Én, mint ballibsikomcsizsidó, és a környezetem nagy része már várt erre a pillanatra, egy ideje. Ők is ballibsikomcsizsidók, ne nézzél…. Márminthogy elszánja e magát, vagy sem. És ha el, akkor mire? És akkor jött a hír, hogy elhúzik amcsiba, és tanít, és akkor azt mondtad, hogy kár, de jól teszi, mert innen el, de rögvest, ki csak teheti.
Majd most megjelent. Írt, nyilatkozott, sokan várták, néhányan nyálukat is csorgatták, az ellenzék ellenzett, megjelentek a hírek, hogy a zamcsik nyomják pénzzel, és erővel, jön erre egy kormánymelletti tüntetés, meg ima orbánért Csepelen, és még ki tudja mi…
Egy tény van itten! Az egy éves működése alatt 50 forintot esett az euro, a zállam csődkockázata több mint a felére zuhant, és még a zorbánék Széll Kálmán-terve is elismeri, hogy jól működteti a zállamot olyan időszakban, mikor itten van a gonosz, vagyis az IMF. És ami a legfőbb, hogy nem pusztította senki szürkeállományát ideológiákkal, nem nevezett ki Selmecziket, Szijjártókat, kik álmukban is képesek hazudni még akkor is, ha szépen elmesélik nekik, lebuktak, már senki nem hisz nekik.

Jut eszembe! Ma, itten bent a zirodában azt hallottam valaki szájából, hogy igenis igaza van a zorbánnak, a MNB-t márpedig állami kézbe kell vonni, mert az külföldi tulajdonban van, és Abraham Lincoln is azért halt meg, mert a FED-et ki akarta menteni a karvalytőke karmai közül.
Ne nézzél, én is néztem. Azt is mondtam, hogy „Nah, takarodjál ki innen!” És igen, ezért van 2/3-os diktatúra, új alkotmány, meg most kettőmillió nyóccázezer megszopatott nemmagánnyugdíjas, kik remélem – nagyon remélem – , hogy megnézik az értesítőjüket, miben az áll, hogy hány millát adományoztak viktornak. De ez azokat úgysem érdekli, mert inkább kussolnak róla, minthogy felborítsák a zországot. Sebaj… Nem én pénzem.

Hol tartottam?

Jah, igen! Szóval, itt van Bajnai. És? Párt nélkül ez ugyebár nem megy a kormányzás. Egyéni képviselőként a 2/3-os többség kissé elképzelhetetlen, még akkor is, ha új alapokra helyezzük a matematikát.

A jelenlegi pártokba nem fér bele. Ugye? Bár az mszp, vagyis az ország rontó gyurcsánytakarodj hívta be a stábjával egyetemben, és kussoltak is egy évig. Nem volt, vagy legalábbis nem szivárgott ki, hogy belső feszkó miatt nem tudja megtenni azt, amit elhatározott. Lehetne e kussoltatni a párt magját négy évig, és csak a jó üzletpolitikára koncentrálni ahelyett, hogy mindegyik, különbözőképp akarna benyalni, hazudozni a választóknak? Ugyehogynem… Az mszp egyébként is rossz név. Tutira minden második ember az országban belehányik a legközelebbi kukába, ha meghallja. Egyébként sem hiszem, hogy egy évtizedem belül megoldódna a belső feszültség a pártjukban, anélkül meg nem lehet következetesen irányítani egy országot, ugyebár. Mármint demokratikusan…. Ha még emlékszel erre a kifejezésre.

Mi van még? Ott az lmp. Baromi gyenge, rétegmuzsikusok. Egy régi vallás új köntösben, és még fokozhatnám ezt pont olyan közhely hegyekkel, mint ahogy ők fogalmaznak bármely nyilatkozatukban. Jah, és süt belőlük valami haraggal kevert csalódottság, mi tipikus magyar jellem, és talán még rosszabb is orbánisztánnál, hiszen viktor nem áll meg míg mindent be nem darál, szóval dolgozik (akárhogy is…), de gyermeki sértődöttséggel telve csak a sarokban kuporogsz, és kaparod a falat. Akkor meg inkább csak magadnak okozz kárt, ne egy egész országnak.

Mi van még? Jobbik.

Mi van még? DK. Ahhh… akkor lenne itt hírig, ha ferencünk ismét kormányzásra készülne. Vona Gáborra már méretezhetnék is a koronát, mert nem 2/3-al, hanem 100%-al nyerné a 2014-es választásokat.

