A kedvenc női nevem, basszus…

Nem hittem, hogy lehet még miről írnom a héten, mert bár zsúfoltak a napok, de ennek ellenére unalmasak, viszont jött egy levél a NAV útján, amit vagy elírtak, vagy én nem értek, vagy egy más bolygóra küldték, csak idepottyant véletlen.

Asszongya, hogy a július 3-án, az általam küldött, és beérkezett, akármilyenszámú változásbejelentő kapcsán, nyilatkozattételem vált szükségessé. Ezt tegyem meg 20 napon belül (eskü, hogy a 16.napon érkezett a levél) az alábbi címen, az alábbi időpontokban, előzetes telefonos egyeztetést követően. Majd felsorol kb. 10 olyan féle / fajta személyt, ki képviselhet engem, ha mondjuk elhurcolnak az idegenek egy másik – vélhetően jobb – bolygóra. Jah, igen! Csak a hurcolásom előtt legyen időm írni egy meghatalmazást e célból.

Eddig stimt, ugye? Nem bonyolult a cucc. Mondjuk a 2hét postázási idő, a millió paragrafus, és az akármilyenszámú válozásbejelentő kifejtésének hiánya hagy a sztoriban némi kívánni valót, de ezen ugorjunk át, mert most jön a lényeg.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a megadott határidőben nyilatkozattételének elmaradása megakadályozza a tényállás tisztázását, úgy az állami adóhatóság a Ket. 31. § (2) bekezdése értelmében az eljárást megszüntetheti.

Zap szerint (1) – ez egy „lécci, gyere be, mert magányosak vagyunk ott bent a hivatalban” levél.

Zap szerint (2) – szűntesd meg, basszus, mert egyrészt már simán lekéstem a 20 napot, ha, és, megszűntetheted, akkor mi a faszért küldted, hiszen 100 emberből ha egy van, ki unalmában hatósághoz jár, akkor sokat mondtam, és egyébként meg a levélben felsorolt – bár tudjuk, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít annak be nem tartásától – 5-6 paragrafus egyikét sem ismerem, és nem is akarom megismerni, tehát tök felesleges felsorolnod, hogy mire hivatkozol.

Zap szerint (3) – ha majd 142 év múlva a NatGeo azt elemzi, hogy miért vágták ki az összes esőerdőt a bolygón, akkor innen, a múltból üzenem, a NAV-nak ebben jelentős szerepe volt, az idióta levelezéseik által.

Zap szerint (4) – ha az egész szituhoz, a hozzánemértésem párosult a butasággal, akkor pár hónap múlva a Zzzzuuuppp fejlécébe változás kerül. Az „Egy pasi szenvedése a huszonegyedik századból” átalakul az „Egy pasi történetei az adósok, és bejelentést nem tevők börtönéből, a huszonegyedik században” alcímmé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com