28 Responses to Cihhh….

 1. Krisz szerint:

  Együtt érzek 🙁 Nekem vérben úszik a szemem és ki tudnám kaparni, annyira viszket…

 2. szerint:

  És amikor viszket a fülem belül??? Meg a garatom hátul? 🙂

 3. Zaphod szerint:

  Most örülnétek a sivatagban, vagy valami nagy víz közepén, mi? 😉

 4. Thiliell szerint:

  Xyzal.
  Én is tolom.

 5. Zaphod szerint:

  Nem tudok semmi ilyet bevenni… 🙁

 6. Zaphod szerint:

  Mert egyik sem a magát a problémát oldja meg, inkább csak eltompít…

 7. Thiliell szerint:

  Igen, ez igaz. Én egy éve próbálom ezt a problémát feloldani, de nem egyszerű, mert a létezés egy alapvetően nagyon elemi kérdését feszegeti: te és a sorsod alakulásáról megélt érzéseid. S mivel ezek többsége rengeteg indulatot, kiszolgáltatottságot, hatalmi játszmákat, tehetetlenséget, elakadásokat, haragot, fájdalmat stb. jelent, így nehéz mindezektől véglegesen megszabadulni, és az allergia egyfajta kerülő energialevezetés ehhez. Viszont, ha vannak nehezebb napjaid, akkor többet kellene aludni és vízben lenni, vagy a magas hegyekben, ahol valóban van tér és szabadságérzet. Ezek analóg folyamatok. Bezárva a nagyvárosi tömegbe nem fogod tudni fékezni a hatásokat. A védekezésed egy részről jogos, más részről teljesen érzelmi alapú. Ezt iskolázni kell, és ehhez nem árt, ha nem vagy még magadra is dühös azért, mert szenvedsz az allergiától. Erre jó a gyógyszer, hogy ezt tompítsa, és segítsen ahhoz, hogy iskolázni tudd azt, amivel ténylegesen bajod van. Érti, Kend?

 8. Zaphod szerint:

  Ezzel azt akarod mondani, hogy az allergiám pszichikai eredetű, és nem fizikális? És ha gyógyszerezem magam, akkor eltompítom mindazon érzelmeket, mik megakadályoznak abban, hogy reálisan lássam problémáim?
  Ezt akarod mondani? 😉

 9. Thiliell szerint:

  Ö, nem ebben az összefüggésben, de ja.
  Pszichikai eredetű, a fizikai szenvedést tompítja, hogy az arra adott érzelmi reakcióid ne homályosítsák el az eredeti bajodra adott érzelmeket, és az érzelmek mentén elindulhass a valódi okok irányába. Kb.

 10. Zaphod szerint:

  Most mondod, hogy mióta tudatomra ébredtem, 30sok éve, azóta pszichikai eredetű problémáim vannak? Megállás nélkül?

  Valaki fogjon a fejemhez egy hatalmas puskát, és húzza meg a ravaszt, könyörgöm! Esküszöm nem állok ellen, és felmentést kap tettei alól!

 11. Thiliell szerint:

  Nem úszod meg ilyen egyszerűen. 😛

 12. Krisz szerint:

  Én azért óvakodnék kijelenteni h az allergia teljesen pszichikai v pszichoszomatikus betegség. Nekem 8-10 éve van, különböző típusú. Úszom, sokat alszom, van jókedvem és nyomor-időszakom, mindkettőben előjön. Sőt van trükkös ételallergiám olyasmire amit egyébként nagyon szeretek. Ez utóbbi aztán végképp nem pszichés, hanem fiziológiás geba, látható tünetekkel.

 13. répa szerint:

  Az Aerius már olyan összetételű, hogy nem alszol be tőle.
  Én is kételkedem hogy pszichoszomatikus betegség lenne, lévén ahhoz már túl sok az allergiások száma. Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy olyan méreteket ölt a légszennyezés, a por koncentráció stb. stb. hogy egyszerűen már nem bírja a sok terhelést az ember immunrendszere és bekattan.
  Egyébként akik hisznek a pszichés hátterében, azok az allergiát , főleg a virágpor allergiát a szaporodással, a nőiesség, férfiasság megélésével kapcsolatos tudatalatti problémával hozzák kapcsolatba.
  Végülis valahol logikus a következtetés: porozzunk vagy ne porozzunk, porzódjunk vagy ne porzódjunk…? 🙂
  De nyugtasson meg minket allergiásokat az állítólagos legújabb felfedezés, miszerint az erős allergiában szenvedők kevesebb arányban betegszenek meg rákban.
  Talán az immunrendszer túlműködése miatt, franc se tudja.. 🙂

 14. szerint:

  Persze, tulajdonképpen minden fejben dől el.
  Csak a fizikai tünet akkor is megvan. Bár itt megjegyezném, hogy tavaly pollen híjján az allergiám is elmaradt idegen földön.
  Igaz, erre mondhatjuk, hogy tavaly nem voltam dilis, de lássuk be, ez nem valószínű.
  Zaphod, majd egyezkedünk. Csak akkor ki lő le engem??? 😉

 15. Zaphod szerint:

  @Zé Őőő… nemtoom! Biztos van, ki szeret… 😀

  Egyébként nem is tudok ebben az allergia témában állást foglalni. Az tuti, hogy ha lemegyek monnyuk Bugacra, hol nyakig ér a természet, és tulajdonképp 5 tonna / m3 pollennek kéne a levegőben repkednie másodpercenként, akkor semmi bajom. Ahogy meglátom a budapest táblát, egyből csattan a takony a tenyerembe…

 16. szerint:

  @Zaphod Bugacra? :::))) Akkor ezek szerint csikósnak kellene állnod. Vagy döntsd ki a Budapest táblát.

  Persze, biztos van. 😀 Bár ők mániákusan nem akarnak lelőni. Ki a franc érti ezt????

 17. Thiliell szerint:

  No, az van, hogy az orvoslásban az allergia pszichoszomatikus folyamat eredménye, két esetet kivéve, az egyik a környezeti ártalom, amely pl. mérgezés miatti túlreagálás, vagy légszennyezési telítettség okán keletkezik. A másik, amikor autoimmun betegség következménye. E két esetben a kezelés is más. Ugyanakkor a pszichoszomatikus mivolt némileg összetettebb, hogy itt kimerítő választ tudjak adni, és sokszor semmi köze a nemiséghez, és a saját nőiességünkhöz és férfiasságunkhoz való viszonyuláshoz.
  Erre terápiázásban nagyon szép példák vannak.
  Nem kell hinni benne, mert a gyakorlat szerencsére elég korrekt válaszokat ad erre. Legfeljebb valaki gyógyszert szed rá, valaki mást keres megoldásnak…
  S a pszichoszomatózis nem dilisség eredménye. Csak megnyugtatásul. 😀

 18. Zaphod szerint:

  @Zé Tényleg! Eladom mindene…..höhööö……felveszek sok kölcsönt, veszek egy nagyobb földet a pusztában, teheneket, lovakat, birkákat tartok, lesz nagy kertem, hol megterem a zőőőccség, azt viszlát civilizáció! Viszlát takony! Viszlát eddigi élet! Viszlát emberek!
  Akkor nem is szeretnek annyira, hogy ezt a szívességet nem teszik meg… pppfff… 😉

 19. Zaphod szerint:

  @Thiliell Francba! Most sem találok hát rá bizonyítékot, hogy teljesen vagyok idióta, vagy csak részlegesen…. 😉

 20. Thiliell szerint:

  @Zaphod Hja, azt nem mondtam, hogy a nagyvárosi milliő – mind fizikai, mind lelki – hatásai valóban kedveznek az allergén reakciónak.:) Gondold végig azt, hogy milyen érzelmeket vált ki belőled a nagyváros, és hogy az életed milyen problématerületein jelennek meg ezek az érzelmek. Aztán, ha ez megvan, és nem tudod feloldani tudatos szinten, érdemes mélyebbre kutakodni.
  Alvással (nyugodt légzés, és mély alvás állapotok segítik a kitisztulást) és légzés-technikákkal (az úszás is különböző mélylégzési technikákat kíván meg) sokat lehet javítani az allergián. Amikor úsztam, és kiegyensúlyozottabban pihentem, akkor nekem is elmúlt 2 évre. Aztán mióta felköltöztem Bp-re, azóta megint intenzívebb lett. Néha elviselhetetlenül, gyógyszer-rezisztensen.

 21. Zaphod szerint:

  Milyen érzelmeket vált ki belőlem a nagyváros?
  Alvás?
  Te nem olvasol? 😀

  Mikről beszélsz te?

 22. Thiliell szerint:

  @Zaphod Hehehe. Na látod, erről beszélek! 😛

 23. Zaphod szerint:

  Basszus….. akkor én már csak 100-as papírzsebkendővel a közelembe fogom leélni maradék életem… Pppfff…

 24. Thiliell szerint:

  @Zaphod Vagy egyszer észrevétlenül meghaladod a problémát… Pl. alvás nélkül is fogsz tudni hatékonyan rebootolni, és az érzelmi konfliktusaidat ledarálja majd a bölcsességed. Van ez így. 🙂
  “Feelings / Whoa, feelings / Whoa, feelings / Hate’s on my mind / Feelings / Whoa, feelings / Whoa, feelings / Get out of my life.”

 25. Zaphod szerint:

  Nah, te is inkább táncolnál….
  A por annyira nem zavar…

  😉

 26. Thiliell szerint:

  Jóvanna, az Offspring nem az én hangfekvésem. 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com