Akkor van itten kéremszépen a Szolidaritás. Az, aki saját bevallása szerint nem akar párttá válni. Jövök én akkor a buta kérdésemmel, hogy miért is nem? Azokból a melósokból, azokból a szakszervezetisekből áll a cucc, kiknek tele van a tökük a mumifikálódott, mindenkinek benyaló, jelenlegi szakszervezetből, meg a zállmból is egy “kicsit”. Azt a hárommillió melóst tudná megszólítani, kik eltartják ezt a kurva országot, hiszen tőlük kerülnek ki, ez az ő rétegük. Akkor miért ne? Van még mellette egy pár civil szervezet, ki fennen hirdetik, hogy elég az elmúlt 20 év összes hazudozóiból, akkor miért nem fogják meg egymás kezét? Hüümmm? Egy ilyen cucc élére betenni Bajnait, és a csapatát? Esetleg másolni a lengyeleket, kiknek ez bejött, majd tanulni a hibájukból, hogy nekünk jobban jöjjön be?

Mi van még? Haza, és haladás alapítványból kinövő párt? Túlsággal támadható azzal, hogy a karvalytőke megszemélyesítői. Ők a gazdag földesurak, kik lefekszenek a világnak, és kiárulják az országot. Az meg az egyre több nacion…. nemzeti érzületű embert nemcsak elriasztja, de még majd jól elkezdenek gyújtogatni is.

Van még egy katyvasz. Egy mindenhonnan összeverbuválódott, kényszerszövetséggel, majd köpködéssel teli valami, mi képes váltani, de a belső feszültségeknek hála, kormányozni nem. Ebbe csak a hülye vállalna vezető szerepet, kinek tudnia kell, hogy gyorsan Medgyessy (útleá…útelaágazás) Péter sorsra jut.

Na, akkor mi van? Így, ezt felvázolva, tök igaza van a palinak, hogy nem hajlandó elárulni, visszatér e, illetve beleugrik e a politika emésztőgödrébe. Hiszen nem áll nyerésre. És nagy valószínűséggel a pali hasonlít Alain (professzor) Prostra, ki kerek-perec kijelentette, hogy visszavonulása addig tart, míg alá nem pakolnak egy világbajnok autót. 1993-ban a Williams megtette, majd a hírős francia zseni be is zsebelte a trófeát.

Lesz e két év alatt világbajnok autó a magyar politikában?

Egy biztos, érdekes lesz ez a két év, minden szempontból….

Tagged with →  

22 Responses to Akkor itt a Bajnai, és?

 1. Sir Artemon szerint:

  Egyre inkább az a benyomásom a politikáról, hogy aki ért hozzá az előítéletek és a megbélyegzés miatt nem áll, vagy ha mégis kiáll, akkor alaposan megfontolja, hogy mikor.
  Jelenleg az fog hatalomra jutni, akinek jobb a kommunikációja,, azaz még mindig a verbális marketing, és nem a mögöttes tartalom fog nyerni. Hogy ezen a Bajnai-féle törekvés tud-e változtatni, elég-e ehhez 2 év nekik, hogy ha elég, ezt más politikai képviselők ki tudják-e használni, felnőnek-e közben egy megoldásokat és válaszokat felsorakoztató konkrét és kivitelezhető tervvel, emellé tudják-e állítani az amúgy a felszínen ítélkező és kommunikáló átlag polgárt, az szerintem elég kétséges.
  Pont elég szociálpszichológiát tanultam ahhoz, hogy ezt csak úgy lehessen csinálni, ahogyan az amerikaiak az attitűdváltoztatási kísérleteket csinálták. De ehhez be kell kopogni rendszeresen azoknak az ajtaján, akik este 8-10 után vannak csak otthon… Hahaha. S akkor ezek az emberek nem fogják akarni, hogy bárki is zaklassa őket.

  Mert jelenleg az átlag mber érzelmi reakciója vagy az anyázás, vagy a hagyjatok békén legalább levegőt venni túlélésre játszás.

  Találkoztál már kivert kutyával, aki felé próbáltál kedvesen és gondoskodón kaját nyújtani? Figyelted már a reakcióit egy ilyen dögnek? Indulj ki ebből, ha a magyart szavazónak akarod megnyerni.

  Aztán menj el egy gyerekotthonba, és ülj le beszélgetni egy magatartászavaros gyerekkel, vagy egy olyannal, akit az anyja-apja most tett ki otthonról, mert szerintük a gyerek kezelhetetlen, és erről csakis a gyerek tehet. Próbáld meg megértetni velük, hogy a lakásotthonban lesz fedél a fejük felett, kapnak enni, járhatnak iskolába, tanulhatnak, megalapozhatják a jövőjüket. Ha bármit is hall abból, amiket szövegelsz neki az igazságról, akkor indulhatsz egy politikai mandátumért…

  A kivert, hontalan, létszükségleteitől megfosztott, vagy abban sanyargatott és elbizonytalanított magyar állampolgár jelenleg pont úgy viselkedik, mint a “zaciba adott”* gyerekek.

  * Idézet a gyerekektől.

