Nem is mondtam….

Mivel a mai nappal túl vagyok az év legnagyobb szopásán, rekordmennyiségű kávé, és energiaital bevitele segítségével, ezért lazításképp mondom, mert nem is mondtam!

Szóval, rendelkezésemre bocsátott a  T-Komm egy androidos táblagépet, ha már 55 (!!!) napot szívtam azzal, hogy bevezessék a netet, telefont, meg miegymást oda, ahova kértem.

Androidos táblagépet, éérrrted…. Az elején még röhögve kapcsoltam be, és azon töprengtem, vajon meddig tudom titokban tartani, hogy van egy ilyen a lakásban. Eddig…

Egyszer már volt egy ilyen a kezemben, de gyorsan vissza is adtam, mert égette a markom. A mostani példány egy hüvely Huawei (Eme remek kínai gyártó egy cuccával már volt dolgom, sosem nem is feledem. Itt van, ni!) nevezetű cucc, jó ismerős. Bekapcs. Nem történik semmi. Ohhpardon! Az akksi! Kinyit, betesz, bezár, majd megjelenik az IDEOS felirat (hajaz a iOS-re, mi? Muhahahaa), s lőn világosság.

Felsírsz! Valahol, emlékeimben felrémlett, hogy biza köll bele egy Micro SD kártya (Pont volt. Mázli…), mert anélkül még nagyobb hulladék, ugyanis…

…ugyanis nincs telepítés anélkül, mindent arra ír, ha kell, ha nem. Jelzem, a kártyával sincs. Mármint telepítés. Hogy minek kell? Mondjuk feldzsalni az android marketre, mi még kezelhetetlenebb, mint a régi iTunes, és lehúzni valami szart, mivel lehet böngészni, tesztelni, bármit tenni.

Az egyetlen dolog, mi lejött, az valami office klón, mi közölte, ő biza nyit minden fontosabbat. Akkor gyere. És már települt is, és akkor mondom itt a használati pdf-ben, lássuk. Láttunk egy bazi nagy szürke lapot, azt jóccakát. Nem sokáig, mert úgy két perc múltán elfogyott a türelmem. Vissza a marketre, mi átalakult Play-é, és innentől bármit, érted, bármit megpróbáltam, csak a betöltést jelző csík animált, azt jóccakát.

Elég jól el lehet dobni a cuccot. Csak úgy hasítja a levegőt. Főleg azt követően, hogy rájöttem, nincs benne magyar billentyűzet. 2012-ben… Gyerünk fel, különböző, idióta android portálokra, és be lehet szarni a szövegezésén. Nem azt mondja, hogy ez mekkora egy hulladék, hanem azt, hogy sajnos a számítástechnikában elhanyagolt nyelv a magyar, vagy egyenesen úgy kezdi, az android azért csodás, mert szinte teljes egészében módosítható az op. rendszer, a külső fejlesztők által készített alkalmazásokkal.

 1. A mindennapokban, illetve irodai környezetben használt cuccokon, mindenhol megtalálható a magyar nyelv, az a rohadt iOS is tudja, bár nem fair összehasonlítani vele az androidot, mert az olyan, mintha megütnél egy szemüveges embert.
 2. Csodás az op. rendszer módosítása külsős fejlesztők által? Aki ilyet leír, az hülye.  Vagy még pelenkás volt, esetleg meg sem született a Win 95 – 98 korszakban, mikor mindenki szórta a szar drivereket, miktől kártyavárként dőltek össze a gépek. Akkor megtanultad a WHQL kifejezést… (Mellesleg a cuccban alapból van egy olyan alkalmazás, mi megpróbálja kiirtani a végleg behalt programokat. Nanemááárr… Mitől állnak be? Talán nem voltak tesztelve? )

Szóval, menjek fel a márketre, és töltsek le valamit, hogy be tudjam írni a góógülbe a tűrőképesség kifejezést, mert elfogyott, és valahol meg kéne találni.

DE NEM TUDOM LETÖLTENI, TE BAROM, MERT NEM MEGY!

És az a pláne, hogy nem akarom megtudni, miért nem megy. Az ősidőkben ezt egy évtizedig cumiztam. Befagy, leáll, driver, telepít, töröl, keres, kutat, fórumozik, lelket ver belé, regisztrációs adatbázist kézzel turkál, stb, stb… Kösz, de nem! Öreg vagyok bohócnak.

iOS-re nem kell telepíteni semmit, hogy menjen a Youtube, és azon belül a Sziget. Az iPhone mögött lévő műanyag hulladékon a következő üzenet szerepel: A(z) “YoutubeStream(free download)” alkalmazást nem sikerült letölteni egy hiba miatt (495). Ahaamm… jó!

Eredeti ötlet tulajdonképp az volt, hogy megkapja a családom, kik már rég sírnak nálam egy PC, vagy egy noteszgépért, de ezek után rájöttem, nem utálhatom őket annyira, hogy a kezükbe adjam.

Tagged with →  

9 Responses to Android vs. Aaaahhhh….

 1. Rainmagic szerint:

  Én nagyon szeretem az Androidot, én nagyon szeretem az Androidot, én nagyon szeretem az Androidot.

  Igaz, hogy valamelyik nap már meg akartam taposni a telefonomat… Szóval értem a problémát. 😀

  • Zaphod szerint:

   Most már én is őszintén szeretem! Komolyan! Ma is eltököltem vele csaknem egy órát. Szupi a cucc!

