Van nekem a dohányzás, dohányzók elleni kampányról üldözési programról véleményem. Ki is fejtem, és ez olyannyira privát, hogy nem kérek hozzá kommenteket.

Dohányzom.

Közöd?

Na jó, egy kicsit bővebben.

Másról sem szól már az életünk, csak arról, hogy valamit megtiltanak. Ez ellen mi meg 6 hónapos korunktól küzdünk. Látjuk, hogy mi történik a világban a tiltások hatására. Ha valahol betiltják a Coca Colát, akkor egy idő után felvirágzik a Coca Cola feketepiac, pár másodperc, és a Coca Cola egyenlő lesz a szabadság legnagyobb ikonjával, e mellé vezéregyéniségek állnak, a Coca Cola által, a kormány részére beérkezett különbféle adók megszűnnek. A Coca Colával járó egyéb fogyasztás is csökken, tehát az emberek kevesebb sült krumplit és hamburgert esznek, így az azokra kivetett adók sem érkeznek be a kasszába. A kormánynak egyre kevesebb bevétele lesz, erre megszorításokat alkalmaznak, mire a nép már nem bírja tovább cérnával, és felborítja az országot a sarkánál fogva, mire csillagokba megy az olaj ára.

Konklúzió: Mindenki szopik.

Tudod, minden nagy dolog úgy indul el, hogy egy pillangó egyszer csak megrebegteti a szárnyát….

A fenti dologgal nem akarok kilyukadni sehová. A dohányzás pont úgy, vagy úgyabbúl rossz, mint a Coca Cola. Csak annyi a különbség a kettő között, hogy a Coca Colához társítottuk világunk egyik legnagyobb ikonját, a télapót.

Mondjuk a Malboro Man meg felizzítja a csajok bugyiját, de kevés nő van mindenféle törvényhozásban, szóval ez itt nem releváns.

Először életbeléptek a reklámtörvények. Soha nem felejtem el a megrökönyödésem, mikor a pipablogot (vizipipa???) ki akarták nyírni, sőt, ki is nyírták egy időre, mert dohánytermékek képei voltak berakva a publikációk mellé. Mi más volt ez, mint a 21. század egyik boszorkányüldözése?

Köz- , és egyéb intézményekben való tilalmat nem elemzem, semmi bajom nincs vele. aki ott meghal, mert nem tud rágyújtani, az beteg. A betegségét meg kezelni kell, nem büntetni, de ez nagyon komplex téma.

Majd jöttek a parkokban, és játszótereken, utcán, típusú tilalmak. Folyamatosan tilalmakról beszélünk, és büntetésről.

Erre én már akkor felvetettem, hogy miért árulják? De tényleg. Ha valamiről tudjuk, hogy egészségkárosító, másokra is hatással van, a környezetet és a morált is szennyezi, akkor miért nem tiltják be? De aztán rájöttem, hogy ez bizony a korunk állszentségét bizonyítja. Van egy autóm, mire ezért gyűjtögettem kis hangyaként, mert elég gyorsan eléri a 240 km/ó sebességet. Viszont “sehol” nem mehetek vele annyival, az ország határain belül. Nem tilthatják be az autómat, mert akkor nem fizetnék érte súlyadót, nem tankolnék, nem szervizeltetnék, vizsgáztatnék, és nem fizetném be a gyorshajtás miatti büntetéseimet, tehát az államnak évente az én részemről csaknem 1millió forintos kiesése keletkezne, és én csak egy vagyok a több millió autóhasználóból. Szupi!

Jött a buszmegálló törvény. Nem lehet a buszmegállókban, és azok x méter sugarú körében rágyújtani. Fasza! Majd csak 1000 forintos benzinnél fogok busszal járni, akkor is esőben, vagy jégkásában, szóval kinyalhatod! De a 35 litert fogyasztó, 30 csilló forintos Hummeremmel, vagy az ugyanennyit megzabáló 30 éves teherautómmal elmehetek a buszmegálló mellett, és az sem zavar senkit, hogy egy kövér gázzal annyi szennyezőanyagot juttatok a megállóban lévők tüdejébe, amennyit a szerencsétlenek egy év alatt nem szívnak passzívan el a dohányzóktól.

