Ahham, szóval néztél ki a fejedből rendesen, mikor azt olvastad, hogy a kormány saját mobilszolgáltatót kíván, mi? Mi szerepe lenne ugyanis olyan hatalmasságok között, mint mondjuk egy Vodafone? Egy ilyen, egy kicsit összekapja magát, azt felvásárolja az egész országot az adósságával, és összes téglájával egyetemben, majd kilövi az egész hóbelevancot az űrbe. Minek vele versenyezni? Mennyibe kerülhet, míg a versenybe egyáltalán be tudsz lépni, majd kivonhatod a kardodat, mi kb. annyit, mintha kiélezett kaszával mennél tomahawk rakéták ellen?!
Igen, hihetetlen összeg, még egy ilyen hangyafasznyi országban is. De akkor hoooogy, meg miéééért????

Hát bakker, van egy országgyűlésünk, mi bármit megszavaz a nép érdekében, nem!?

Tényleg, napról-napra jönnek különböző hírek, hogy mit tehet még meg a kormányzás, de te csak csóválod a fejed, hogy ezt nem, ezt már tényleg nem lehet, ez már túlmegy minden határon. Majd pár hét, és leesik az állad, mert lehet, mindent lehet.

Térjünk vissza a versenyre! Hogy is nyerheted meg? Ha te indulsz egyedül. Egyszerű, nem? Na jó, de a 21. század jelen gazdasági modellje szerin egyedül versenyezni roppant mód nem szép dolog, hacsak nem valamilyen diktatúra lakója vagy. Eeeesetleg….. lakhatsz olyan diktatúrában, hol megpróbálnak jogi keretek között diktatúrálni, és így található az ország vezetésében legalább két olyan pont, mi nem felel meg a totális diktatúra fogalmának. Ennyire egyszerű, hogy ne jöjjenek felszabadítani minket B-2 Spirit bombázók, elsöpörve a diktatúrát, helyet adva egy másiknak.

Sic!

Térjünk vissza ahhoz, hogy miként lehet villámcsapás gyorsasággal egy ország vezető mobilcégévé lenni. Hozz egy olyan törvényt, hogy „holnaptól” az összes parkolást, úthasználati díjat, majd „holnaputántól” az összes közúti, vasúti, és vízi személyszállítást mobilon lehet csak fizetni. Államin. Hagy egy demokratikus kiskaput, miben azt mondod, hogy ettől el lehet térni bizonyos feltételekkel, de azokat a feltételeket úgysem teljesítheti senki. Ennyire egyszerű a mobilpiac egy szegmensének totális államosítása.

Ha valaki elkezd ugatni, akkor kiállítasz egy kormánytagot – mondjuk a Kósát – , ki közli „némi” arroganciával, hogy beintettünk a multinacionális cégeknek. Erre elkezd okosan bólogatni pár százezer nemzeti érzelmű állampolgár, merthát a nemzet érdeke az első, ugyebár.

Nem is baj ez a nemzetérdek. Soha nem volt baj. A baj akkor keletkezett, mikor az emberek minden egyes mondatot elhittek, minek a vége a nemzetérdekről szólt. Ma még a költségvetési tanács, a magánnyugdíj, az alkotmánybíróság, maga az alkotmány, az oktatás, bíróság, járulékok adóvá átnevezése, vallás, mobilpiac, holnap jönnek a szemüvegesek, a vörös szakállal élők, végén a „nem mi pártunkba tartozók”. Az írott, vagy regélt történelmünkben már sok-sok milliárd ember pusztult el a nemzetérdek zászlaja alatt.

Túlzásba viszem? Esetleg paranoiás vagyok? Ha 3éve leírom a jelenlegi kormányunk működését, akkor bevisznek valami zárt helyre, és nyugtatókkal tömnek teli?

Melyik kérdésre igen a válasz?

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com