Uram – szenteltessék meg a te neved – ismét mozgóképileg eléd tártuk, hogy mennyire elbasztad. Másodszor is esélyt adtál, mintha nem tudtad volna, ez sohasemnem fog úgy összejönni, ahogy te elképzelted, így a mi ostobaságunk nem más, mint a te naivitásod lenyomata.

Egyébkén a film jó (Igen, az! Nem! De! Nem! De, akkor is! Nem, hülye vagy! De igen, kussolj!). Senki nem mondhatja, hogy nem hiteles, mert mit tudunk mi Noéról? Ugye? Ha ennyien, ennyi különböző forrásból nyomják létezését az elmúl 7 ezer évben, akkor ki vitathatná, hogy volt, létezet, be is volt rúgva néha? Az özönvíz is mára elfogadott cucc, szóval bárhogy mutatják be a történetet, nem igazán lehet belekötni, mert…. Cáfold a sztorit bizonyítékokkal, wazzeg…

Egy embert kellett volna kirúgni a csapatból, az pedig a kellékes. Tudjuk, hogy az özönvíz idején már használták a rezet, meg is tudták munkálni. De basszus! Tutikurvaisten, hogy senkinek nem volt hegesztőpajzsa, meg rambókése.
Ezen a mozin, a színészeken kívül még dolgozott 970 ember (nem vicc, számold meg), és egyik sem kopogtatta meg Aronofsky vállát, hogy „Hé haver, nézd már meg, hogy mi van Ray Winstone fején!

NOAH

Szerintem, a legjobbnak indult film is ilyen apró banánhéjakon tud úgy pofára esni, hogy attól megint megreng a föld, átszakadnak a természetes gátak, azt jön az özönvíz, és már csak annyit tehetsz, hogy imádkozol istenedhez.

És ez a borzasztó Amerikában. Meg van mindenük ahhoz, hogy igazán kivételes mozikat gyártsanak. Ott a pénz, a technika, és akkor valami hülye producernek eszébe jut, hogy valamiképp igazítani kell korunkhoz, jelenünkhöz a szövődményt, és akkor Achilles balettművészként ugrándozik abban a trójai háborúban, mit lezavarnak három nap alatt, vagy olyan módszeresen gyakjuk az isteneket, mintha csak holmi semmiségek lennének (Immortals), és most épp hegesztőpajzsot csempészünk az ószövetségbe.

Amúgy, ha John Cleese látta ezt a mozit, akkor azóta fogja a fejét, hogy miért nem jutott ez eszébe ez a kellék, a Brian élete írása közben.

Simán lehetett volna ez olyan jó film, mint mondjuk a Mennyei királyság, vagy a….. más nem jut eszembe hirtelen. De nem, mert valami hülyének megint bele kellett szarnia a puncsos tálba, így lett belőle egy olyan cucc, miben együtt játszik a Russell Crowe, Jennifer Connelly, meg az Emma Watson, és amiben rájövünk, hogy Douglas Booth (Noé fia, Sém) ne is kapjon szöveget, Logan Lerman (Noé fia, Kám) meg rettentően nem tudja, hogy mit is kell csinálnia a kamerák előtt. Pedig ezeket észre sem lehetett volna venni, mert ahogy pl. Crowe meséli a teremtés történetet, az valami brutáljó cucc. Az az igazi Aronofsky.

Darren Aronofsky, ki 14 év alatt összesen 5 filmet rendezett, és a Forrással, meg a többi hárommal bebizonyította, hogy egy olyan álmodó, kinek a meséit ott lehet tartani a polcon, nem tudom mit csinált idén, de a közönség erre azt mondta, hogy a pályafutása legrosszabb darabja lett. Át kéne ezt gondolni, azt visszajönni 4-5 év múlva, mert köllenek a naccerű mozik, és ki, ha ő nem…

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com