rémálom. Bejön az IMF, vagy akkor jön be, mikor bedöntöttünk mindent, és úgy távozol, mint az olasz, vagy a görög kormányfő?

Nem rajtunk múlik. Mi már csak aprópénzt tudunk pluszban adni, és bármit teszel, mi rád szavazunk, hisz bizonyítottuk vasárnap. Szerintem valakinek bukni kell. Vagy nekünk, kik finanszírozzuk álmaid, de akkor jössz velünk, vagy csak neked, és akkor talán mi nem követünk. Szerintem neked….

Békésivel itt egy interjú.  Azt szeretném megtudni, hogy a rajongóid erre mit mondanak. De tényleg! Úgy érdekelne mindazon érv, mi ezt követően elhangzik a cselekedeteid pozitív értékelése gyanánt.

Ha valaki olvas, és narancssárga vér folyok az ereiben, eskü, hogy nem rúgom ki innen, hacsak nem politikuscserje, és elmondhatja, hogy mit lát. Nem fogom véleményezni, sőt, utána a kommentelési lehetőséget is lelövöm, hogy ne dumáljon bele más.

Még valami! Figyeeelj, lécci a Selmeczit most vagy dugja meg valaki, akinek nem okoz a csaj potenciaproblémákat, és küldje el nagykövetnek, valahová a világ végére, vagy dugja meg valaki, akinek nem okoz a csaj potenciaproblémákat, és legyen Svéd nyugdíjas, de minél hamarabb, mert egyre irritálóbb a megjelenése, és tudod, hát az van, hogy én fizetem őt is, és nem akarom tovább…

Tagged with →  

6 Responses to Drága Viktor, kedves barátom!

 1. Laci bá' szerint:

  Jaj, köszi az utolsó bekezdésért, mert odáig tétován bólogatva, egyre jobban legörbülő szájjal olvastalak! Aztán jött az önvédelmi röhögés… 🙂

  • Zaphod szerint:

   Laci bá’!
   Akkor van igazán baj, tudod, ha már a röhögni való sem fér bele… 😉

 2. Sir Artemon szerint:

  A polgármestereknek már nem lesz túl sok beleszólni valójuk mindazzal, amit a kormányhivatalok központosításával megtettek minden polgármesteri hivatallal. Effektíve semmi igazán komoly döntési jog nem maradt a kezükben. Az összes szociális és adózási cuccot kivettek a kezükből, nem dönthetnek beruházási kérdésekről, ingatlanfejlesztési témákról, semmiről. Ennek az lesz az eredménye, hogy ha meg kell kenni valakit, bizony, nem a polgármestert és pribékjeit kell majd, hanem megy egyenesen az államvezetési zsebekbe a dolog. De innen mi marad gyógyírul? Semmi. Aki narancsos volt, most bezöldül? Vagy elsárgul? És nem politikailag, hanem a harag és az irigység miatt. De mit tud tenni? Úgy véli, a bepirosodás hirtelen jobb ötlet, mert az érettebb? Vagy citromsárgára vált, hiszen ez a magyar narancs ideológiai megfelelője a gyakorlatban? Ergo hirtelen senkiből nem lesz banán, vagy sülttök, vagy gyümölcskocsonya.

  • Sir Artemon szerint:

   gyógyírul=gyógyirül

   • Zaphod szerint:

    Hát ezaz! A saját polgármestere alatt vágja a fát, aki másnap bemegy a tisztelt házba, és dönthet, most akkor igennel bólint a saját megszopatására, vagy nem. Egyszer minden birodalom, szövetség szétbomlik. Egyszer….

 3. Krisz szerint:

  Csak érintőlegesen kapcsolódik ide, de ha azt gondolom, hogy a polgármester is pártkatona és a szavazó a helyi választáson is színre voksol, nem személyre (ld 2. kerület múlt hétvégén), akkor idepasszol: http://annyit.blog.hu/2011/06/25/partfinanszirozas_4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com