…ahogy a VT2 élő, és egyenesében Röszkénél emigránsokra vadászik hajnaltól éjszakáig (ha van gyomrod, akkor itt van). Meg attól is, ahogy látom, mi megy végbe ebben az országban. Jah, híreket néztem.

Azt nem értem, hogy miért nincs olyan plakát ami elmagyarázza az embereknek, hogy ugyan miért vannak olyan elemek, kik egyszer csak úgy döntenek, hátrahagyják a helyet ahol születtek, majd egy műanyagszatyorba összepakolt cuccaikkal a hátukon elindulnak több száz/ezer kilométerre, abban a tudatban, hogy:

  • eltörik útközben a lábukat = és meghalnak
  • elkapják őket a határőrök = és meghalnak
  • elsüllyed a csónakjuk = és meghalnak
  • vallási fanatikusokkal kerülnek egy konténerbe = és meghalnak
  • nem lesz mit enni útközben = és meghalnak
  • bónuszként ugyanez történik a velük együtt menekülő szeretteikkel = tehát meghalnak

Aki épp nem hal meg, annak meg szembesülnie kell azzal a tudattal, hogy

  • ahová épp indulni akarnak – tehát az a világ aki nagyjából 200 éve zsákmányolja ki szülőhazájukat közvetett, vagy közvetlen mód – azt akarja, hogy meghaljanak, mert sötét a bőr, idegen a kultúra, veszélyben a kereszténység.
  • ahová épp indulni akarnak, az nagy pénzt szed össze abból, hogy fegyvereket ad el az országuknak annak érdekében, hogy meghaljanak.
  • Ahová épp indulni akarnak, az addig volt boldog, míg ott távol Afrikában fél $-os napibérért dolgoztatta őket a bányákban, olajmezőkön, szövőszékek mellett, földeken, vízen, és éppenhogynem a levegőben, viszont ha ezek fellázadnak ez ellen, és elindulnak a “fejlett” országok felé, akkor összedől ez a csodás kapitalizmus, tehát halljanak meg, hiszen veszélyben az elkölthetetlen mennyiségű vagyon, meg az ötvenforintos póló, ezerforintos nike cipő, tehát meg kell halniuk.

Hol van az, ahol tanítják, hogy ez a gyerek épp azért zúzza a köveket, hogy anya villogjon otthon az új brillel?

congo07fo10

Tök ciki ezzel szembesülni, mi? Inkább húzunk falakat, baszod, mert akkor nem is tudunk arról, hogy az új telónk, számítógépünk, autónk, szánalmas kincseink előállításához ezek a gyerekek százai pusztulnak el naponta a bolygón. Állítsunk fel kibaszott kerítéseket, plakátóljuk tele ezt a szutyok sártengert, mutassunk be idióta irénkenéniket, mert nehogy ez a végletekig ostoba nép véletlen kinyissa a szemét, és elkezdjen kérdezni. Nem megoldás kell, hanem ellenségkép. Mint mindig, minden korban, minden földrészen, mióta írott a történelmünk.

Ilyenkor komolyan elgondolkozol azon, hogy mennyire jót tenne a bolygónak egy kicseszett meteor, mi újrarendezné a cuccot, új lappal indulhatna a bolygó. Hátha 3-400 millió év múlva kifejlődne egy olyan faj, ami zsigerből utasítja el a kapzsiságot, hatalomvágyat, és minden szart, mi miatt emberek tízezrei halnak meg nap mint nap.

Öklendezni kell ettől a mocsoktól.

Ember! Tedd fel a kérdést! Mitől vannak háborúk? Mitől éheznek az emberek? Mitől vannak irgalmatlan szakadékok gazdagok, és szegények között? Mennyire korrupt a politika a vallással, vallási vezetőkkel karöltve? Hány embernek kell még meghalnia az olcsó cipőd miatt? Mikor veszed észre, hogy ez a bolygó egy komplett egész létforma, hol a határok csak az elkorcsosult tudatodban vannak, mert minden, mindenre hatással van. Nincs olyan, hogy magyar vagyok, és nincs közöm Afrika, Ázsia nyomorához. Ha most ezt a posztot olvasod, akkor tudnod kell, a képernyőd számítógéped, telefonod nyersanyagaiért emberek haltak meg. Azok az emberek rokonaik, ismerőseik, kik most a határokon próbálnak átjutni, kik a tengereken fulladoznak, kiket bozótvágó késekkel szabdalnak darabokra, vallási áhítattal. És ezek után elfogadod, hogy plakátoznak, és kerítést építenek? Okosan bólogatsz, mert végre egy olyan döntés, amivel az EU sem nagyon mer vitatkozni? Felfordul a gyomrom! Tőled! Meg Irénke nénitől! Meg mindazoktól, kik nem az országok vezetői teszi felelőssé, kik lehetőségeik szerint nem segítséget nyújtanak, hanem ott motoszkál bennük a gyűlölet, bezárják az ablakukat, és inkább gyorsan belemélyednek a következő szappanoperába, valóságshow-ba, bulvárhírbe.

Mutatom: Ők építik a te csodás világodat, szóval ha nem tudnád kiktől kell megvédeni a határaid, akkor nézegesd…

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com