Meddig vársz?

Milyen kérdés ez?

Válaszolj arra, amit kérdeztem! Meddig vársz?

Ez jelen esetben nem eldöntendő. Ha azt kérdezed, hogy meddig várok egy buszra, míg rá nem veszem magam, hogy elinduljak gyalog, akkor azt kell mondanom, hogy húsz percet. Annak idején a 22. percben jelent meg a busz, mikor már nem lehetett visszarohanni a megállóba, viszont a következő is jócskán messze volt. És ha ezt átvitt értelemben nézem, akkor totál jellemző az egész életemre. Viszont, jelen esetben ez a kérdés (bár meg kell jegyeznem, már vártam, hogy valaki felteszi) nem kérdés.

De miért?

Mert ez nem egy vegyesbolt, hol nincs feltöltve a gumicukros polc, és még vársz 10percet, hogy megjelenjen egy eladó, vagy ha nem , akkor felhúzott orral, megjegyzéseket elmormolva az orrod alatt kicsörtetsz az ajtón, majd bemész a szembelévő üzletbe a gumicukrodért. Tehát, nem értelmezem a “meddig” szót a mondatban.

Mire vársz?

Hhmmm… ez jó! Egy jelzésre. Pirosra, vagy zöldre, feketéére, vagy fehérre. Mi hosszú-hosszú mondatok útján jut el hozzám, mik szeretnének sárgává, vagy szürkévé válni, de amikből én kiszűrhetem a megfelelő színt.

Ki tudod?

Igen!

Hogy?

Már azóta tudom az eljövendő szint, mióta várok rá.

Akkor miért várod?

Kell a megerősítés, hiszen én is tévedhetek. Sőt, a történelmemben többször bebizonyosodtak tévedéseim tömkelegei. Jut eszembe! Alkoholista leszek. Ennek az az egyetlen rizikója, ha előbb iszom el a májam, mint az agyam. Ezért még gondolkozom ezen az új projekten…

Terelsz….

Há most mit csináljak, seggfej? Kérdezgetsz hülyeségeket. Minden kibaszott nap az elmúlt majd’ egy hónapban úgy telik, hogy félve nézek postaládát, telefon, hátha érkezik valami, amit előre tudok, sőt, amire a választ már három hete megírtam. Mi több! Erről egy kibaszott novellát is összehozhatnék, csak akkor megvádolnának, hogy én vagyok Nostredamus 3. reinkarnációja, az meg nagy publicitást váltana ki, és egyébként is beleavatkoznék a jövőbe, szólal csak úgy röpködnének a paradoxonok.

Mi lesz azután?

Ennek az utolsó sora. Jah, és alkoholista leszek.

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com