 2. szerint:

  Nekem tetszik a lehetőség, hogy Bajnai a Szolidaritással. 😀 Lehet, hogy én is ballibsikomcsizsidó lettem? 😉

 3. Krisz szerint:

  Én azért nem tudok hinni a Szolidaritás ötletben, mert kábé 2-2,5 évvel ezelőtt, amikor először találkoztam a “Lehet Más a Politika” (akkor még civil szerveződés) egyik tagjával a tévében, akkor pontosan ugyanez a benyomásom volt. Egy átlagos tanárnő volt, aki okosan gondolkodó, kritikus és aktívan tenni akart a társadalom jobbá tétele érdekében. Hitt abban, hogy az alulról szerveződő civilek politizálása meg tudja tisztítani majd a nagypolitikát. Aztán (ugye látjuk, hogy) mégsem ez történt.
  Így nekem az a kérdés: miért gondoljuk, hogy a Szolidaritás más tudna lenni mint a 3 évvel ezelőtti Lehet Más a Politika? Én sajnos nem látok különbséget.
  Azt meg csak halkan teszem hozzá, hogy nem gondolom, hogy azzal, ha ácsokkal, tanárokkal, melósokkal töltünk meg parlamenti szakbizottságokat jobb döntések fognak születni. Pont, hogy nem…
  De győzz meg! 😉

  • Zaphod szerint:

   Nem, nem gondolom, hogy melósokkal kell megtölteni a parlamentet. Viszont azt gondolom, hogy a melósnak elege van a különböző ideológiákból, kevésbé gőgös, és ezek nem akadályozzák abban, hogy szakpolitikusnak olyanokat állítsanak be, kik értenek is ahhoz, amihez jogosítványt kaptak.

   • Krisz szerint:

    Így már értem a különbséget. De ez bennem még mindig végtelen sok kérdést vet fel. Pl:
    Miért bízna meg a melós a “szakpolitikusban”, illetve annak még akár csak az ígéretében?
    Mi alapján kezdene el egyszer csak nem személyes szimpátia alapján szavazni?
    Mitől lenne hosszabb politikai emlékezete, mint 3 hónap?
    Mivel lehet elérni, hogy közszolgálati és a bulvármédia által teljes mértékben befolyásolt, tények helyett meggyőződések mentén történő választás és “hit-viták” helyett szakmai álláspontok közül válasszon?

    • Sir Artemon szerint:

     Be kell mindegyikhez kopogni, és beszélgetni egyet vele. Másképpen nem lehetséges. Én nem hiszek abban, hogy bárki is mélyebben belemerül ebbe, mint amennyire a személyes igényszintje követeli. Még a legértelmesebbje is bele fog fáradni ebbe a huzavonába… Véges az információs befogadásunk, és véges annak feldolgozási módja, egy meggyőző érv mellett az elsőbbségi, vagy az utolsó hatás fog érvényesülni, aztán ezek mellé az érzelmi reakciókkal berögzített információk jönnek, és a józan logika és ítélet elvész a süllyesztőben.

    • Zaphod szerint:

     Ha a melósnak adsz egy feladatot, és nem tudja megoldani, akkor segítséget kér. Felhívja a főnökét, odamegy a mérnökhöz, a támogatóhoz, mert tudja, hogy ők egy bizonyos szakterületen képzettebbek, mint ő. Ha egy ideológiákkal telítődött, kölyök kora óta politikai pályára törő faszkalapot kérsz meg arra, hogy oldjon meg egy feladatot, akkor lesz mindjárt megoldás. Benyújt egy olyan törvényjavaslatot, mi életbe lépése után a feladat áthárul másra…. 😉
     Ezért jobb, ha közülünk kerülnek ki világunk irányítói.
     Persze, ez csak álomkép…. 😉

 4. hajczy szerint:

  Gondolkodtam, és lőőőőőn!!!!
  Tudjátok ennek a sok pólití-kussnak mi a qrva nagy mákja?

  Hogy Hofi meghalt!

  😀

 5. Kriszta szerint:

  Hali!
  Tudtad ezt? http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/13/Kinos_kulfoldrol_penzeltek_a_Fideszt_GLBRXH#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_campaign=crossmarketing
  Most olvastam, és talán ennyire naiv voltam, hogy ilyesmire nem gondoltam, de úgy látszik, minden megtörténhet…

  • Zaphod szerint:

   És mindenki más is tudta, ki végigkövette a fidesz emelkedését, és bukását. 😉
   Az akkori legnagyobb támogatói, tanárai, oktatói most a legnagyobb ellenzői is. Így jár, ki a sötét utat választja…. 😀

   • Kriszta szerint:

    Hát ezt jól megszívta… 😀 Így jár az, aki nem egyenes jellem, és azok ellen tesz rosszat, akiktől korábban jót kapott. 😀

