653581466-1315182152014-Custom

Mert miről szólt mindig? Kit érdekel a technika? A kommentátorok áradoznak, ha egy autó közelébe kerülnek, néha olvasol róla a szaksajtóban, de soha nem fogod látni, tapasztalni meg aztán végképp, így az F1 technikai fejlődése ugyanolyan mítosz, minthogy a méret a lényeg. (vagy nem?). Kit érdekel, hogy ki nyeri a VB-t? Jövő márciusban már el is felejtetted, és egyébként is, már ott megfogadod (ezredszerre), hogy nem érdekel ez az izééé, mert annyi izgalom van benne, mint egy balettelőadásban. Kit érdekel, hogy mely csapat lesz a bajnok? Azt csak a csapatok jegyzik, ha tisztában is vagy azzal, hogy ki volt 2008 bajnoka, a csapatot nagy eséllyel mellélövöd.

Az F1 a fűszerről szólt. Egyszer. Azokról a pasikról, kik bátrak, vadak voltak, és az összes végén égették összes gyertyájukat. Mert ez ad témát a szakbulvárnak. Gyorshajtott, verekedett a kocsmában, a bokszban, minden héten más modellel dugott, tök másnaposan fekszik a garázsban, stb, stb. Ettől érdekes, és izgalmas ez a világ, nem attól, hogy X pilóta hogy edzik nyakra, és milyen karitatív szarságban vesz részt, mert ha ez érdekelne, akkor Schobert Norbert videókat néznék, vagy az UNICEF weblapja előtt sírnék naponta 42 percet.

És a mai, monacói nagydíj edzésnapja végre megfűszerezte ezt a dögunalmat. Amikor egy Hamilton fogja magát, és elalszik a hajóján a monacói kikötőben, majd úgy rázzák fel a szerelők, hogy itten versenyre készülés van, erre felkap valamit, a hajón hagyja a belépőjét, majd futva és röhögve beesik a verdába, és lazán megnyeri az edzést, akkor az ember gyermeke felsóhajt: Van még remény, még nem halt meg minden, ebben a sportban. Laza. Kurvára laza, és egy ilyen megnyilvánulással többet tesz a sportért, mint az a sok segg, kik elmebeteg szabályozásokkal próbálják életben tartani az autóversenyzés legnagyobb, és legköltségesebb kategóriáját.

One Response to Az F1 sava-borsa…

  1. Sir Artemon szerint:

    Totál rászoktam az F1 bulvárra éb is, mert már egyéb érdekesség csak akkor van, ha a versenyek után kiderül, mit nem mutattak a tévében. A hétvégén Chilton-Kimi-Magnusen trión eldobtam a hajam felét mérgemben. Seb alatt döglik a ló, de méltósággal viseli. Jövőre megírom neki, hogy Sanyinak keresztelje a verdáját inkább. A RB elég összeszedte magát, és elég gyorsan. Hiába, ha pár mérnök zseni, azzal nincs mit tenni. Mostanában azon merengek, mikor lesz már ebből kimondva is űrtechnológiai tesztverseny… Különben semmi értelme már az egésznek. A gumizásos cirkuszt kihagyhatnák. Meg ezt a programozásosdit is. Földi embernek ez nem élvezet. Űrkompok, vagy repülő vadászgépek esetén még vicces lehet. Ja, meg ez az állandó telemetria visszajelzések. A pilótának lassan gondolkodnia sem kell.. Most komolyan, a mostani verseny feltételei közti fejlesztések előnyeit ki fogja élvezni? Nem mi..mezei sofőrök.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com