   Ahhoz, hogy a marketből letöltsek 6 alkalmazást (adobe reader, flash, még valami adobe izéé, Mcafee, magyar billentyűzet, plusz kiegészítő), 6× kellett a market cuccot újra telepíteni, kikapcsolni, újraindítani a vasat, majd az újraindítás után gyorsan letölteni ami kell, nehogy előbb települjön a googe play a “régi” marketre, aminek a frissítését hiába tiltod, megkerül, és végzi.

   Ennyi volt az androidos életem. Három nap / 1-3 óra. Egy egész életnek tűnt.. 😀

 2. Krisz szerint:

  Csak, mert hajnali 4-kor írtad, címszavakban 😉

  – ez a poszt inkább szól a Huawei-ről mint az Androidról. Az, hogy melyik gyártó mit hoz ki belőle, más és más. Majd ha kipróbáltál egy Galaxy Tab-ot is, azt is írd meg. Az androidos telefonom is röhögve lejátssza a sziget közvetítést youtube alkalmazással (ami valszeg ugyanaz az alkalmazás csak kábé két sor tér el benne, mint ami a te kütyüdben van).

  – Azért az alma is gyárt szarokat, ld. 5 évvel ezelőtt a Safarit röhögve lehagyta nemhogy a Firefox, hanem még az Explorer is 😉 Ja, és a kollégáim mondták, hogy a pont 2 éves iPhone 4-ük (a sima) képernyője, ill az üveg rajta sárgulni (!!) kezdett.

  – Biztos, hogy jó ötlet az őseidet ráengedni a világhálóra? 😀

  • Zaphod szerint:

   Most mit véded? Fizet ezért neked a google? Szólj, mert akkor én is átpártolok, mivel van az a pénz, csak nehéz egy helyre összehordani… 😀

   Nem fikáznám, ha gyártóspecifikus lenne (de igen), de csak az “android market problem error code 492” halmazra egy rakat találat jön, egy rakat gyártó, rakatnyi telefonjával kapcsolatban, és már egy éve. Még a magyar androidbuzi fórumokon is azt nyomják, hogy hát igen, ez biza hiba, de…. és akkor jön valami ócska szöveg, mivel elkezdik védeni a nagy testvért. Haggyámáá….

   Nem mondtam, le sem írtam soha, hogy az alma nem gyárt szart. Bizony, hogy gyártott, meg gyártani is fog. És évente több százezer felső középkategóriás autót hívnak vissza a legnagyobb autóépítők, meg űrrepülőgépek esnek le a levegőből, és hajók is süllyednek el jócskán. De mindegyik szart legalább bekapcsolás, elindítás után lehet arra a célra használni, amire kitalálták, nem úgy, mint ezt a hulladékot.

   5 éve a Safari? Azt meg minek, és kinek kellett használni azokon kívül, kik weblapokat teszteltek? 🙂 Egy picit több volt az, mint 5, mondjuk 6-7, és akkor még az Apple baromira nem Intel platformon dolgozott (2006-07-ben álltak át), miért is kellett volna mennie annak a böngészőnek?

   Sárgul? A monitorom is elkezdett, 2 év után… És? Szar, de azóta is dolgozom rajta, amit akarok, azt megteszi. Bele lehet kötni minden apróságba, de a lényeg nem az, hogy találjunk valami más cuccban is hibát, hanem az, hogy ha felépítünk egy rendszert úgy, hogy az alapvető (!!!) szolgáltatásait (web, szövegbevitel, védelem) úgy tudjuk előcsikarni hogy online kell kapcsolódnunk egy, azaz egyetlen egy rendszerhez, akkor az működjön is elsőre, basszus, mert különben az egész nem ér többet, mint egy papírnehezék.

   És már így is sokkal, de sokkal több szót fecséreltem erre, mint amennyit megérdemelt. 😉

   • Krisz szerint:

    Miért, nem fizet eleget az Alma? 😛

    Összefoglalva, szerintem minden szoftvergyártó csinált már szart, meg jót is. Én csak telefon vonalon tudok nyilatkozni: elégedett vagyok az immár második androidos telefonommal, pont azt tudja, ami nekem kell. Nem nyúlkálok bele, 1-2 plusz alkalmazást teszek fel és stabilan elfut… Pont ma egymás mellé tettük egy iphone-s haverral, és egy csomó feature felhasználói oldalról ugyanaz, azaz egymástól lopkodják a sikeres megoldásokat, megjelenítéseket oda-vissza, egyiket se féltem 😉
    Az szerintem is gáz, hogy nem egy már feltelepített cuccot adnak a kézbe és a netről letöltve kell életet csikarni bele. De lehet, hogy a T-Kom-osok ezt a szuper kínai terméket pont az ilyen hepciáskodó ügyfeleknek tartogatják “ajándékként” mint Te, hogy ezzel játsszatok, ne az ügyfélszolgálatosokat basztassátok kétnaponta, amíg a szerelő kitalál a világ végére 😛

  • Zaphod szerint:

   Jah, az őseimet a hálóra? Egy élet is kevés lenne, hogy rám találjanak, szóval bátran… 😉

 3. szasa szerint:

  Zap, azt szögezzük le, hogy beszoptad. Azt is, hogy az Android szar. Majd egyszer jó lesz. Vagy nem.

  De tényleg próbáld ki egy márkás tablet alól. Ég és föld a különbség android és android között. Itthon egy kinai wayteq van, de az sem produkál olyasmit, mint amit leírtál fentebb. Ettől még egyet értek, az android szar.

  • Zaphod szerint:

   Te miért lettél spam? Hüümm…

   Én elhiszek neked mindent, mit mondol a droidról, csak azt ne kérd, hogy próbáljam mi más eszközön! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com