 6. hajczy szerint:

  Üdv.
  Tök jó!
  Orbán kijelentette, hogy nincs szükségünk hitelre!
  De akkor miért fizetjük az ott tartózkodásukat, és a tárgyalásokat?
  Valamint, miért vagyunk ekkora szarban? De a keménykezű is megingott, már nem olyan nagy a pofája….valaki egy szimpatikus segget tolt az arca elé?
  Más….
  Tök jó, van akivel beszélgettünk közületek, hogy szilveszterkor kaptam az infókat arról, hogy a top gazdagok elkezdtek nagy mennyiségben lepusztult földeket bagóért megvenni. (persze, ez nem teljesen igaz, hiszen hatalmas ex.TSZ-eket vettek meg, undorítóan olcsón, az ott dolgozók nagyobb részét eltávolították, és valami olcsó, kirakatgazdálkodásba kezdtek. Majd unió, pályázatok profi pályázatírókkal, és kiveszik a vételár 3-4 szeresét. Ezen felül néhányan termelnek is valamit, ami + bevétel.) ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSSSS igen, meg is van az értelme. Orbán 2-3 napja jelentette be, hogy a jövő a mezőgazdaságban van, és mindent meg fognak tenni a fellendítéséért. Magyarul, a top 100 ember, miután felvásárolt több 10000 hektár földet, begyűjti az államkincstárban maradt aprópénzt, kiprésel még valamit az unióból is. Reméljük, azért a földet nem fogják kimenteni külföldre, mondjuk eladják Kínának, hogy kiegyengessék a Himalája lankáit.
  H.

  • Zaphod szerint:

   Nem is kell hitel!

   Én azt szeretném, hogy ne legyen! Meg azt is, hogy 1000 forint legyen a 95-ös, és azt is, hogy 4 hét múlva leálljon a BKV, anyámat, apámat én tartsam el, mert nem kapnak nyugdíjat, és azt is szeretném, hogy az állami foglalkoztatásban lévő haverjaim munkanélküliek legyenek.
   Én komolyan ezt szeretném.
   Jah, meg a 800 forintos eurót is kívánom, hogy a maradék haver, ki nem szopott eleget, hát most nyalja be rendesen.
   Ha ez bejön, és még mindig nem tudom lefényképezni a parlamentet, ahogy lángol, akkor kívánom ezek dupláját. Tán akkor tudok lőni egy-két jó képet.
   És azt is szeretném, hogy minden kajánkat Kínából vegyük, és az összes földet (ha nem tudjuk kivitetni innen) szórjuk be sóval, jó vastagon. Akarok teljes körű médiafelügyeletet, nemzeti értékeken alapuló katolikus oktatást.
   És szeretnék egy jobbikos kormányt, 100%-os támogatottsággal, és magyar néphadsereget is szeretnék, és EU ellen akarok küzdeni, majd erővel visszafoglalni Erdélyt, és az összes tengerpartot, mi valaha is hazánk gyarmat…. igazságos része volt.
   Meg tengernagyot kérek, hajóflottát, és akarom még Madagaszkárt is!

   Punktum! Nincs szmájjjli, nem vicc!

   • Sir Artemon szerint:

    Erről egy jelent és egy kép jutott eszembe:
    A jelenet:
    “A támadók odaértek alá. A parancsnok bíztatóan nézett Brájenre.

    – Mi vagyunk a Júdeai Nemzeti Front – jelentette ki harsány hangon – ELIT ÖNGYILKOS ALAKULATA! Öngyilkos alakulat! Támadás!

    Az alakulat katonái kinyitottak egy kis ablakocskát mellvértjükön, és tökéletes pontossággal szíven szúrták magukat. (Hát ez már… Azannya! – a szerző)

    – Megmutattuk nekik… – hörögte még a parancsnok, aztán eldőlt ő is.”

    A kép: Az összes elkeseredett nyugdíjas, rokkant nyugdíjas és munkanélküli beállít a Parlamentbe, mondjuk egy szép napsütéses tavaszi napon, turistának álcázva magát, és a Szent Korona előtt szíven szúrja magát. Valahogy nagyobb tragédiának találnám, mint felgyújtani azt a gyönyörű épületet. Nincs már elég rombolás ebben az országban???

    S nem vagyok hajlandó azt elismerni, hogy morbid a humorom.

 7. hajczy szerint:

  Csodás kép!
  Zaphod, amit leírsz szuper, remélem, a nem eleget szopott barátaid közé tartozom. A leírtakban egyel nem értek egyet. A Parlament, egy gyönyörű épület. Nem áldoznám be, azért a sok semmirekellőért, akik benne cigiznek, d.nak, és b.sznak dolgozni. Valamint leszólnak 4-5 éves gyönyörű audikat.
  H.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com