Nem, ez nem érdekes, mert most is csak kötözködök, és mintha a saját bizonyítványomat akarnám magyarázni. Lépjünk tovább.

Most hallom, hogy a személy(!!!)gépkocsikban is tiltanák a dohányzást, ha kiskorú ül benne. Na álljunk meg egy pillanatra! Az a paraszt, ki rágyújt egy zárt autóban akkor, ha egy gyerek is bent ül, az akkor is rá fogy gyújtani, ha ugyanazon gyerekkel egy 45 m2-es panelben van összezárva napi 24órán keresztül.

De most ne az ilyen parasztokkal foglalkozzunk, hanem azzal, hogy az én saját, privát szférámban, mint a saját autóm, mit keres a kormány? Mármint az állam… a kormány tudjuk mit keres egy autóban. Azt nem tudjuk betartatni a dohányzókkal, nemdohányzókkal, hogy a gyereket rendesen beültessék az autóba, olyan veszélyforrásoknak tesszük ki a kölyköket saját magunk nap mint nap, hogy az a furcsa, miért nem ül minden 3., családos, autós apuka / anyuka a sitten, fiatalkorúak veszélyeztetése okán.

Tiltani, tiltani, tiltani.

Mindez azért egyszerű, mert így a kecske is jól lakik, és káposztánk is lesz bőven. Jön a bevétel az államnak már nem csak az adókból, hanem a büntetésekből is, no és a nemdohányzóknak is benyaltunk csontig. Az, hogy egyszer csak feszültséget képzünk az országban, már megint táborokra osztjuk az embereket, az nem számít, mert a rendszerváltásunk egyik legnagyobb mókája ez. Miért ne folytassuk?

Az én korosztályom, +30 / -15 év, már elveszett. Ezt a korosztályt nem lehet tiltani. Ha azt mondod neki, hogy “Rohadt bagós”, “Fizetni fogsz 2csilló forintot, mert undorító vagy”, “A fajtádat is be kell tiltani”, akkor csak feszültséget képzel, minek következménye az lesz, hogy idegességemben rágyújtok, sőt, az is lehet, hogy berúgok, mire még több cigit szívok el, majd bosszúvágyam lesz, amiért megkülönböztetsz, pedig emberileg egy nulla vagy hozzám képest, és felgyújtom a kukádat. Még az is lehet, hogy pofánváglak…

Ez egy totál természetes folyamat.

Viszont ha rádöbbentesz arra, hogy szükség van rám a szilas cetek megmentése érdekében, mik kipusztulása következtében a bolygónkon rövid időn belül megszűnik a jelenleg ismert élet, a fajokkal egyetemben, vagy tudatosuljon bennem, mekkora élmény az, ha az unokámat az életének induló szakaszában el tudom kísérni, tehát elkezdesz motiválni, hogy mindent megtegyek az egészségem érdekében, akkor meghozod a változást.

Az iskolákban így neveled a gyermekeket, a szülőknek támogatást nyújtasz ehhez, a leszokni képteleneket segíted, oktatsz, tájékoztatsz, beépíted az emberek tudatába, méghozzá elég mélyen, hogy a dohányzás káros, és mit veszíthet azzal, ha él ezzel a szenvedéllyel, akkor egy okos kormányzat vagy, aki odafigyel arra a népre, ki bizalmat szavazott neki.

Egyébként meg szopjatok le!

Képzelt el az, hogy Humphrey Bogart a Casablancában antialkoholista, és antinikotinista….

Baahhh….

A sok dohányzásüldözős baromnak meg küldöm ezt, és kívánom azt, hogy bár próbáltad volna Sly szájából kiutálni a cigit… Abban a stadionban csak 50ezer ember harcolt volna azért, hogy kitéphesse a gerinced, köcsög!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com