Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pali, kit Rákosi Mátyásnak hívtak. 1945-ben, miután hazajött a ruszkiktól, kitanulva az ideológiájukat, hatalommániásan, politikai ambíciónktól részegen, a magyar politika élére tört, csellel és fortéllyal szétbombázta a konkurens pártokat, 47-ben csalásokkal sikerült egyeduralmat szereznie az ország fölött, majd ezt követően 1953-ig nem bírt a megalomániájával, és szinte nem volt olyan emberi jog, mit ez időszak alatt ne sértett volna meg. Koncepciós perek, kitelepítések, emberrablás, és az államosítás nagy része fémjelezte működését. Szerettük. Szülinapját ünnepeltük, a gyerekek rajzoltak nekik a suliban, nagy ünnepségeket tartottunk neki, és csorgó nyállal hirdettük, hogy atyánk, a legfőbb, a népek nagy vezére, Szálin csodás tanítványa mennyire nagyszerű, és csodálatos.

Ebben az időben terjedt az az ideológia, hogy a nagygazdák, kik alkalmazottakat tartottak a földük művelésére, kik okosan, nagy munkával teremtették elő a mindennapi betevőt, és akik tulajdonképp kurvára leszartak mindennemű ideológiát, hatalmas veszélyt jelentenek a proletárdiktatúra számára, és ezeket el kellett törölni a föld felszínéről.

Így is történt az én anyai ágon lévő őseimmel. Kulákok lettek. A szó legpejoratívabb értelmében. Mert nem holmi 25 holdnyi vacak földdel rendelkeztek, hanem több is volt annál, meg voltak hozzá nagy tanyák, erdők, sok-sok állat, és minden más. De ők a nép szemében nem voltak mások, mint rohadt kizsákmányolók, a nép ellensége.

Viszont kegyes volt az állam, mert egy dolgot meghagyott, és ez nem volt más, mint a füstölő, Karcag szélén, egy csendes kis utcában. A füstölő épületét fel lehetett osztani három részre, miből az egyik egy szoba volt, hol elfért egy szekrény, egy ágy, és egy cserépkályha, a bejárat a konyhára nyílt, és mellette volt egy kuckó, mi spájzként funkcionált. Tán 25-30m2. ebben kellett leélnie a nagymuternak a maradék 50évét. 50 év azzal a tudattal, hogy az állambácsi egyszercsak fogja magát, és elvesz mindent, mint generációk felépítetek. Mai értéken több százmillió forint lett adományozva az uraknak.

Ugyan most kiderült, hogy még van egy erdőnk, mi madárvédelmi körzetté nyilvánítódott, de fátylat rá. Majd egyszer, ha majd úgy érzem, hogy …. akkor majd megkeresem, és átsétálok rajta.

És most az állambácsi, az urak azt mondják, hogy adjak oda úgy 5-6millát, mert szükségük van rá, de ha nem, akkor megjárom, mert elesek azon alapvető jogomtól, hogy amikor eljön az ideje, megkapjam az addigi munkámért, és az addig befizetett összegért járó kompenzációt, mit nyugdíjnak csúfolnak.

Hát a büdös kurva anyátokat! Inkább odaadnám az első szembe jövő csövesnek! És trükkös a geci, mert arról kell nyilatkozatot tenned, hogy nem, azért sem adod oda! És ha egész véletlen ezt elfelejted, akkor ezzel felhatalmazod arra, hogy megszüntesse a te szerződésedet egy magán céggel, onnan besöpörje a nagy kasszába a pénzed, majd azzal azt kezdjen….

Tegnap volt bent egy cimbora, és előhozta ezt a botrányt. Majd azon elmélkedett, hogy tulajdonképp nem tud eldobni úgy egy kavicsot, hogy ne olyan embert találjon el, aki nem ezekre a gecikre adta le a voksát. Majd feltettük az a költői kérdést, hogy ugyan most még mindig nyálcsorgatva, nagy, könnyes szemekkel állnak a kibaszott pódium előtt és suttogják, vagy ordítják a csodálattól felindultan, hogy éljen Rák… Viktor?

Hogy van ez? Ha most kimondja az alkotmánybíróság, hogy az állami nyugdíját senkinek nem lehet megvonni, főleg úgy, hogy közben fizeti a nagy kasszába a járulékot, akkor eljön az az idő, hogy tényleg kikerül a vitrinből a korona, felveszi az a félcigány, majd közli, hogy a mai naptól nincs alkotmány, és ezen oknál fogva az ezt őrző bíróság is értelmét veszt, szóval sic!?

Jut eszembe! Most jelenik meg egy 26 kötetes mű a Duna kiadó gondozásában, a magyar királyokról. Nagyon szép kötésben, viszont van egy csöpp probléma vele. A gerince igazodik a kiadvány számához, és a koronát ábrázolja. Ha ezt kibővítjük, akkor az egész kép eltolódik, és nem fog jól kinézni a polcon. Viszont pár év múlva ugyebár ki kell bővíteni egy Orbán Viktor 2011-…..

Facebook Twitter Tumblr

15 Responses to Államosít….

 1. Rainmagic szerint:

  Ajánlom figyelmedbe:

  http://ittazido.fidesz.hu/

  Különös tekintettel a 8-9 oldalakat…

 2. Cinke-gondolja szerint:

  Akkora a felháborodás, hogy át kell újra gondolják…… Vagy visszük az ügyet a Hágai bíróságra, hogy ez itt nagyon nem oké… ez itt szándékos megkárosítás…

 3. Rainmagic szerint:

  Hogy finom és nőies legyek, remélem az Unió odabasz. De szerény véleményem szerint, még az Unióból való kilépés is benne van a pakliban. Ezek bármire képesek ezután.

 4. Rainmagic szerint:

  Erről nem is beszélve:

  “Friss:
  Az ország nyugdíjvédelmi nagyasszonya, Selmeczi Gabika az imént jelentette be, hogy a munkáltatói járulékot nyugdíjadónak hívják majd, így ehhez kapcsolódóan az állam nem lesz köteles nyugdíjat fizetni.
  Vagyis: Az új nyugdíjrendszerben a munkaadói járulék neve nyugdíjadó, így ezen összeg után nem jár automatikusan nyugdíjkifizetés.
  Vagyis: A nyugdíjbefizetés arra költhető, amire a kormány szeretné költeni.”

 5. Thiliell szerint:

  [Rainmagic]: Ezt mi is csináljuk a pszichoterápiában: reframing-nek hívják (újrakeretezés). az új értelmezés új státsuzt kap, másodfokú változásra képes rendszert generál, amelyben a tagok közötti szabályok is megváltoztathatóak. Ez színtiszta matematika lingvisztikusan kódolva. A Fidesz kormány kitanulta az NLP-t keményen!

 6. Cinke-gondolja szerint:

  [Rainmagic]: “Unióból való kilépés is benne van a pakliban.” Az klassz lenne, akkor politikai menekültek lehetnénk, azonnal disszidálnánk…

 7. szerint:

  [Cinke-gondolja]: Ez jó ötlet. Samoán lehet kérni politikai menedékjogot?
  Különben meg ha adó, akkor pláne jó, mert én az APEH-hel már nagyon jóban vagyok. Állandó levelező társam. 🙂

 8. Zaphod szerint:

  Ebben a szájbabaszott utolsó negyedévben háromszor néztem híreket, és mindháromszor annyira felbaszta az agyam, hogy lassan ott tartok, hogy nyitok egy politikai blogot, ahol kiőrjönghetem magam…

  Cinke: Ha eddig el akartam volna hagyni az országot, akkor megtettem volna. Nem kell ahhoz menekültnek lennem. Én itt akarok élni úgy, hogy EMBERKÉNT kezeljen az a kormány, kit “én / mi / az ország” hatalmazott fel a működtetésre.

  Egyet sokan elfelejtenek. Ezeket a rohadékokat nem negyven évre választották meg….

 9. Zaphod szerint:

  Viszont az az érdekes, hogy olvasom a különböző hírportálok kommentjeit. És basszus, szinte alig lehet olvasni anyázást. Megjelennek a viktort nyálazó idióták, és azzal vannak elfoglalva, hogy a komcsik mennyire elbaszták az utóbbi nyolc évet, és hogy most mire sírnak…

  Botrány!!!!

  Ha nem az én pénzemről, jövőmről lenne szó, akkor leszarnám ezt is, de vastagon benne vagyok, basszus….

 10. Krisz szerint:

  Mi (magyarok, bárkik is legyenek éppen azok) mindig abba a hibába esünk, hogy a múlton rágódunk, dicsérjük vagy bánjuk… és közben sose foglalkozunk a jelennel meg a jövővel. Így nem is lesz a jelenünk + a jövőnk jobb.

 11. répa szerint:

  A nyugat teljesen felháborodott azzal amit most az állampolgárokkal tesz a kormány. Ellenben mindenkit el kell keserítenem: az Unió ebbe nem fog beleszólni. Hogy miért nem? Mert nem érdekük. Az Uniót kurvára nem érdekli hogy a saját országod és az aktuális hatalom hogy károsít meg téged: te választottad.
  Az Uniót csak két dolog érdekli: az egyik hogy az országod csekkolja be a milliárdos tagdíjakat, a másik pedig hogy a te országod gazdasági ellehetetlenedése árán rád tukmálja a fejlettebb nyugati országokból származó (génkezelt:)) termékeket, amire elvileg semmi szükséged nem lenne mert itt is termeszthetőek…
  Hága? Hágáig el lehetne vinni az ügyet, és ha most valamelyik ellenzéki párt elég szemfüles akkor meg is fogja tenni.De őszintén megmondom, eredménye nem hiszem hogy sok lesz.

 12. Cinke-gondolja szerint:

  [Zaphod]: Értelek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com